به گزارش خبرنگار مهر، نیاز علی ابراهیمی پاک صبح سه شنبه در جلسه اقتصاد مقاومتی درخصوص محصول گوجه فرنگی که با حضور درافشانی معاون سرمایه گذاری و اقتصادی استانداری قزوین در مجموعه باغستان برگزار شد اظهار کرد: اگرسطح زیر کشت را به هشت هزار هکتار کاهش دهیم عملکرد در واحد سطح را ارتقاء و عرضه و تقاضا را کنترل خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: کشت محصول گوجه فرنگی باید با استفاده از روشهای نوین انجام شود.
ابراهیمی پاک در ادامه به روش کشت گوجه فرنگی اشاره کرد و اضافه کرد: کشت نشاء، آبیاری با روش تیپ و مالچ، در تولید گوجه فرنگی مصرف آب را تا یک سوم کاهش خواهد داد.
به گفته وی به کشاورزان استان توصیه شده که امسال مشکل اضافه تولید صیفی جات را خواهیم داشت بنابراین باید از کشت این گونه محصولات خوداری کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به فرآوری گوجه فرنگی در استان اشاره کرد و گفت : هم اکنون واحد فرآوری مستقیم گوجه فرنگی در استان وجود ندارد که پیشنهاد می شود برای حمایت از تولید کنندگان، واحد فرآوری خاص گوجه در استان ایجاد و یا سایر استانها را ترغیب و تشویق به خرید محصول به قیمت مناسب کرد تا کشاورزان دچار ضرر بیشتری نشوند.
ابراهیمی پاک تاکید کرد : برای وزارت جهاد کشاورزی ارتقاء تولید در واحد سطح با استفاده از روش های نوین آبیاری و بذر مناسب امکانپذیر است.
وی بر لزوم جذب سرمایه گذاران برای ایجاد واحدهای جدید فرآوری محصول تاکید کرد.
ابراهیمی پاک تصریح کرد: کنسرسیوم بین تولید کنندگان و واحدهای فرآوری ایجاد شود و با تشکیل صندوق ویژه نسبت به حل مشکلات یک دیگر اقدام کنند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم گفت: سطح زیر کشت گوجه فرنگی استان ۹۸۰۰ هکتار است که ۹۰ درصد با آبیاری موضعی تیپ انجام شود.
فرزاد خوش اخلاق اظهار داشت: استان قزوین رتبه نهم کشور را از نظر سطح زیر کشت و رتبه هفتم را از نظر تولیداین محصول به خود اختصاص داده است.