شناسهٔ خبر: 14988046 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرعامل خانه کتاب:

کتاب در دسترس‌ مردم نیست

مدیرعامل موسسه خانه کتاب گفت: به مردم می‌گوییم کتاب بخوانند، اما کتاب در دسترس‌شان نیست. کتابخانه‌های ما هم چه کتابخانه‌های عمومی و چه کتابخانه‌های دانشگاهی عموما کتاب‌های به‌روزی ندارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، مجید غلامی جلیسه در مراسم پایانی طرح تابستانه کتاب که در کتاب‌فروشی "کتاب شهر" کرمانشاه برگزار شد، افزود: در سال‌های پس از انقلاب حمایت‌های متنوعی از حوزه نشر شده، اما طی این سال‌ها کتاب‌فروشی‌ها چندان مورد توجه قرار نگرفته‌اند.

او با بیان این‌که رونق‌بخشی به کتاب‌فروشی‌ها از دغدغه‌های جدی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره اخیر است، گفت: در همین راستا به‌دنبال این بوده‌ایم که نفس از دست‌رفته را به کالبد بی‌جان کتاب‌فروشی‌ها برگردانیم، لذا با طرح و برنامه‌هایی قاعده‌مند حمایت از کتاب‌فروشی‌ها را طرح‌ریزی کردیم.

غلامی جلیسه طرح‌هایی نظیر "کتاب‌فروشی به وسعت ایران"، " عیدانه کتاب" و " تابستانه کتاب" را در همین راستا دانست و گفت: هدف از اجرای این طرح‌ها علاوه بر حمایت از کتاب‌فروشی‌ها، توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی در جامعه نیز هست.

مدیرعامل خانه کتاب در ادامه با بیان این‌که تاریخ این کشور نشان می‌دهد مردم ما مردمی فرهنگی هستند، گفت: اگر امروز آمارها نشان می‌دهد سرانه کتاب‌خوانی در کشور پایین است به این دلیل است که ما کم‌کاری کرده‌ایم و آن‌گونه که باید، به این حوزه اهتمام نداشته‌ایم.

او با بیان این‌که باید امکان دسترسی آحاد جامعه به کتاب را فراهم کنیم تا مردم به سمت مطالعه کتاب بیایند، گفت: برگزاری نمایشگاه‌های کتاب، مسابقات کتاب‌خوانی و ... همه به این دلیل است که دسترسی مردم به کتاب تسهیل شود و اهمیت کتاب‌خوانی به جامعه یادآوری شود.

وی از وضعیت توزیع و پخش کتاب در کشور انتقاد کرد و گفت: حدود سه‌هزار کتاب‌فروشی در کشور داریم که از این تعداد کمتر از هزار کتاب‌فروشی به معنای واقعی نقش کتاب‌فروشی را ایفا می‌کنند.

جلیسه با بیان این‌که وضعیت ویترین کتاب در کل کشور وضعیت مناسب و در شانی نیست، گفت: در تهران حجم انبوهی از کتاب‌فروشی داریم که درصد کمی از آن‌ها می‌توانند به کتاب‌خوانان خدمات مناسبی ارائه کنند و این وضعیت در دیگر شهرها نیز وجود دارد.

وی همچنین اظهار کرد: سال گذشته بیش از 80 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شد که 44 هزار عنوان آن‌ها چاپ اول بوده و درصد کمی از این کتاب‌ها در کتاب‌فروشی‌ها موجود است.

او در ادامه با بیان این‌که کتاب خوب در کشور کم نداریم، گفت: سال گذشته 23 جایزه کتاب در سطح کشور برگزار شد که در این برنامه‌ها 400 کتاب برتر انتخاب شد. این کتاب‌های خوب در اختیار علاقه‌مندان است، هر چند معتقدیم باز هم باید به سمت کیفی‌سازی برویم.

غلامی جلیسه متذکر شد: معضل اصلی ما در حوزه کتاب به توزیع و پخش کتاب برمی‌گردد. البته باید این سئوال را از خودمان بپرسیم که به سیستم توزیع کتاب چقدر کمک کرده‌ایم.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب به استقبال خوب مردم از طرح‌هایی نظیر "عیدانه کتاب" و " تایستانه کتاب" اشاره کرد و گفت: در کنار این‌ها خلاقیت کتاب‌فروشی‌ها نیز می‌تواند به جذب مردم کمک کند.

او همچنین از اجرای طرح "پاییزه کتاب" خبر داد و گفت: این طرح همزمان با هفته کتاب و در سطح وسیع‌تری برگزار خواهد شد.

در آئین پایانی طرح «تابستانه کتاب» از کتاب‌فروشی‌های «شهر کتاب» مشهد، «رشد» اهواز و «فرازمند رشت»  به عنوان کتاب‌فروشی‌های برگزیده این طرح تقدیر شد.

همچنین از کتاب‌فروشی‌های «کتاب آبان» مشهد، «کمال اندیشه» تهران، «کتاب شهر» کرمانشاه، «نمایشگاه و فروشگاه کتاب محام» اهواز و «شهر کتاب» ساری به عنوان کتاب‌فروشی‌های برتر این طرح تقدیر شد.

در این آئین، کتاب‌فروشی«فرازمند رشت» به عنوان اطلاع‌رسان برگزیده طرح «تابستانه کتاب» انتخاب و کتاب‌فروشی«نمایشگاه کتاب کودک» از تهران به عنوان کتاب‌فروشی برگزیده حوزه کودک معرفی شد.

در این مراسم، «تعاونی ناشران قم» برگزیده تشکل‌های نشر شناخته شد و از کتاب‌فروشی‌های «شهر کتاب مبین فردوس» از خراسان جنوبی به خاطر تبلیغات محیطی و کتاب‌فروشی «ساربوک 15 خرداد» به عنوان فعال‌ترین کتاب‌فروشی استان اصفهان تقدیر شد.

انتهای پیام

برچسب‌ها: