به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری وبدا، دکتر ابراهیم خالقی، اظهار کرد: واحد پیوند عضو دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است و تاکنون اعضای 590 بیمار مرگ مغزی ایرانی در واحد پیوند عضو این دانشگاه تحت جراحی قرار گرفته و به بیماران نیازمند به عضو اهدا شده است.
وی خاطرنشان کرد: اعضای پیوندی به بیماران دچار بیماریهای کلیوی، قلبی، پانکراس، ریه، قرنیه، کبد، سوختگی و اختلالات بینایی پیوند شده است.
خالقی اضافه کرد: تاکنون حدود 50 بیمار افغان در مشهد، اعلام مرگ مغزی شدهاند که به جز یک مورد هيچ يک از خانوادهها رضایت برای اهداء عضو به بیماران نیازمند هموطن خود ندادند.
وی با بیان اینکه خانوادههای افغان به دلیل باورهای فرهنگی به اهداء اعضای بیمار مرگ مغزیشان رضایت نمیدهند، افزود: این در حالیست که اکنون بیش از 20 بیمار افغان نیازمند کلیه در مشهد در نوبت پیوند عضو قرار دارند که به دلیل رضایت ندادن خانوادههای بیماران مرگ مغزی افغان، از پیوند عضو محروم شدهاند.
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی پیوند عضو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به جز افغانها که جمعیت زیادی را در ایران شامل میشوند، هیچ یک از اتباع خارجی نمیتوانند در ایران اعضایشان را حتی به هموطنان خود اهدا کنند و این اقدام باید در کشورهای خودشان انجام شود.
وی افزود: این مصوبه شورای عالی پیوند عضو به منظور پیشگیری از سوءاستفادهها در خرید و فروش اعضاء و حفظ شان مقام ایرانیان صورت گرفته و به مدل ایرانی پیوند معروف شده است.
خالقی خاطرنشان کرد: اتباع افغان که دارای کارت اقامت دائم هستند، میتوانند اعضای بیمار مرگ مغزی خود را به بیماران نیازمند عضو افغان اهدا کنند.
وی ادامه داد: در پنج سال گذشته هیچ پیوند عضوی از بیمار مرگ مغزی افغان در واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم مشهد که تنها مرکز پیوند عضو شرق کشور به شمار میرود، انجام نشده است.
انتهاي پیام