شناسهٔ خبر: 14986876 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی خبر داد

اخذ کد بین‌المللی IR برای یکی از کشتارگاه‌های طیور خراسان جنوبی

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه کد IR یک کد بین‌المللی برای صادرات تولیدات است، گفت: یکی از کشتارگاه‌های طیور استان موفق به اخذ کد بین‌المللی IR شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، علیرضا رفیعی‌پور صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی روز گذشته رئیس دامپزشکی کشور در بحث ارزیابی لوح تقدیر از رئیس جمهور دریافت کرد که این افتخار به سبب ماحصل زحمات دامپزشکان در استان‌ها کسب شده است.

وی با اشاره به اینکه صدور کد بین‌المللی IR برای یکی از کشتارگاه‌های طیور استان گفت: اخذ این کد برای صادرات تولیدات امری الزامی و اخذ آن بسیار سخت است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی تنها راه نجات تولید و اشتغال پایدار را توسعه صادرات دانست و افزود: دریافت این کد جزو مواردی است که صادرات را تسهیل می‌کند.

رفیعی‌پور با بیان اینکه همچنین در حال حاضر یک کشتارگاه دیگر و دو کارخانه خوراک طیور در استان در مسیر دریافت و اخذ کد IR هستند، گفت: فرآیند صدور کد IR یک فرآیند سخت بوده و از فروردین‌ماه سال گذشته اخذ این کد برای صادرات جزو الزامات دامپزشکی کشور به شمار می‌رود و تاکنون تنها هفت استان کشور توانسته‌اند این کد را دریافت کنند.

وی ادامه داد: برای صدور کد IR برای یک واحد تولیدی و یا کشتارگاه باید 303 آیتم رعایت شده و در صورت رعایت این آیتم‌ها دامپزشکی برای گرفتن این کد ورود می‌یابد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه تاکنون کشتارگاه طیوری که در استان موفق به اخذ کد IR شده مبلغ 40 میلیارد ریال برای وارد کردن دستگاه‌های خط دو خود و مبلغ 50 میلیارد ریال برای جابه جایی تجهیزات، افزایش ساختمان و ارتباطات مختلف هزینه کرده است، یادآور شد: همچنین این کشتارگاه برای اینکه به حد استانداردهای بین‌المللی برای توسعه زیرساخت‌های صادرات بعد از دریافت کد IR برسد باید بیش‌از 300 میلیارد ریال هزینه کند.

رفیعی‌پور ادامه داد: در حال حاضر با راه‌اندازی خط دو این کشتارگاه ظرفیت تولید آن در هر ساعت 8 هزار قطعه رسیده که در یک خط معمولی در گذشته این میزان تولید بین 2 تا 4 هزار قطعه در هر ساعت بوده است.

وی با اشاره به اینکه مسؤولیت‌های مهم دامپزشکی مستمر بوده و هیچ زمانی توقفی برای آن متصور نیست، افزود: در حال حاضر 3 هزار و 500 واحد دامی در استان فعال است که به صورت شبانه‌روزی اقدامات بهداشتی دامپزشکی برای آنها انجام می‌شود و همچنین 27 میلیون جوجه‌ریزی در طول سال و تولید ده‌ها هزار تن فراورده‌های خام دامی نیاز به نظارت‌های مستمر دامپزشکی داشته که این اقدامات صورت می‌گیرد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی اضافه کرد: قبل از اخذ کد IR برای یک واحد تولیدی و یک کشتارگاه دام باید پروانه‌های نظام‌نامه HASSP و GMP دریافت شود.

رفیعی‌پور با بیان اینکه امسال نسبت به موضوع سلامت، بهداشت و کیفیت خوراک دام و طیور با حساسیت ویژه‌ای کار می‌کنیم، تصریح کرد: از دلایل این امر این است که بیش‌از 70 درصد هزینه‌های تولید را خوراک دام و طیور در بر می‌گیرد که اگر این خوراک سالم و بهداشتی باشد به طور قطع تولید پایدار، بدون مشکل و مستمری وجود خواهد داشت و همچنین سلامت مجموعه تولید و جامعه انسانی با سلامت و بهداشت خوراک دام و طیور مرتبط است.

وی خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم در مسیر تولید اگر قرار است به بهره‌وری و امنیت غذایی نائل شویم راهی جز مدیریت بهداشت نداریم و باید مدیریت بهداشتی برای تولید فراورده‌های خام دامی از مزرعه تا سفره صورت گیرد تا ضریب امنیت غذایی افزایش یابد.

انتهای پیام/69027/خ40