به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز، دومین گردهمایی نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر استان اصفهان با حضور ۷۰۰نفر از نخبگان و استعدادهای برتر خانواده شاهد در تالار ابنسینا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.
در این مراسم سید منصور میرمرادی، معاون توسعه و منابع انسانی سازمان بنیاد شهید و ایثارگران کشور اظهار کرد: ما خرسندیم که در نظامی زندگی میکنیم که فرهنگ شهادت و ایثار در آن نهادینه است.
وی بابیان اینکه قطع بهیقین بهترین نخبگان، شهدا بودند که با شهادت خود به کمال مطلوب رسیدند گفت: اگر بخواهیم ایثار را معنا کنیم، باید بگوییم ترجیح دادن منافع دیگران بر منافع خود بهترین تعریف است.
میرمرادی اذعان کرد: سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در کشور خانواده بزرگی با ظرفیتهای بیبدیلی در ابعاد مختلف است که میتواند در عرصههای متعدد میتواند ظهور و بروز کند.
برای حفظ و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت و باورهای دینی و مذهبی به نسل آینده باید با جدیت تمام در برنامهریزیهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور بیشازپیش تلاش کنیم که برای تبیین نقش و جایگاه فرهنگ ایثار و شهادت لازم است تا دستاوردهای دفاع مقدس را به اقشار مختلف جامعه معرفی و آنها را برجسته کنیم.
داریوش وکیلی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان هم در این تصریح کرد: استان اصفهان با دارا بودن ۲۳ هزار و ۵۰۰ شهید، ۴۸ هزار و ۵۰۰ جانباز و ۳ هزار و ۵۶۱ آزاده قریب به ۱۰ درصد جامعه ایثارگری کشور را به خود اختصاص داده است.
وی تأکید کرد: همواره روحیه ایثارگری اصفهانی ها زبانزد خاص و عام بوده و این امر در دوران دفاع مقدس بهخوبی اثبات شد، توصیفات و فرمایشات امام راحل و رهبر معظم انقلاب نیز در وصف شهدا و ایثارگران مصداقی بر این ادعا است.
وکیلی خاطرنشان کرد: شهدا و ایثارگران نام اصفهان را جاودانه کردند، اگر زمانی اصفهان را صرفاً به هنر و هنرمندان و آثار باستانیاش میشناختند، امروز شهدا و فرهنگ غنی و والای ایثارگری آن زبانزد شده است.
وی اذعان کرد: این گردهمایی مقدمهای است بر فعالیتهای آتی که برای نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر برنامهریزی واجرا شده است که باایجاد تشکلهای صنفی و گروههای تخصصی علمی با حضور ایثارگران، برگزاری دورههای پیشرفته مدیریت فردا و استفاده از توان فکری و علمی نخبگان در برنامههای بنیاد بهویژه در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ضروری است.
مدیرکل بنیاد شهید استان اصفهان افزود: از میان خانواده بزرگ شاهد و ایثارگر استان، ۷۰۰ نخبه در زمینه هاو رشتههای مختلف شناساییشدهاند که ۱۸۶ دارای رتبه تخصصی، ۶۵ نفر عضو هیئتعلمی دانشگاهی، ۳۶ نفر دکتر و ۱۷۳ نفر نویسنده و مؤلف و ۷۰ نفر دارای مدرک کارشناسایی هنر هستند.
وی تأکید کرد: اداره کل بنیاد شهید استان از نخبگان ایثارگر و شاهد انتظار دارد در راستای ترویج و انتقال فرهنگ شهادت و ایثارگر به جامعه و نسل آتی کمک کنند.
وی تصریح کرد: حمایتهای مادی و معنوی بر اساس ضوابط و چارچوبهای تدوین شده از بنیاد مرکز همکاری و تعامل با بنیاد ملی نخبگان در جهت معرفی ایثارگران واجد شرایط برگزاری همایشهای تخصصی با موضوعات مرتبط و مبتلابه جانبازان و ایثارگران، دریافت مقالههای تخصصی و چاپ کتاب در این زمینه شناساندن و معرفی نخبگان شاهد و ایثارگر به مردم از طریق رسانههای گروهی ازجمله اقداماتی است که با همکاری نخبگان عملی خواهد شد.
علیعباس کمری، رئیس مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در ادامه این گردهمایی بیان کرد: مرکز دانشپژوهان حدود سال ۷۴ زیر نظر معاونت فرهنگی بنیاد شهید شکل گرفت و وظیفه آن ساماندهی استعدادهای برتر شاهد و ایثارگر در رشتههای متعدد علمی، دانشگاهی و هنری است.
وی بابیان اینکه در سال ۸۴ همزمان با دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر تشکیل بنیاد علمی نخبگان، این مرکز هم جان دوباره گرفت، گفت: اوج فعالیتهای این مرکز در دو سال اخیر و با دستور رئیس عالی سازمان مبنی بر تغییر ساختار اداری در راستای ارتقا جایگاه مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر انجام گرفت.
کمری تأکید کرد: هدف نخست این مرکز تربیت نیروهای متعهد و متخصص برای مدیریت کشور است ، چراکه بر اساس اصول دینی معتقدیم که حاکمیت روی زمین باید به دست دانشمندان صالح باشد، که تخصص، تعهد و مجاهد بودن از شرایط آنها است.
وی خاطرنشان کرد: اعضای هیئتعلمی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و فناوری با مدرک دکتری و اساتید نمونه و ممتاز کشوری، مدرسین و محققین برجسته حوزههای علمیه، نفرات اول دانشآموختگان رشتههای کارشناسی و بالاتر داخل کشور و حوزههای علمیه سطح یک و بالاتر، پایاننامههای برتر دانشجویی در سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، آفرینندگان آثار ادبی و هنری و کارآفرینان برتر جزء شاخصهای ما برای عضویت در این مرکز هستند.
رئیس مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر با ارائه آماری از نخبگان شاهد و ایثارگر کشور تصریح کرد: آمار نخبگان مرکز دانشپژوهان در سال ۸۴، ۲۶۵۶ نفر بوده و در سال ۹۲ به ۶ هزار نفر رسیده است و میزان دستاورد هشتساله نخبگان شاهد و ایثارگر ۲۲۷۹۸ عنوان بوده است.
وی ادامه داد: تأسیس بانک اطلاعات نخستین اقدام مرکز بود که بالغبر شش هزار نفر در این بانک تعریفشده، ارتقا دانش و تولید علم در کشور و افزایش سهم نخبگان شاهد و ایثارگر ازجمله اقدامات تعریفشده است.
کمری با اشاره به دیگر اقدامات و فعالیتهای انجامشده در مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر تأکید کرد: تشکیل کمیسیونهای تخصصی با مشارکت تشکلهای فوق ازجمله کمیسیون فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی، اقتصادی، علمی و پژوهشی، حقوقی و امور بینالملل، سلامت و رفاه اجتماعی، اشتغال و کارآفرینی و مناسبسازی در دستور کار این مرکز قرار دارد که تا کنون جلساتی در این خصوص تشکیل داده شده است.
وی اظهار کرد: بالغبر ۲۰۰ تشکل شاهد و ایثارگر بهصورت ملی و استانی در سطح کشور فعالیت میکنند و بیش از ۷ هزار و ۵۱۶ نفر از ایثارگران کشور عضو مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر هستند؛ ما باید بتوانیم نیروهای متخصص و متعهدی از جامعه ایثارگران را برای آینده کشور تربیت کنیم.
رئیس مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر تصریح کرد: طرح شهاب شاهد یکی از ۲۲طرح تصویبشده در سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال اقتصاد مقاومتی است ، طرح شهاب یعنی «شناسایی هدایت یافته استعدادهای برتر» است.
انتهای پیام/