مجید غلامیجلیسه در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار داشت: اجرای موفق طرح تابستانه کتاب در کشور را باید اتفاق خوشایند و مثبتی در راستای توجه به فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشور عنوان کرد.
وی شکوفایی و ذوق هنری کتابفروشیها در طرح تابستانه کتاب در کشور برای ارتقا فرهنگ کتابخوانی در سطح استان کرمانشاه را سبب توسعه سرانه مطالعه کتاب عنوان و بیان کرد: یکی از دغدغههای جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حقیقت اهتمام جدی در راستای رونقبخشی کتابفروشی و توسعه فضای کسب و کار کتاب در کنار سایر برنامههای فرهنگی مطرح شده است و این مجموعه بهدنبال طرحی اساسی برای دمیدن نفسی تازه به کالبد کتابفروشی است.
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب گفت: در سال گذشته با ارائه طرح و برنامههای زیرساختی فرهنگسازی کتابخوانی، همزمان با 24 آبانماه، هفته کتاب و کتابخوانی در راستای حمایت از کتافروشیها حرکت فرهنگی خوبی انجام گرفته است.
وی هدف اختصاص یارانه به کتابفروشیها را ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سطح کشور عنوان کرد و گفت: اجرای این قبیل طرحها فضای خوب کتابخوانی را در کشور ایجاد میکند و مردم علاقمند به کتاب با دسترسی آسان به منابع علمی میتوانند گام مثبتی در ارتقا سطح دانش در جامعه بردارند.
غلامیجلیسه با اشاره به سابقه فرهنگی و تاریخی کشور در نشر کتابهای فاخر و نفیس خاطرنشان کرد: در کتابخانههای بزرگ کشور گنجینههای خوب و ارزشی از قلم فرساییهای هنرمندان و فرهیختگان عرصههای مختلف وجود دارد و نمونه آن در کتابخانههای آستان قدسی رضوی، کتابخانه ملی و... است که باید بر این داشتههای علمی سرمایهگذاری شود.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب کشور رشد نشر و چاپ کتاب در جامعه را نشاندهنده علاقمندی مردم به کتاب و کتابخوانی دانست و افزود: در کشور نسبت به فرهنگ کتابخوانی کمکاری میشود و که باید در کنار ارتقا کیفیت و سطح علمی کتب، آموزش فرهنگ کتابخوانی نیز در دستورکار مسؤولان قرار بگیرد.
وی آمارهای مختلف در خصوص سرانه کتابخوانی را فاقد اعتبار دقیق و علمی عنوان و تصریح کرد: از آماری سه هزار تعداد کتابفروشیهای سطح کشور تنها یکهزار کتابفروشی مرکز و محل توجه مردم است با وجود اینکه جامعه ایرانی اهل کتابخوانی هستند، باید امکان دسترسی به کتاب مورد نظر در سطح استانها برای علاقمندان فراهم شود.
این مسؤول با ابراز اینکه شاید مردم یک فصل در طول سال به کتابفروشیها مراجعه کرده و کتاب موردنظر خود را پیدا نکنند، ادامه داد: بعد از اجرای سه طرح فرهنگسازی کتابخوانی، امروزه وضعیت ویترین کتاب در کشور مناسب نیست و اکثر مخاطبان تنها برای کتب دانشگاهی و مقاله... مراجعه میکنند.
غلامیجلیسه به انتشار 84 کتاب در سال 94 اشاره کرد و گفت: درصد کتابهای کتابفروشیها سال گذشته باید از سوی محققان بررسی شود و معضل اصلی جامعه توزیع و پخش کتاب در مرحله نخست، نوع کیفیت کتابهای ارائه شده است.
این مسؤول با بیان اینکه باید امکان کیفیسازی در محصول عرضه شده کتاب با تالیف خوب و زمینه توزیع مناسب فراهم شود، اظهار داشت: در سال گذشته مراسم 23 جایزه مخصوص کتاب برگزار شد که طی آن حدود 400 کتاب برتر معرفی و انتخاب شد.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب کشور با تاکید بر اینکه دولت باید در سیستم توزیع کتاب تلاش کند، خاطرنشان کرد: اساتید اهلقلم باید در کتابفروشیها تردد کنند و حمایت دستگاههای اجرایی از این مراکز بیشتر باشد.
وی برتری کتاب شهر استان کرمانشاه را اتفاق بزرگی در فرهنگسازی و توجه به کتاب و کتابخوانی دانست و افزود: کتاب فروشیهای موفق میتوانند با ارائه طرح و ایدههای خوب در توسعه سرانه مصرف و مطالعه کتاب تاثیرگذار باشند.
غلامیجلیسه با بیان اینکه خلاقیتها در کتابفروشی کشور بسیار اندک است و جای خالی آن احساس میشود، بیان کرد: باید با برنامهریزی منسجم در روی آوردن جامعه به سمت کتابخوانی با استفاده از مشوقهای گوناگون تلاش کنیم.
این مسؤول در ادامه از حرکت شورای اسلامی شهر کرمانشاه بهعنوان مصوبه حمایتی با لایحه معافیت این مرکز کتابفروشی از عوارض سالیانه را حرکت مثبتی در توسعه فرهنگ کتابخوانی عنوان کرد و از مسؤولان کشور خواست با الگو از این شیوه تشویقی در حمایت و ترویج فرهنگ کتابخوانی تلاش کنند.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب کشور از برگزاری طرح کتاب پاییزه در هفته کتاب و کتابخوانی در کشور خبر داد و افزود: احداث باشگاه کتابخوانی، از جمله برنامههای فرهنگی در سطح کشور است که بهدنبال اجرای شدن آن هستیم.
گفتنی است، در مراسم اختتامیه طرح تابستانه کتاب از 10 کتابفروشی برتر کشور به ویژه استان کرمانشاه با کسب رتبه هشتم در این مجموعه تجلیل و قدردانی بهعمل آمد و این حرکت جهادی به عنوان شروع جدیدی برای رونق فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشور عنوان شد.
انتهای پیام/2700/ک40/
∎