گروه انرژي انتقاد و گلايه مسوولان وزارت و شركت ملي نفت نسبت به سهم اين بخش از درآمدهاي نفتي در 2سال گذشته در محافل مختلفي طرح شده است. بهتازگي و در نشست خبري مسوولان شركت ملي نفت با خبرنگاران نيز اين مساله عنوان شد كه سهم 14.5درصدي اين شركت از درآمدهاي نفتي صرفا كفاف هزينههاي جاري آن را داده و اجازه تعريف كردن هيچ طرح توسعهيي را نميدهد. روز گذشته نيز بيژن زنگنه در مراسم ديدار با سرمايهگذاران استان خوزستان عنوان كرده است كه نسبت به قبل از انقلاب اسلامي از شركت ملي نفت فقط يك اسم باقي مانده است و اين شركت اكنون خود در صف برداشت بودجه قرار دارد.
به گزارش شانا، وزير نفت در اين مراسم بااشاره به اينكه فضاي حاضر با ٤٠سال پيش بسيار متفاوت است، به مقايسه شرايط شركت ملي نفت ايران پيش و پس از انقلاب پرداخت و افزود: از شركت ملي نفت ايران تنها اسم آنان باقي مانده است؛ پيش از انقلاب درآمد نفت ابتدا به اين شركت ميآمد و پس از برداشت هزينه و خدمات، بقيه درآمد به دولت اختصاص مييافت درحالي كه هماكنون فضا برعكس شده و شركت ملي نفت ايران خود در صف برداشت بودجه از دولت است.
همچنين به گزارش ايسنا، وزير نفت بااشاره به اينكه رفع تحريمها ميتواند هم بهعنوان تهديد و هم يك فرصت عمل كند، گفت: در دوران پساتحريم قطعا وزارت نفت از توليدكنندگان داخلي حمايت ميكند و آنها را فراموش نخواهد كرد.
بيژن زنگنه اظهار كرد: پس از رفع تحريمها فرصت طلايي براي سازندگان تجهيزات نفتي به وجود آمده تا بتوانند با برندهاي خارجي درجه يك كار كنند و ما نيز از آنها حمايت خواهيم كرد.
وي افزود: اخيرا در زمينه حمايت از صنايع داخلي يك وندور ليست از توليدكنندگان ايراني تهيه شده تا در مناقصات از آنها نيز دعوت شود و بتوانند به رقابت با ساير توليدكنندگان بينالمللي بپردازند اما در اين زمينه استاندارد بودن كالاي توليدي يكي از مهمترين عوامل است.
زنگنه تصريح كرد: در گذشته قطعه يا تجهيزاتي كه ساخته ميشد، بدون اسم و رسم بود اما اكنون توليدكنندگان ما بايد تحت پوشش برند و اسم خارجي قرار گيرند و با همكاري آنها محصولات خود را توليد كنند تا هم نياز درون كشور تامين شود و هم بتوانيم تحت پوشش اين برندهاي معتبر كالاي توليدي خود را به كشورهاي ديگر صادر كنيم.
وزير نفت بااشاره به اينكه خوزستان يكي از مستعدترين استانهاي كشور در ساخت قطعات و تجهيزات است، عنوان كرد: صنايع استان نبايد خود را دستكم بگيرند زيرا در بسياري از موارد در حوزه صنعت از ساير استانهاي كشور جلوتر هستند و توان صنايع خوزستان را در نمايشگاههاي برگزار شده ديدهام و توليدات بسيار خوبي نيز داشتهاند.
زنگنه تصريح كرد: خوزستان در صنايع سنگين ماشينسازي، صنايع ساخت تجهيزات ثابت و قطعهسازي قطعا از استانهاي تبريز و اصفهان بالاتر است و تنها تهران ميتواند بهعنوان رقيب خوزستان در اين زمينه عمل كند.
وي افزود: 10قطعه اصلي كالايي را ميخواهيم در داخل توليد كنيم اما نميتوان براي ساخت آنها، يك شركت بخشي از قطعه را بسازد و بخش ديگر آن را به شركتي ديگر محول كنيم تا آن را بسازد؛ بنابراين بايد يك شركت بيايد كه تمام كالا يا تجهيزات را به صورت يكجا بسازد و دراختيار ما قرار دهد.
زنگنه ادامه داد: ما ايرانيها بلد نيستيم با هم كار كنيم. هر كمكي كه نياز است انجام ميدهيم تا شركتها با هم جمع شوند و شركتهاي بزرگي را به وجود آورند تا بتوان نياز صنعت نفت را با كمك آنها تامين كرد.
همچنين روز گذشته وزير نفت، فهرست بلند (وندورليست) منابع تامين كالاي دستگاه مركزي وزارت نفت را ابلاغ كرد. بيژن زنگنه فهرست بلند (وندور ليست) منابع تامين كالاي دستگاه مركزي وزارت نفت را ابلاغ كرد كه برمبناي آن، ضروري است شركتهاي تابعه از اين پس در تهيه هرگونه فهرست كوتاه براي برگزاري مناقصههاي محدود، درباره كالاهايي كه در فهرست بلند داراي رديف باشند، تنها از اين فهرست استفاده كرده و درج هرگونه منابع تامين كالاي خارج از فهرست منتشره موصوف ممنوع است.
باقي ماندن يك اسم از NIOC
صاحبخبر -