صاحبخبر - رئیسجمهوری گفت: ما قدرت خود را در بخشهای مختلف به رخ دنیا کشیده بودیم اما قدرتنمایی سیاسی تا این حد آن هم در برابر قدرتهای بزرگ جهانی کاری بسیار عظیم است. اینکه دیپلماتهای ما موفق شوند قطعنامههای سازمان ملل را لغو کنند برای تاریخ کشور بس است.
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در اختتامیه جشنواره شهید رجایی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با اشاره به ویژگی شخصیتی شهید رجائی و باهنر اظهار کرد: علم، دانش، اخلاق، تواضع و فداکاری جزو حقایق و ویژگیهای این دو شخصیت بزرگوار است. وی دستیابی مسئولان به اهداف را در گرو پایبندی به راه شهیدان رجائی و باهنر عنوان و خاطرنشان کرد: اگر الگوی همه ما مسئولین، کارمندان و دستگاههای اجرائی این دو شهید بزرگوار باشند بیتردید به نقطه مطلوب مورد نظرمان دست خواهیم یافت. روحانی با تاکید بر لزوم توجه کارمندان دستگاههای اجرائی به رعایت اخلاق، ادب و تواضع اظهار کرد: هر مقدار که ادب و تواضعمان در برابر مردم بیشتر باشد، هم در جامعه رستگار میشویم و هم در پیشگاه خداوند دارای اجر خواهیم بود. وی همچنین با بیان اینکه پذیرش مسئولیت یک آزمایش الهی است خاطرنشان کرد: همه ما در طول زندگی خود و به ویژه در پستها مقاماتی که در طول خدمت کسب میکنیم، باید به عنوان مقطع آزمایش الهی بدانیم چراکه همه ما مورد آزمایش حق قرار خواهیم گرفت و براساس تعبیر قرآن همگان مورد آزمایش عملی و رفتاری قرار خواهیم گرفت. رئیسجمهوری با تاکید بر لزوم قدردانی از فرصت خدمت ادامه داد: اگر هرچه ما پشت میز اداری قرار میگیریم آن روز و ساعت خدمت را به عنوان ساعت امتحان الهی تلقی کنیم میتوانیم در مسیر سعادت جامعه و آخرت خود کار شایستهای انجام دهیم.
تعصب بخشی نباید موجب دوری از انصاف شود
رئیسجمهوری در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر اینکه تعصب بخشی نباید موجب دوری از انصاف شود، گفت: هر کدام از کارمندان جامعه به وزارتخانه، دستگاه، نهاد و قوهای تعلق دارند که این تعلق از لحاظ نظام اداری بسیار طبیعی است اما این تعلق یا وابستگی نباید موجب تضعیف دستگاه یا بخش دیگر شود. نباید تعصب بخشی ما را از انصاف بر انجام وظایفمان دور کند بلکه باید از امکانات یکدیگر جهت همافزایی میان دستگاهها استفاده کنیم. وی با بیان اینکه واگرایی میتواند موجب وارد شدن لطمههایی به مردم شود خاطرنشان کرد: تمام دستگاههای دولتی به دنبال خدمت به مردم هستند. در همین زمینه نیز خدمات باید معنای واقعی خود را پیدا کنند. برای انجام این کار مراحل تصمیمسازی، تصمیمگیری، اجرا، نظارت و ارزیابی به دقت انجام بگیرد. روحانی تاکید کرد: چنانچه بخواهیم عملکرد، رویکرد و مسیر دولت تدبیر و امید را در یک کلمه معنا کنیم باید بگوییم تلاش دولت یازدهم بر این است که تصمیمسازی و تصمیمگیری دقیق، خردمندانه در چارچوب مسائل و منافع ملی و معیارهای دینی و اخلاقی باشد. دولت یازدهم آنقدر این مسیر را باز گذاشته است که امروز مشاهده میکنیم زمانی که دولت قصد تصمیم گیری درباره موضوعی را دارد تمام جزئیات آن در افکار عمومی، رسانه، روزنامهها و فضای مجازی مورد بررسی قرار میگیرد.
اگر مردم خواستند درباره موضوعی بحث کنند، کسی نباید گله کند
رئیسجمهوری با بیان اینکه موضوع حلوفصل پرونده هستهای کشورمان از جمله این موارد است ادامه داد: فکر نمیکنم در تاریخ ایران سابقه داشته باشد که در موضوع مذاکره با طرف مقابل راجع به نحوه سخن گفتن، راه رفتن، لبخند زدن و همچنین کلمه تصمیمگیری در مجامع عمومی خطبهها، تریبونها، دانشگاهها و رسانهها بحث و تحلیل صورت بگیرد. روحانی اظهار کرد: باید این موضوع را به عنوان سنت حسنه بپذیریم و آن را به مذاکرات اختصاص ندهیم. از این به بعد باید زمانی که مواردی یافت شد، اگر مردم خواستند درباره آن بحث کنند، کسی نباید گله کند؛ قوه و نهاد دیگر نمیتواند مخالفتی با این موضوع داشته باشد چراکه ما در بحث عمومی مردم، تقدس نداریم و مردم حق دارند که راجع به هر کلام، سخن و تصمیم در نظام حرف بزنند، فکر و اظهارنظر کنند و براساس گفتههای مقام معظم رهبری نقد منصفانه توام با راه حل ارائه دهند. وی با بیان اینکه وجود چنین فضایی بسیار خوب است و باید در جامعه ادامه پیدا کند گفت: باید در جامعه نسبت به سایر قوا نیز چنین فضایی به وجود بیاید و احترام، ادب، اخلاق، نقد منصفانه و ارائه راه حل باید همه جا باشد که تا ما بتوانیم تصمیمات دقیقتری اتخاذ کنیم.
هر کجا که میتوانیم باید رقابتسازی کنیم
رئیسجمهوری در ادامه صحبتهای خود با اشاره به تفکیک سازمان مدیریت و برنامهریزی و به دو سازمان برنامه و بودجه و اداری استخدامی اظهار کرد: در دولت فکر کردیم که برای دقیقتر شدن تصمیمگیریها دو نهادی که سازگاری بیشتر ی با قانون اساسی دارند به عنوان دو بازوی مجزای دولت یازدهم فعالیت نمایند. چرا که تجربه سه سال اخیر ما نشان داد بار سنگینی بر دوش سازمان مدیریت و برنامهریزی قرار دارد. وی با اشاره به شرح وظایف سازمان اداری استخدامی و تاکید بر لزوم محصول محور بودن سیستم اداری به جای ساعت محور بودن اظهار کرد: متاسفانه نظام و سیستم ما به سمت ساعت محور بودن حرکت کرده که این یکی از مشکلات سیستم اداری محسوب میشود. امیدواریم که با تاسیس سازمان اداری و استخدامی مشکلات پیش روی سیستم اداری کاهش یابد. وی با تاکید بر لزوم بازنگری در سیستم نظام اداری استخدامی کشور گفت: باید بررسی کنیم و ببینیم که کدام قسمت از سیستم اداری دارای زوائد است و کدام بخش مغفول ماندهاند. رئیسجمهوری با اشاره با اسناد بالادستی سازمان اداری استخدامی خاطرنشان کرد: با توجه به اسناد و برنامههای خوبی که این سازمان در اختیار دارد باید به گونهای فعالیت کنند تا شش ماه آینده مردم احساس کنند در نظام اداری کشور تحول خوبی صورت گرفته است. وی مقرراتزدایی، ادغام، کوچکسازی دستگاهها، تغییرات اساسنامهها و اصلاح سیستم نظام اداری را از جمله مهمترین وظایف سازمان اداری استخدامی دانست. روحانی با تاکید بر لزوم وجود رقابت در همه نظامها اظهار کرد: هر کجا که میتوانیم باید رقابتسازی کنیم چرا که دستگاه بیرقیب مشکل ایجاد میکند؛ هرکجا که انحصار باشد و رقابت نباشد حتماً کیفیت کار پایین میآید و در همین راستا در خدمات نیز باید رقابتسازی کنیم.
انتقاد رئیسجمهوری از انحصار و امضاهای طلایی
روحانی با تاکید بر اینکه انحصار مشکلآفرین است بر لزوم مبارزه با ایجاد امضاهای طلایی در نظامهای مختلف تاکید کرد و گفت: امضای طلایی فسادآفرین است و اگر میخواهیم با فساد مبارزه کنیم باید با اینگونه فسادطلبیها برخورد نمائیم. رئیسجمهوری با بیان اینکه با بگیر و ببندها فساد حل نمیشود، ادامه داد: در مبارزه با فساد باید به ریشهها بپردازیم؛ اگر کسی جایی حقوقی ناعادلانه گرفته است، با دادگاه و چوب و شلاق کار پیش نمیرود بلکه باید به ریشهها بپردازیم. دولت در حال پرداختن به ریشهها در این موضوع است و میگوید که در این راه ذینفع نباید تصمیم گیر باشد بلکه قانون باید شفاف باشد و دستگاههای نظارت باید دقیق نظارت میکردند و نظارت کنند. روحانی اضافه کرد: متاسفانه ما تا اتفاقی میافتد از ابتدا از چوبه دار کار را آغاز میکنیم در صورتی که اینطور نیست باید مقررات و قانونها را اصلاح کنیم و چارچوبهایی که موجب ایجاد فساد میشود را اصلاح کنیم. وی عدم شفافیت سیستم، وجود ابهامات قانونی، وجود استثناهایی در قانون و برخی موارد دیگر را از جمله دلایل ایجاد فساد عنوان و با بیان اینکه مشکل یک یا دو قوه نیست، اظهار کرد: این موضوع مشکلی سراسری است و تا زمانی که در کشور ما قوانین و پرداختها و درآمدها شفاف نیستند و بخشهای خصولتی وجود دارد فساد نیز خواهد ماند و مشکلات مربوط به آن حل نخواهد شد. رئیسجمهوری در ادامه صحبتهای خود با تقدیر از کارکنان دولت، به برخی دستاوردهای دولت یازدهم اشاره و برجام، طرح تحول سلامت و ایجاد آرامش و ثبات در بازار و کنترل نرخ تورم را از جمله مهمترین دستاوردهای دولت یازدهم عنوان کرد. روحانی خاطرنشان کرد: اگر دولت در سه سال عمر خود اقدامی انجام نداده است حداقل برجام را محقق ساخته است و ما توانستیم در برجام قدرت سیاسی خود را به رخ دنیا بکشیم.
قدرتنمایی سیاسی در برابر قدرتهای بزرگ جهانی کاری بسیار عظیم است
روحانی ادامه داد: ما قدرت خود را در بخشهای مختلف به رخ دنیا کشیده بودیم اما قدرتنمایی سیاسی تا این حد آن هم در برابر قدرتهای بزرگ جهانی کاری بسیار عظیم است. اینکه دیپلماتهای ما موفق شوند قطعنامههای سازمان ملل را لغو کنند برای تاریخ کشور بس است. رئیسجمهوری، خاطر نشان کرد: ما باید به ملت خود و ایستادگی آنها و دیپلماتها و همه آنهایی که مخلصانه در حال فعالیت هستند افتخار کنیم. روحانی با انتقاد از برخی رفتارها اضافه کرد: گاهی حقد و حسد و رفتارهای کودکانه و این حزب و آن حزب بودن و این جناح و آن جناح بودن نباید ما را از وظایف اصلی خود منحرف کنند. وی با اشاره به شرایط ایجاد شده در دوران پسابرجام گفت: امروز راه برای فعالیت باز شده و دیوارهای تحریم خراب شدهاند و امروز شرایط بانکی، نقل و انتقالات بانکی و همچنین سرمایه گذاری و صادرات و واردات آسانتر از گذشته شده است. روحانی در ادامه صحبتهای خود طرح تحول سلامت را از جمله مهمترین و شاخص ترین اقدامات انجام شده توسط دولت بیان و اظهار کرد: مردم امروز با هزینه کمتر و عزت و احترام بیشتر بدون زحمت طی کردن سفر در حال پذیرش خدمات پزشکی و درمانی در محل سکونت خود هستند. رئیسجمهوری در تشریح اقدامات انجام شده در طرح تحول سلامت یادآور شد: کار بزرگی که در طول مدت اجرای طرح تحول سلامت انجام شده آن است که تاکنون 16 میلیون و 300 هزار نفر از مردم کشور از این طرح استفاده نمودهاند.
روزنامه و خبرگزاری با پول بیتالمال امید مردم
را ناامید میکنند
روحانی همچنین با اشاره به وضعیت بازار در کشور با تاکید بر اینکه امروز در بازارهای داخلی ثبات و آرامش وجود دارد، اظهار کرد: آیا نباید امروز قدردان این نعمت بزرگ باشیم که در طول تاریخ برای نخستین بار در طی سه سال ماهانه با کاهش تورم روبه رو بوده ایم و تورم نقطه به نقطه از 45 درصد به زیر 8 درصد و تورم 12 ماهه نیز به کمتر از 10 درصد رسیده است. وی با بیان اینکه براساس اعلام مرکز آمار در سه ماهه نخست سال 95، اقتصاد 4.4 درصد داشته است، به انتقاد از برخی رسانهها نسبت به ایجاد ناامیدی در میان مردم پرداخت و اظهار کرد: چرا عده ای به امید مردم لطمه وارد میکنند؟؛ این افراد چه سودی میبرند و این کارها را به نفع چه کسی انجام میدهند؟؛ با پول بیتالمال و روزنامه و خبرگزاری که از بیتالمال است چرا امید مردم را ناامید میکنند مگر ما دشمن مردم و مملکت هستیم؟ رئیسجمهوری بر تاکید بر اینکه باید واقعیت را بر زبان آورد به تاکید مقام معظم رهبری بر اعتماد و امید مردم به عنوان دو اصل مهم اشاره کرد و افزود: چرا امید را در جامعه پایین میآورند. این کشور برای همه است و برای جناح خاص نیست باید همه با هم کار را پیش ببریم؛ آیا این افتخار نیست که در کشاورزی به سمت خودکفایی حرکت کردهایم؛ آیا قبول نیست که امسال در گندم به خودکفایی رسیدهایم؟ روحانی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به تحولات صورت گرفته نسبت به جایگاه ایران در منطقه و دنیا در ابعاد مختلف خاطرنشان کرد: ما در عرض 6 ماه توانستیم میزان تولید نفت خود را از 2.7 میلیون به 3.8 برسانیم؛ آیا این افتخاری برای کشور نیست؟ چه طور رسانههای ما واقعیتها را برای مردم تبیین نمیکنند؟
کاهش سود تسهیلات پرداختی به مسکن اولیها
رئیسجمهوری در بخش دیگری از صحبت های خود از کاهش سود تسهیلات پرداختی به مسکن اولیها خبر داد و گفت: هدیه دولت تدبیر و امید به مناسبت هفته دولت به مسکن اولیها این است که برای نخستین بار در تاریخ سود تسهیلات وام مسکن یک رقمی شده و این میزان از 11 درصد کنونی به 8 درصد برای بافتهای فرسوده و 9.5 درصد برای بافتهای غیرفرسوده کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: رقم وام مسکن بر اساس اعلام قبلی 80، 60 و 40 میلیون تومان برای تهران و شهرهای بزرگ و کوچک اعلام شده بود که این میزان برای زوجین دو برابر می شود و این جوانان میتوانند تسهیلات دریافتی را طی 144 ماه باز پرداخت کنند. روحانی گفت: امیدواریم که جوانان ما هرچه زودتر خانه دار شوند.
تجلیل از وزارتخانهها و کارمندان نمونه دولت
مراسم اختتامیه جشنواره شهید رجایی به منظور تجلیل از وزارتخانهها و کارمندان نمونه دولت صبح دیروز همزمان با هفته دولت با حضور رئیسجمهور و اعضای هیئتدولت و جمعی از مدیران، کارکنان و کارمندان دولت در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد. در این مراسم بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو به عنوان دستگاه ها برتر وابسته به نهاد ریاست جمهوری معرفی و از سوی رئیسجمهوری مورد تقدیر قرار گرفتند. همچنین شرکت ارتباطات زیر ساخت، سازمان دامپزشکی و سازمان ثبت احوال و سازمان بنادر و دریانوردی سازمان شیلات، سازمان ملی زمین و مسکن بعنوان موسسات سازمانها و شرکتهای وابسته و تابعه برتر مورد تقدیر قرار گرفتند. از بعد شاخصهای اختصاصی نیز از میان دستگاههای اجرایی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت امور خارجه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت نفت، وزارت جهاد کشاورزی از سوی روحانی مورد تقدیر قرار گرفتند. وزارت بهداشت، سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری و سازمان بهزیستی کشور نیز در بخش شاخصهای عمومی مورد تقدیر قرار گرفتند. در ابتدای این جشنواره، انصاری، رئیس سازمان امور اداری و استخدامی به ارائه گزارشی از نحوه انتخاب دستگاههای برتر اجرایی پرداخت.∎