شناسهٔ خبر: 14979660 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

رخداد

صاحب‌خبر -

معاون علمی رئیس‌جمهوري: اقتصاد بچه پولداری برایمان معنا ندارد
ایسنا| سورنا ستاری که به مناسبت هفته دولت به استان مرکزی سفر کرده بود، در دیدار با آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی، امام جمعه اراک گفت: از زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید در پی ایجاد فرهنگ جدیدی در بحث کارآفرینی بوده‌ایم تا نگرش مبتنی بر کارآفرینی با تکیه صرف بر نفت فراموش شود.
وی با اشاره به تاریخ 6‌هزار ساله تجارت و کارآفرینی در حوزه علم و فناوری در ایران اظهار کرد: قطعا وابستگی به نفت بزرگترین ایرادی است که شرایط موجود در کشور را رقم زده و مانع کارآفرینی و خلاقیت در کشور شده است.
ستاری با تأکید بر لزوم سرمایه‌گذاری در حوزه جوانان گفت: امروز در برخی حوزه‌ها همچون IT عالی هستیم؛ برای مثال در پارک فناوری پردیس سه‌هزار نیروی انسانی فعال است و فروش شرکت‌های دانش‌بنیان دو‌ هزار ‌میلیارد تومان است، این شرایط تا 5‌سال پیش وجود نداشت.
ستاری به وضع شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: تمامی این شرکت‌ها فعالیت خود را از زیرزمین‌ها و شرایط سخت مالی آغاز کرده‌اند و اقتصاد بچه پولداری برای آنها مصداق ندارد.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با اشاره به ذخایر نفت، گاز و مواد معدنی ایران گفت: مواد‌خام و مواداولیه سرمایه تلقی نمی‌شود و اگر این استنباط را داریم که با فروش نفت خام می‌توانیم اقتصاد را سرپا نگه داریم، اشتباه کرده‌ایم. این در حالی است که بودجه کشور حدود 300‌هزار ‌میلیارد تومان است که کمتر از 20‌درصد آن از طریق وابستگی به نفت تأمین می‌شود.
وی با بیان این‌که آینده کشور در دست فرزندان ما است، نه در گرو نفت و گاز تصریح کرد: اگر فرزندان‌مان را درست آموزش دهیم، قطعا موفق خواهیم شد.

شرایط جدید ساخت جایگاه سوخت
پمپ‌بنزین‌سازی در ایران ممنوع شد
مهر| محمدرضا مظلومی، مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تشریح شرایط جدید احداث جایگاه سوخت، از ممنوعیت صدور مجوز ساخت انفرادی جایگاه جدید بنزین، گازوییل و CNG خبر داد و گفت: مجوز جایگاه‌سازی فقط برای شرکت‌های برند صادر می‌شود.
او در تشریح شرایط جدید احداث جایگاه‌های سوخت در کشور گفت: در شرایط فعلی، اجرای طرح «برندینگ» به منظور ساخت، توسعه و بهره‌برداری از جایگاه‌های جدید و موجود سوخت در دستورکار قرار گرفته است.
مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اعلام این‌که شرایط و تعریف برند در حوزه ساخت و بهره‌برداری از جایگاه‌های سوخت ابلاغ شده است، تصریح کرد: براساس ضوابط تعیین شده تاکنون صلاحیت ۳ شرکت سرمایه‌گذار به منظور اجرای طرح برندینگ جایگاه‌های سوخت تأیید شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان شهریورماه در‌مجموع ۱۰ شرکت برند برای مشارکت و سرمایه‌گذاری در این حوزه تعیین صلاحیت شوند.
این مقام مسئول با اعلام این‌که با اجرای این طرح ساخت جایگاه‌های جدید سوخت شامل بنزین و گازوییل صرفا به شرکت‌های صاحب برند و تأیید صلاحیت‌شده واگذار می‌شود، اظهار داشت: بر این اساس دیگر مجوزی از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برای ساخت انفرادی یا شخصی جایگاه سوخت در کشور صادر نخواهد شد.
وی با تأکید بر این‌که تمامی سرمایه‌گذاران به منظور ساخت جایگاه سوخت باید تحت پوشش شرکت‌های برند و تأیید صلاحیت شده قرار بگیرند، خاطرنشان کرد: اجرای طرح برندینگ مزیت‌های متعددی ازجمله ارایه خدمات و تسهیلات بیشتر به مردم در جایگاه‌های سوخت را به همراه دارد.