به گزارش ایرنا، سید محمد ناظم رضوی روز دوشنبه در آیین یادمان چهلمین سالگی ثبت بازار تاریخی کاشان با بیان اینکه سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی از این بازار دیدن می کنند، تاکید کرد: آلودگی های بصری باید از این مکان تاریخی جمع آوری شود.
وی با بیان این که بی رونقی در بازار کاشان موج می زند، خاطرنشان کرد: روح بازار، تجارت و کسب و کار است و اگر این وضعیت ادامه یابد تا چند سال آینده خبری از کسب و کار نخواهد بود.
شهردار کاشان صدور مجوز ساخت مجموعه های تجاری را از جمله عوامل کم رونقی اقتصاد بازار کاشان بیان کرد و گفت: نگهداری اقتصاد بازار مستلزم عزم و همت والاست و باید عرصه رقابت را پویا نگه داشت و شهروندان را برای خرید در بازار سرپوشیده شهر ترغیب کرد.
وی هم چنین با اشاره به افزایش قیمت کالاها در بازار کاشان با شهرهای اطراف، افزود: به همین علت خانواده ها تمایل دارند برای خرید کالا به شهرهای مجاور بروند و این مهم برای اقتصاد شهر مطلوب نیست.
ناظم رضوی هم چنین از جانمایی مکانی برای ساخت پارکینگ در حوالی بازار تاریخی کاشان خبر داد و افزود: مرمت بازارچه سردار، کف سازی بازار مسگرها و سرای بخشی نیز در دست اقدام است.
عضوشورای اسلامی شهر کاشان نیز در این آیین بر ضرورت همکاری و تعامل بیشتر میراث فرهنگی و شهرداری برای تعمیر، بازسازی ومرمت بازار تارخی کاشان تاکید کرد.
علی رسول زاده با بیان این که در گذشته بازار مرکز اقتصاد شهر بوده و همه داد و ستد ها در آن انجام می شده است، گفت: بازار تاریخی کاشان از نخستین بازارهای مهم سرپوشیده کشور محسوب می شود.
عضو شورای مرکزی بازار کاشان از بازاریان این شهر به عنوان افرادی متدین، با قناعت و مذهبی یاد کرد که صبح ها پس از خواندن دعا، راز و نیاز و قرائت قرآن به نیت کسب روزی حلال حجره را باز می کردند و بسیاری از کاسب ها، امام جماعت و یا پیش نماز مسجدهای بازار بودند.
رسول زاده از بازار به عنوان یکی از پایگاه های سیاسی دوران انقلاب و پیش از آن نام برد و خاطرنشان کرد: در خرداد سال 42 ، بازار مرکز اعتصاب ها و تجمع مردم کاشان بود و در دوران هشت سال دفاع مقدس نیز بازار مکانی برای جمع آوری کمک های مردمی به جبهه ها بود.
عضو شورای اسلامی شهر کاشان با اشاره به این که بیش از یک هزار واحد صنفی در بازار تاریخی کاشان به فعالیت اقتصادی مشغول هستند، تصریح کرد: درصورتی که تیمچه های بازار احیا شود کسب و کار بیشتری در بازار رونق می یابد و باعث تحقق اقتصاد مقاومتی می شود.
وی هم چنین همفکری بیشتر میراث فرهنگی، شهرداری با معتمدان بازار را خواستار شد و گفت: بهره مندی و همفکری با معتمدان بازار و مشارکت با میراث فرهنگی نقش مهمی در شکوفایی بازار و ثبت جهانی این مجموعه تاریخی خواهد داشت.
تجلیل از 22 پیشکسوت بازار تاریخی کاشان و 11 هنرمند عکاس بازار، افتتاح خانه سلامت، برپایی نمایشگاه عکس سیاه و سفید، شعرخوانی و اجرای ورزش باستانی از جمله برنامه های یادمان ثبت چهل سالگی بازار تاریخی بود که در تیمچه امین الدوله برگزار شد.
بازار تاریخی کاشان به طول سه کیلومتر یکی از زیباترین و جذاب ترین بازارهای ایران در عصر سلجوقی محسوب می شود که از پا نخل در میدان کمال الملک شروع شده و تا بازار مسگرها در دروازه دولت ادامه دارد.
این اثر ارزشمند تاریخی شامل راسته هایی مانند گذر نو، بازار زرگرها، بزازها، کفاش ها و مسگرها به همراه ده ها تیمچه و کاروانسراهایی است که در دو طرف بازار مقابل یکدیگر ساخته شده اند.
همچنین بازارچه هایی مانند رنگرزها، درب زنجیر، بازارچه سردار، بازارچه ملک، بازارچه خیاط ها، بازارچه ربانی و چندین بازارچه دیگر بر عظمت و شکوه این بازار تاریخی افزوده است.
بازار تاریخی کاشان در هشتم شهریور سال 1355 با شماره 1284 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
یادمان ثبت چهل سالگی بازار تاریخی کاشان در تیمچه امین الدوله در راسته بازار میانچال کاشان با حضور مسئولان شهرستانی و جمعی از بازاریان برگزار شد.
7408/6136
شهردار: آلودگی های بصری، بازار تاریخی کاشان را نازیبا کرده است
کاشان - ایرنا - شهردار کاشان گفت: آلودگی های بصری ناشی از نصب سیم های برق، پارچه نوشته و پرده های ناموزون و غیرمرتبط و لامپ های اضافی موجب نازیبایی بازار تاریخی کاشان شده است.
صاحبخبر -