به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، مصطفی جوادی مقدم شامگاه یکشنبه در آئین گشایش نخستین تماشاخانه محلی کاشان که در خانه تاریخی دوست برگزار شد اظهار داشت: اگر عادت و برنامهای از جامعه گرفته شود بایستی که جایگزینی برای آن مشخص شود و اگر این کار صورت نگیرد دیگران آن را انجام خواهند داد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان بیان کرد: جاذبههایی که فضای مجازی دارد و آسیبهایی که به تبع آن بر پیکره خانواده و فرهنگ فارسی وارد میکند باعث میشود که سال های آینده ادبیات، دستخوش تغییر و تحول شود.
جوادی مقدم خاطر نشان کرد: برخی از کشورهای خارجی چنان شیفته فرهنگ فارسی هستند که از بدو تولد، کودکان خود را با دیوان حافظ و گلستان سعدی آشنا میکنند ولی در کاشان، تبلت به بچهها میدهند.
وی با بیان اینکه هشدارها را باید در قالب تئاتر، فیلم و شعر نشان داد، گفت: بازسازی فضاها، یادآوری میکند که ما چه کسانی بودهایم و برای به دست آوردن فرهنگ اصیل خود، باید به کتاب، مطالعه، اندیشیدن و خرد ایرانی بازگردیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان تاکید کرد: عادات بیگانه را باید دور ریخت و روح ایرانی را بسط داد؛ چرا که روح ایرانی ستیزه جو نیست بلکه خرد ورز و مهمان نواز است و این ها در مطالعه داستانهای شاهنامه و فرهنگ پهلوانی بوجود میآید.
جوادی مقدم با اشاره به پیشینه و فرهنگ غنی ایران اظهار داشت: کسی که خردورز باشد، حتماً دیندار نیز هست وادبیات ما چیزی جز دینداری، مسلمانی و مبارزه با بدی نیست و یکی از کارهایی که در مبارزه با تهاجم فرهنگی باید انجام داد، توجه به فرهنگ اصیل و بازگشت به خویشتن است.
وی در ادامه افزود: آئین گشایش نخستین تماشاخانه محلی کاشان، فتح بابی است که ما آن را به فال نیک گرفته و امیدواریم با فضاها و استعدادهایی که وجود دارد، در آینده، تماشاخانه های دیگری نیز افتتاح شوند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان عنوان کرد: در بحث فرهنگ، نباید منتظر دولت شد و مردم باید وارد عمل شوند چرا که فرهنگ، در خانواده ساخته میشود.
جوادی مقدم به موضوع «پایتخت کتاب» نیز اشاره کرد و گفت: کاشان در دو سال گذشته نامزد این طرح بوده است و با همت و تلاشی که انجام شده است از بین 100 شهر، جزء 15 شهر کشور قرار گرفته است و برای رسیدن به حد مطلوب تر و واقعی خود باید یکایک مردم در این زمینه قدمی بردارند.
وی تصریح کرد: عرضه و فروشگاه های کتاب کاشان جزء برترینهای کشور است و باید در این مورد موج مطالعهای راه بیفتد و مردم به جای وسایل دیگر، خود را با کتاب مشغول کنند.
انتهای پیام/
∎