قائم مقام و معاون سیاسی وزیر کشور در نشست افتتاحیه این خانه که با حضور استاندار خراسان رضوی و مسئولان احزاب این خطه برگزار شد، اظهار کرد: امروز شرایط برای ایجاد نشاط سیاسی در کشور بیش از گذشته فراهم است ضمن آنکه این جامعه پویاست و باید فعالان سیاسی در جهت پویایی بیش از پیش آن تلاش کنند.
محمد حسین مقیمی افزود : امروز این آمادگی وجود دارد که احزاب بزرگ و سراسری و نیز تشکل های سیاسی مختلفی که بر اساس ماده 10 قانون احزاب مجوز گرفته اند در کشور فعال شوند و دولت تدبیر و امید تلاش می کند فضای مناسب برای فعالیت امن و توام با نشاط را فراهم کند.
وی عنوان کرد : اگر احزاب فعال شده و نظارت دقیق ترو گسترده تری بر عملکرد دولت ها داشته باشند ، دولت ها تلاش می کنند تا حد زیادی در چارچوب قوانین و سیاست ها عمل کنند.
وی گفت: زمانی که این نظارت ها محدود و کم می شود به دلیل کاهش نظارت عامه ،انواع مفاسد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شکل می گیرد.
معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: خانه احزاب تشکل صنفی و مکانی برای تقویت فعالیت احزاب ، تفاهم بیشتر و تبادل نظر بالاتراست که بعد از خانه احزاب کشور در تهران؛ نخستین خانه احزاب استانی در خراسان رضوی فعال شده و امید است این استان در این زمینه نیز چون همه همیشه الگو و شاخص باشد.
استاندار خراسان رضوی هم در این مراسم گفت : نقش احزاب در توسعه جامعه ای که مبتنی بر نظام مردمسالاری دینی است و مقبولیت خود را از مردم می گیرد، بی بدیل است.
علیرضا رشیدیان افزود: جمهوری اسلامی ایران بر مبنای ارزش های دینی مشروعیت و مقبولیت یافته و بارها امام (ره) به این امر که میزان رای ملت و افتخار مسئولان خدمت به مردم است، تاکید کرده اند و فرموده اند که جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه زیاد.
علیرضا رشیدیان با بیان اینکه پس از امام (ره) هم رهبر معظم انقلاب با شعار مردمسالاری دینی بر این امر تاکید نمودند ، اظهار کرد : تقویت و حمایت از فعالیت قانونی احزاب از جمله مباحث مورد توجه است .
وی عنوان کرد: بر اساس قانونی اساسی باید فضای مناسبی برای فعالیت گروه های سیاسی فراهم شود و شرایط برای حضور احزاب و جناح ها و سلایق مختلف ساسی برای مشارکت در قدرت سیاسی بویژه عرصه انتخابات مختلف مهیا گردد.
وی افزود : راه اندازی این خانه می تواند ظرفیت و فضای مناسبی ایجاد کند تا در کنار سایر حوزه ها امکان تعامل و نشست های مختلف بین گروه های سیاسی فراهم کند.
مدیر کل سیاسی خراسان رضوی هم گفت: در حال حاضر 110 تشکل سیاسی دراستانداری دارای پرونده است که 55 مورد از این احزاب و تشکل های استان دارای مجوز هستند.
سید مسعود محولاتی افزود: دفاتر فرعی احزاب در شهرستان های قوچان ، تربت حیدریه، نیاشبور، سبزوار، جوین و کاشمر نیز فعالیت می کنند.
وی اظهار کرد : با توجه به تعداد احزابی که در استان وجود دارد و تعامل آنان برای راه اندازی خانه احزاب در استان اقدام شد و طی جلسات متعدد با همه این تشکل ها و احزاب نظرات و دیدگاه های آنها برای نحوه فعالیت و راه اندازی این مجموعه دریافت و تلاش های زیاد و برنامه ریزی شد تا خانه احزاب به بهترین نحو راه اندازی و اداره شود.
وی از تمامی تشکل هایی که در استانداری دارای پرونده هستند خواست: هر چه سریعتر برای ساماندهی فعالیت ها در چارچوب قانونی نسبت به کسب مجوز اقدام کنند.
محولاتی عنوان کرد: در خانه احزاب استان، همه احزاب ، تشکل ها و گروه های سیاسی در قالب سه جریان اصلی شامل اصلاح طلبان، اصولگرایان و اعتدالیون حضور دارند و هیات رئیسه هم به تناسب وسعت و تنوع این جریان ها شامل هفت اصلاح طلب و هفت اصولگرا و یک نفر اعتدالگرا می باشد و تمامی تشکل ها و گروه هایی که دارای مجوز و پروانه فعالیت باشند می توانند در این خانه حضور داشته باشند.
رئیس شورای هماهنگی اصلاح طلبان خراسان رضوی هم در این جلسه به نمایندگی از اصلاح طلبان استان گفت : برای یک گفتمان موفق که آثار مثبتی در جامعه داشته باشد نیازمند توجه به سه اصل محوری و انسانی شامل ایمان به کرامت ذاتی انسان ها، برابری انسان و باور به اینکه انسان ها با هم متفاوت هستند می باشیم .
علی حجت الاسلام عجم افزود : نباید کسانی خود را معیار و مقیاس قرار دهند و بخواهند همه مثل آنان فکر کنند و چون آنها باشند.
وی اظهار کرد : اختلاف نظر و تعارض آرا زیاد اما باید بتوان از اختلاف رحمت ایجاد کرد و از کثرت، وحدت آفرید و تا زمانی که همسویی و همراهی شکل نگیرد جامعه از این گفتمان ها نتیجه مفیدی دریافت نمی کند.
وی عنوان کرد: امروز همسویی، نزدیکی آرا واندیشه در عین اختلاف و تعدد دیدگاه ها و پرهیز از تک صدایی، تنها راه توسعه و دموکراسی و جلوگیری از تنش ها و اختلاف ها است
دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری شاخه خراسان رضوی هم به عنوان نماینده اصولگرایان در این جلسه گفت : خانه احزاب را فضایی برای تعامل و کمک به حل مشکلات استان در بخش های مختلف می دانیم و ضمن آنکه بنا نداریم در اینجا با کسی مناظره و مباحثه کرده و یا آنکه کاری به نفع جبهه، حزب و تشکیلات خود انجام دهیم.
سید محسن بنی هاشمی افزود : تلاش آن است در این استان همه جریان های سیاسی در راستای حفظ، ارتقا و آبادانی این کشور ، اشتغال ، فرهنگ و مهاجرت و هر آنچه که مشکل مردم است به دولت و نظام کمک کرده و همکاری و همفکری کنیم.
وی تصریح کرد : استانداری می تواند مشکلات و چالش های خود را به خانه احزاب ارسال کند و در یک همفکری و همکاری برای حل مسائل مردم و تقویت و سربلندی نظام گام برداریم.
وی عنوان کرد: در این کشور هیچ حزب، گروه و تشکلی به تنهایی قادر نیست کشور را تعالی بخشیده ومشکلات را حل کند و دولتی موفق است که زمینه مشارکت و استفاده از تمام ظرفیت ها ونیروها را فراهم کند و باید برای مخالفان هم نقش و سهمی قائل باشیم و به جای دعوا و تنش با هم از این ظرفیت ها برای خدمت به کشور بهره گیریم.
دبیر حزب اعتدال و توسعه خراسان رضوی هم به نمایندگی از اعتدالگرایان گفت : رونق و توسعه احزاب در ایران یک ضرورت تاریخی است زیرا از گذشته های دور تا ابتدای انقلاب روابط مردم و حکومت ها بر مبنای زور و ترس بوده است .
علی اکبر شریفی افزود: در حکومت اسلامی ما این روابط بر مبنای روابط نزدیک و تعامل دولت وملت و خدمت به این مردم شکل گرفته است .
وی اظهار کرد : تشکیل خانه احزاب به عنوان نماد این تعامل و ارتباط بویژه در عرصه سیاسی است و ضرورت تفاهم ارتباط احزاب و گروه ها و سامان بخشی فعالیت های حزبی از جمله مباحث مهمی است که برای تقویت ارتباط ملت و دولت باید موردتوجه قرار گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندارخراسان رضوی، چند تن از مدیران کل دستگاههای اجرایی و فرماندار مشهد در این نشست حضور داشتند.
1906/6012
خانه احزاب خراسان رضوی با حضور قائم مقام وزیر کشور راه اندازی شد
مشهد - ایرنا - خانه احزاب خراسان رضوی به عنوان اولین نمونه استانی این تشکل روز دوشنبه در مراسمی به مناسبت هفته دولت با حضور قائم مقام و معاون سیاسی وزیر کشور در مشهد راه اندازی شد.
صاحبخبر -