به گزارش خبرگزاری فرانسه از شهر سرت، نبرد برای باز پس گیری شهر سرت که مهمترین پایگاه داعش در شمال آفریقا به شمار می رود، بیش از سه ماه پیش از سوی نیروهای وفادار به دولت وفاق ملی لیبی آغاز شد.
نیروهای وفادار به این دولت از حمایت هوایی آمریکا برخوردار بوده اند و این در حالی است که نگرانی های در سطح بین الملی از نفوذ رو به رشد تروریست ها شدت یافته است.
داعش اواسط سال 2015 بر شهر سرت که زادگاه معمر قذافی دیکتاتور معدوم لیبی بود، تسلط یافت و این هراس را به دلها انداخت که افراطیون از این شهر به عنوان تخته پرشی برای حمله به اروپا استفاده کنند.
در همین حال، نیروهای طرفدار دولت وفاق ملی لیبی امروز (دوشنبه) از محاصره تروریست ها در مسافتی کمتر از دو کیلومتری شهر سرت خبر دادند.
منابع بیمارستانی گفتند که دستکم 34 نیروی دولت وفاق ملی همزمان با آغاز نبرد نهایی شان برای تسلط کامل بر شهر سرت در روز یکشنبه کشته و یکصد و 85 تن زخمی شدند. شمار تلفات داعش در جریان این درگیری ها مشخص نشده است.
در همین حال، نیروهای طرفدار دولت وفاق ملی اعلام کردند که تروریست ها دستکم 12 خودروی بمب گذاری شده را برای جلوگیری از پیشروی نیروهای دولتی به شهر سرت در اختیار گرفته اند.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه که در این شهر مستقر است، گفت که پس از درگیری های پراکنده بین دو طرف در طول شب گذشته، این جبهه در روز جاری آرام بود.
«رضا عیسی» سخنگوی نیروهای طرفدار دولت وفاق ملی گفت: نیروهای ما برای آغاز حمله جدیدی در منطقه ای که داعش در آن تحت محاصره است، آماده هستند.
براساس اعلام منابع بیمارستانی، بیش از 370 نیروی دولتی از ماه می (اردیبهشت ماه) در جریان درگیری ها برای بازپس گیری شهر سرت از داعش کشته و حدود دو هزار تن زخمی شده اند.
نیروهای طرفدار دولت وفاق ملی لیبی عمدتا شبه نظامیان از شهرهای غربی این کشور هستند که از دولت وحدت «فایز السراج» نخست وزیر دولت وفاق ملی و نگهبانان تاسیسات نفتی این کشور که داعش درصدد تسلط بر آن است، حمایت می کنند.
به گفته تحلیل گران، بیرون کردن داعش از لیبی می تواند تقویت نمادین دولت وحدت ملی این کشور باشد، اما ناآرامی ها احتمالا ادامه خواهد داشت، زیرا داعش ممکن است به حملات پراکنده ای در آن سوی لیبی رو آورد.
براساس این گزارش، شهر سرت قبل از اشغال از سوی داعش حدود یکصد و 20 هزار نفر سکنه داشت، اما فرمانده ارتش لیبی در ماه جاری اعلام کرد که همه این افراد به جز خانواده تروریست ها از این شهر گریخته اند.
«گوردون تروبریج» سخنگوی پنتاگون در ماه جاری تخمین زد که تعداد تروریست های مستقر در شهر سرت کمتر از یک هزار تن باشد.
داعش از ناآرامی و هرج و مرج در لیبی پس از انقلاب سال 2011 این کشور استفاده کرد تا بتواند در آن جولان دهد.
در همین حال، توافقی که چندی پیش با میانجیگری سازمان ملل بین طرف های درگیر در لیبی منعقد شد، استارت کار دولت وفاق ملی به رهبری السراج را زد، با این حال دولت مزبور هنوز برای دستیابی به قدرت تام در کشور تقلا می کند.
خاورم**9109**1144
عناصر داعش در سرت به محاصره نیروهای طرفدار دولت لیبی درآمدند
تهران - ایرنا - نیروهای طرفدار دولت لیبی روز دوشنبه توانستند حلقه محاصره عناصر تروریستی داعش در شهر ساحلی سرت را پس از درگیری های شدیدی که دهها کشته و یا زخمی برجا گذاشت، تنگ کنند.
صاحبخبر -