شناسهٔ خبر: 14974424 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

هزینه 12 میلیارد ریالی وزارت علوم در مراغه

ساختمان جدید مرکز نجوم و اختر فیزیک مراغه افتتاح شد

مراغه - ایرنا- ساختمان جدید مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه همزمان با آخرین روز از هفته دولت افتتاح شد تا پایتخت نجوم ایران صاحب فضای فیزیکی مناسب برای پیشبرد اهداف این مرکز تحقیقاتی باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا رئیس مرکز تحقیقات نجوم و اخیر فیزیک مراغه روز دوشنبه در آئین بهره برداری از این طرح افزود: این ساختمان با توجه به نیاز این مرکز به گسترش فضای فیزیکی احداث شد و مورد استفاده پژوهشگران قرار می گیرد.
حسین عبادی افزود: این ساختمان جدید در قالب یک مجتمع پنج طبقه با زیربنای یک هزار متر مربع احداث شده و دارای بخش های متعددی از جمله واحد اداری، پژوهشی، کتابخانه، بخش رایانه و کلاس های آموزشی است.
وی اظهارکرد: این مجتمع علمی، پژوهشی و آموزشی با هزینه 12 میلیارد ریالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری احداث شده است.
رییس مرکز تحقیقات نجوم و اخیر فیزیک مراغه به زمین پنج هکتاری این مرکز در مسیر رصدخانه تاریخی این شهرستان اشاره کرد و افزود: با همراهی و همکاری مسئولان و با توجه به وجود اثر تاریخی و ماندگار رصدخانه مراغه بسترهای لازم برای توسعه این رصدخانه و مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه برداشته می شود.
وی گفت: مراغه به عنوان پایتخت نجوم کشور در آذر سال جاری / دسامبر 2016/ میزبان پانزدهمین کنفرانس جهانی مرزهای فیزیک بنیادی است.
عبادی خاطرنشان کرد: در دوره قبلی این کنفرانس به جهت ارج نهادن به شخصیت علمی – جهانی خواجه نصیر الدین طوسی، برگزاری این کنفرانس در سال جاری به ایران / مراغه / سپرده شد.
وی به برگزاری نخستین دوره این کنفرانس در کشور هند اشاره کرد و گفت: این کنفرانس برای نخستین بار در ایران و در پایتخت نجوم کشور / مراغه / برگزار می شود و تاکنون کشورهای استرالیا، آمریکا، آلمان و فرانسه میزبان ادواری این کنفرانس بوده اند.
عبادی اضافه کرد: مرکز نجوم و اختر فیزیک مراغه برای اتصال بیشتر فعالیت های تئوری حوزه نجوم کشور ، فعالیت های رصدی، برگزاری کارگاه ها، همایش ها و کنفرانس های بین دانشجویان و محققان را افزایش داده است.
مرکز نجوم و اختر فیزیک مراغه در اردیبهشت سال 1381 شمسی با موافقت شورای گسترش آموزش عالی وزارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان یک مرکز پژوهشی تاسیس شد.
شهرستان تاریخی مراغه که در دوران ایلخانی پایتخت ایران بود، با حدود 250 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری جنوب تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
3072/3071/518