از مهمترین این جریان سازی ها مربوط به واکنش داعش به بحث برکناری خالد العبیدی از وزارت دفاع توسط پارلمان عراق بود، به طوری که یک سایت منتسب به داعش روز جمعه نوشت که این گروه تروریستی اعتقاد دارد که با برکناری العبیدی عملیات به تعویق خواهد افتاد.
فعالان رسانه ای در تحلیل این اطلاعیه انتشار یافته به نام داعش، بر این عقیده اند که این اطلاعیه، چه واقعی باشد و یا مربوط به جریان هایی باشد که از نام داعش استفاده کرده اند، در هر صورت تلاشی است برای پیوند زدن سرنوشت عملیات موصل به اختلافات سیاسی داخلی عراق و این درحالی است که بسیاری از فرماندهان نظامی و گروه های الحشدالشعبی به وضوح اعلام کردند که برکناری العبیدی از سوی پارلمان هیچ تاثیری در سرنوشت جنگ نخواهد داشت.
دومین حرکت در همین چارچوب، خبری بود به نقل از منابع معرفی نشده از موصل که بسیاری از رسانه ها نقل کردند، مبنی بر این که اعضای گروه تروریستی داعش با شنیدن خبر تلاش در پارلمان عراق برای برکناری العبیدی، در خیابان ها و اماکن عمومی موصل جشن گرفته اند و باز هم این درحالی بود که علاوه بر فرماندهان جنگ مانند قیس الخزعلی دبیرکل عصائب اهل الحق و رئیس پارلمان عراق سلیم الجبوری، حتی تعدادی از هم حزبی های العبیدی در متحدون نیز تاکید داشتند که برکناری وزیر دفاع در سرنوشت و روند عملیات موصل تاثیری نخواهد داشت.
گروهی از اعضای متحدون در واکنش به بیانیه جانبدارانه رئیس ائتلاف یعنی اسامه النجیفی، مبنی بر اثر منفی برکناری العبیدی بر عملیات موصل، صریح تر واکنش نشان داده و اعلام کردند که نیروهای امنیتی و نظامی در قالب فرماندهی عملیات مشترک بدون نیاز به وزیر دفاع قادرند عملیات را مدیریت کنند، چنانچه بزرگترین نبردها مانند آزادسازی تکریت، فلوجه و دیالی بدون کمترین نیاز به وی انجام شده است.
اما دومین جریان سازی با هدف ایجاد خلل در عملیات موصل، حاشیه سازی برای الحشدالشعبی به عنوان اصلی ترین و موثرترین نیروی حاضر در نبرد آینده بود، به طوری که سخنگویان این گروه بسیج مردمی را مجبور ساخت واکنش نشان دهند.
یکی از این موارد با تحریک سفیر سعودی در بغداد کلید خورد، به طوری که وی هفته گذشته با ادعای ترورش در عراق به دست برخی از گروه های الحشدالشعبی، تلاش کرد این گروه ها را تحریک کند تا واکنش های انفعالی و احساسی از خود نشان دهند و با اینکه در روزهای اول بعد از این ادعا، الحشد الشعبی موفق شد با پاسخ های منطقی، این حرکت سفیر سعودی را ناکام کند، اما یکی دو اظهار نظر احساسی، آن هم از سوی برخی جریان ها که خود را به الحشدالشعبی منتسب می کنند، باعث شد که برخی رسانه های جریان ساز از آن سوء استفاده کنند.
در این ارتباط ، احمد الاسدی از سخنگویان الحشدالشعبی و دبیرکل جنبش جند الامام از گروه های قدرتمند الحشدالشعبی، با بیان اینکه فرماندهان الحشدالشعبی شناخته شده هستند، اظهارات برخی معدود افراد که خود را به الحشدالشعبی منتسب می کنند، قویا رد و تاکید کرد که از افرادی که خود را به الحشدالشعبی منتسب می کنند، در دادگاه های صالحه طرح شکایت خواهد کرد.
فرماندهان الحشدالشعبی تاکید دارند که این نیرو در هیچ عملیات ضد انسانی شرکت نکرده و نخواهد کرد و نیرویی رسمی و زیر نظر فرماندهی نیروهای مسلح عراق است که با قدرت علیه تروریست ها در عراق و منطقه مقابله می کند.
با اینحال جریان سازها، بازهم دست برنداشتند و در یک عملیات روانی دیگر برای درگیر کردن الحشدالشعبی از درون ، این بار بحث حضور الحشدالشعبی را در انتخابات آینده مطرح کردند که این مورد متاسفانه گویا تا حدودی موثر واقع شد و این درحالی است که طی دو سال گذشته حتی رهبران سیاسی که لباس نظامی تن کرده و وارد عرصه جنگ شدند، مانند هادی العامری هیچگاه طی این مدت خود را درگیر مسائل سیاسی نکردند.
این موضوع که مشخص نشد از کجا کلید خورده بود، با واکنش دستگاه ها و موسساتی مانند کمیساریای عالی انتخابات و برخی گروه ها مانند جریان صدر همراه شد و این درحالی بود که سخنگویان الحشدالشعبی از جمله کریم النوری و الاسدی و بسیاری از فرماندهان گروه های مقاومت بارها اعلام کرده اند که وارد عرصه سیاست نخواهند شد.
براساس اعلام مقام های رسمی از جمله حیدرالعبادی نخست وزیر عراق، عملیات آزادسازی نینوا و مرکز آن موصل به زودی کلید خواهد خورد و فعالان رسانه ای عراق پیش بینی می کنند که تا روزهای آینده جریان ساز ها جنگ روانی را با هدف تخریب روحیه نیروهای مسلح عراق و جلوگیری از عملیات، ادامه خواهند داد.
خاورم*1*1770*1144
جنگ روانی حامیان داعش در آستانه عملیات موصل
بغداد-ایرنا- جریان سازی هایی که به عقیده ناظران عراقی، برای ایجاد اخلال در عملیات آزادسازی موصل، از دستکم 10 روز پیش کلید خورده است، این بار تلاش دارد تا این عملیات را به روند تحولات سیاسی پیوند بزند و از طرفی مجادلات سیاسی را به داخل الحشدالشعبی بکشد.
صاحبخبر -