به گزارش ایرنا از مرکز خبر حوزه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری روز دوشنبه در دیدار رئیس اداره امور شعب بانک مهر اقتصاد استان قم، با انتقاد از بهره های خارج از عرف، افزود: گاهی بهره هایی که به تسهیلات بانکی اضافه می شود، برای تولید کمرشکن است و صنایع را به سمت ورشکستگی و افرایش بیکاری می کشاند.
وی ادامه داد: در دورانی که نگران مسائل اسلامی در بخش اقتصاد هستیم، باید نقش اسلام را در بحث بانکداری پررنگ کرد.
حسینی بوشهری تصریح کرد: اگر به دنبال تولید و پیشبرد اهداف اقتصادی هستیم باید بدانیم بهره های بالا و سودهای کلان، گره ای از کار تولید کننده باز نمی کند.
وی با اشاره به این که امروز آسیب های اجتماعی در جامعه به وضوح مشاهده می شود، افزود: در محدوده ای که بانک می تواند تاثیرگذار باشد باید بخشی از این آسیب ها را با کارکردهای خود برطرف کنند.
امام جمعه موقت قم هم چنین گفت: تاسیس مرکز تحقیقات بانکداری اسلامی و ایجاد شعبه نمونه بانکداری اسلامی از سوی بانک مهر اقتصاد استان قم اقدامی شایسته است و امیدواریم حرکت به سمت بانکداری اسلامی از سوی مسئولان این بانک تداوم داشته باشد.
حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود با تجلیل از شهیدان رجایی و باهنر، افزود: این دو شهید بزرگوار در اخلاص، کار برای خدا و خدمت به خلق خدا پیشتاز بودند.
** نظام بانکی ربوی برای جامعه خطرناک است
قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در دیدار رئیس اداره امور شعب بانک مهر اقتصاد استان قم، با اشاره به این که نظام بانکی ربوی برای جامعه بسیار خطرناک است، گفت: نظام بانکی کشور باید تلاش کند از نزدیک شدن به ربا و حرام فاصله بگیرد.
آیت الله مرتضی مقتدایی با اشاره به این که کار کردن در عرصه بانک می تواند مقدس یا خطرآفرین باشد، اظهار داشت: کار کردن در بانک از یک سو، دارای جنبه معنوی و ارزش بالای اسلامی است و از سوی دیگر در مواجهه با خطر می باشد.
وی، حرکت در مسیر بانکداری اسلامی را یکی از نعمت های خداوند دانست و تصریح کرد: بانکی که به ارائه وام، گشایش امور مردم و به رفع مشکلات جامعه می پردازد، اقدام باارزشی می کند.
وی بر لزوم اخلاص در عمل و توجه به خدا از سوی کارمندان بانک ها تاکید کرد و گفت: باید با جدیت به رفع مشکلات مردم و جامعه پرداخت.
مقتدایی با اشاره به این که ارائه وام قرض الحسنه از کارهای بسیار با ارزش محسوب می شود، ابراز داشت: فرهنگ قرض الحسنه از بهترین و بالاترین اعمال خیر در اسلام است و براساس روایتی از امام صادق(ع)، ثواب قرض الحسنه از صدقه دادن نیز بیشتر می باشد.
وی تصریح کرد: افراد برای رفع نیاز خود درخواست قرض الحسنه می کنند و همین امر سبب بیشتر بودن ثواب قرض الحسنه نسبت به صدقه است.
این دیدارها در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد.
** بانکداری نباید راهی جدا از تقویت معنویت را دنبال کند
عضو مجلس خبرگان رهبری نیز در دیدار رئیس اداره امور شعب بانک مهر اقتصاد استان قم گفت: بانکداری اقتصادی در سیاست های کلان و رویکردهای خود، راهی جدا از تقویت معنویت را دنبال نکند بلکه رابطه خود را با معنویت به صورت مشخص تعریف و تقویت نماید.
آیت الله احمد مبلغی افزود: سود مشروع، اعانه و تعاون، توسعه و عمران، تقدیر معیشت و تعمیق معنویت و ارتباط با خدا، 5 رکن مهم و اساسی بانکداری اسلامی را تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: اهمال و کوتاهی در یکی از این اصول، بانکداری را از اسلامی بودن و فعال شدن در عرصه اقتصاد باز می دارد.
وی گفت: کسانی که تصور می کنند ما بانکداری اسلامی را بنا می کنیم بدون اینکه سودی در کار باشد به طور حتم با بانکداری آشنایی کامل ندارند.
وی اضافه کرد: جلب سود مشروع باعث دوام بانکداری و اقتصاد خواهد شد.
مبلغی بیان داشت: اولین وظیفه بانکداری اسلامی، جلب سود مشروع است و این که هرکس برای فرار از ربا، یک موسسه قرض الحسنه ای بنا کند، اشتباه است؛ چراکه بانکداری باید بر اساس تفکری در ورای بیع، که جلب سود مشروع است بنا شود.
استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: این که ما برای رهایی از دست ربا، عوامل و اسباب منتهی به دریافت سود مشروع را حذف کنیم کار درستی نیست.
1175 /
آیت الله حسینی بوشهری: بانک ها نباید بنگاه اقتصادی محض باشند
قم - ایرنا - عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که بانکداری ظرفیت بسیار بزرگی برای پشتوانه اقتصاد است، گفت: اگر بانک ها به گونه ای حرکت کنند که بنگاه اقتصادی محض نباشند و به پشتیبانی از بنگاه ها و ایجاد تسهیلات برای اشتغال و ازدواج جوانان بپردازند، در راستای اقتصاد مقاومتی گام برداشته اند.
صاحبخبر -