شناسهٔ خبر: 14969426 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: هدانا | لینک خبر

راهبرد استان کرمان بهره گیری از توان مردم و بخش غیردولتی است

صاحب‌خبر -

علیرضا رزم حسینی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا که به مناسبت هفته دولت در دفتر وی انجام شد با اشاره به اینکه استان کرمان پایلوت اقتصاد مقاومتی در کشور شده است، راهبرد این استان را بهره گیری از توان بخش خصوصی و مردم برای فعالیت در حوزه اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
استان کرمان در دولت تدبیر و امید شاهد تحولات نو و شگرف در بخش های مختلف بویژه اقتصادی بوده است. چنانچه در این مدت برخی ایده های نو از کرمان به عنوان الگو به سایر استان های کشور تسری یافت.
آغاز طرح های اقتصاد مقاومتی در استان کرمان قبل از پایلوت شدن این استان به روش های نو و ابتکاری یکی از اقدامات مهم و چشمگیر دولت یازدهم و زبانزد مسئولان کشوری در کرمان بوده است.
مدیریت استان با تدوین اسنادی از جمله امنیت غذایی، توسعه ورزش همگانی و قهرمانی، سند توسعه نظم و امنیت، سند توسعه درمان و سند امنیت آب، طرح افزایش اختیارات استانی، اجرای ایده مثلث توسعه اقتصادی، ثبت جهانی روستای میمند، کویر و قنات های گوهر ریز جوپار و اکبرآباد و قاسم آباد در شرق استان برگ زرینی را به ثبت رسانید.
آنچه در این مصاحبه می خوانید به منظور ارائه گزارش عملکرد سه ساله دولت تدبیر و امید در کرمان است.
استاندار کرمان گفت: مرکز کنترل و نظارت بر پروژه های اقتصاد مقاومتی استان کرمان شنبه این هفته در کرمان راه اندازی شد و این مرکز به صورت آنلاین بر رشد و عملکرد پروژه ها نظارت خواهد داشت.
وی افزود: مشکلات، موانع و میزان رشد پروژه های اقتصاد مقاومتی از طریق مرکز کنترل و نظارت اقتصاد مقاومتی پایش و به اطلاع مردم رسانده می شود.
رزم حسینی تصریح کرد: باید بتوانیم نظام پایدار اقتصاد مقاومتی را در استان کرمان به وجود بیاوریم تا با تغییرات مدیریتی دچار تغییر نشود و وابسته به نهادهای اقتصادی باشد.
وی اظهار کرد: راهبردی را از ابتدا در استان کرمان مطرح کرده و بر اساس آن با برنامه جلو رفته ایم.
وی افزود: عملکرد موجود نشان داد راهبرد انتخاب شده در استان کرمان صحیح است.
نماینده عالی دولت تدبیر و امید در استان کرمان با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش های مختلف استان بیان کرد: مهمترین اقدام انجام شده در دولت تدبیر و امید در این استان اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی است.
وی گفت: استان کرمان در حوزه اقتصاد مقاومتی از سال 1393 کار را با جدیت آغاز کرد و بیشترین تمرکز در استان کرمان بر فعال کردن بخش خصوصی بوده و هست.
رزم حسینی افزود: فضای خوبی توسط دولتمردان در استان کرمان برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی فراهم شده است.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی در بخش مردمی کردن اقتصاد توسط بخش غیردولتی و با استفاده از ظرفیت های موجود کار بی نظیری را شکل داد.
وی ادامه داد: 12 موسسه در این راستا در استان کرمان مسئولیت پذیرفتند و قرارداد امضا کرده اند.
رزم حسینی اظهار کرد: اگر بخواهیم کار توسعه ای و اقدام واقعی در حوزه اقتصاد مقاومتی انجام دهیم باید از ظرفیت های مردمی استفاده کرد.
وی بیان کرد: استفاده از ظرفیت های مردمی متولی می خواهد و در استان کرمان این مهم با تقسیم بندی هشتگانه، در هر منطقه چند ناحیه اقتصادی تعریف شده است.
وی گفت: الگویی که در حوزه اقتصاد مقاومتی در استان کرمان در حال اجراست روستا و شهرها را مورد تاثیر اساسی قرار می دهد.
استاندار کرمان گفت: هدف اقتصاد مقاومتی در استان کرمان این است تا جایی که امکان دارد اقتصاد روستاها را تقویت کند.
وی بیان کرد: اقتصاد روستاها هم با تاریخ شفاهی اقتصادی و مسئولیت های بخش های مختلف خصوصی محقق می شود.
وی افزود: مردم کرمان هوشمند هستند و مسئولانی را که کار انجام می دهند با افرادی که سنگ اندازی می کنند، تشخیص می دهند.
رزم حسینی از همه افرادی که در بخش های مختلف اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی در استان کرمان همکاری داشته اند تقدیر کرد و گفت: نمایندگان سابق کرمان در گام نخست توسعه اقتصادی همراهی خوبی داشته اند که باید از آنها تقدیر کرد.
وی تاکید کرد: نباید به موضوعات اقتصادی نگاه سیاسی داشته باشیم و اگر هر فردی از هر جناحی برای توسعه و آبادانی این استان کمک و همراهی کرد، باید قدردان باشیم.
وی گفت: نمایندگان جدید مردم استان کرمان نیز در مجلس شواری اسلامی بسیار با انگیزه هستند و قصد انجام کار را در حوزه های انتخابیه خود را دارند.
رزم حسینی بیان کرد: کمیته رفع موانع تولید در شمال و جنوب استان کرمان تشکیل شده و در شمال استان 436 طرح و در جنوب 139 طرح مورد بررسی قرار گرفته است.
وی گفت: موسساتی که با مشکلاتی در حوزه تولید مواجه بودند در کارگروه رفع موانع تولید مطرح و 575 پروژه در 208 نشست در کل استان مطرح شده است.
وی با بیان اینکه کمیته رفع موانع تولید از سال گذشته در استان کرمان تشکیل شده است ادامه داد: کارگروه رفع موانع تولید این استان یکهزار و 650 مصوبه داشته که 40 درصد این مصوبات اجرا شده است.
استاندار کرمان افزود: در بخش سرمایه در گردش نیز پیش بینی می شود تا پایان شهریور که آخرین مهلت است بتوانیم حداکثر جذب را داشته باشیم.
وی تاکید کرد: باید در حوزه کمیته رفع موانع تولید که از سیاست های اصلی دولت است رونق اقتصادی صورت گیرد.
استاندار کرمان گفت: یکهزار و 981 پروژه اقتصاد مقاومتی شامل بخش خصوصی و دولتی در استان کرمان در دست اجراست.

*آثار برجام در کرمان
استاندار کرمان گفت: گزارش شرکت های بزرگی که در استان کرمان فعالیت می کنند موجود است و تمام این شرکت ها اذعان دارند که برجام در روند توسعه و رشد این شرکت ها تاثیر حیاتی داشته است.
وی اظهار کرد: استان کرمان در بخش صادرات در چهار ماه امسال نسبت به سال گذشته 78 درصد رشد داشته است.
وی افزود: صادرات استان کرمان طی دولت تدبیر و امید نسبت به قبل از آغاز این دولت 41 درصد رشد داشته است.
رزم حسینی گفت: این استان در بخش واردات کالاهای سرمایه ای که بیانگر رونق اقتصادی و تولید استان کرمان است 109 درصد رشد داشته است.
وی بیان کرد: استان کرمان در بخش صادرات خرما طی سال قبل بیش از 40 هزار تن به سایر کشورها صادر کرده است.
رزم حسینی گفت: بعد از اجرایی شدن برجام در بخش تولید خودرو یکی از شرکت های خودروسازی استان کرمان که در حال ورشکستگی بود، نجات پیدا کرد.
وی ادامه داد: بعد از اجرایی شدن برجام تنوع تولید خودرو در استان کرمان آغاز شده و حدود 9 هزار نفر هم اکنون در این مجموعه خودروسازی در حال انجام کار هستند.
وی با بیان اینکه مناطق ویژه اقتصادی استان کرمان فعال است در حالی که قبل از دولت اوضاع مناسبی نداشته است تصریح کرد: رسانه ها بروند و این مسائل را راستی آزمایی کنند.

*کارنامه مثلث توسعه اقتصادی در کرمان
رزم حسینی گفت: مثلث توسعه اقتصادی کارنامه بسیار خوبی در استان کرمان دارد.
وی ادامه داد: این حرکت ادامه پیدا می کند و گام نخست در مثلث توسعه اقتصادی برداشته شده که بسیار موفق بود و فضای این استان را سمت توسعه اقتصادی هدایت کرد.
وی گفت: اقدامات فرهنگی زیادی نیز براساس مقدورات استان در بخش های مختلف انجام شده است.
استاندار کرمان اظهار کرد: کار فرهنگی در دو بخش اقدامات جاری فرهنگی دستگاه ها و تعالی فرهنگی در حال اجراست.
وی افزود: تحقق تعالی فرهنگی در استان کرمان نیازمند کار منسجم همگانی است.
وی اظهار کرد: قرار است طرحی به منظور تعالی فرهنگی استان کرمان توسط اعضای شورای فرهنگ عمومی این استان تهیه شود و به مرحله اجرا درآید.
رزم حسینی گفت: تعالی فرهنگی مانند مثلث توسعه اقتصادی فرای مسائل جاری فرهنگی که وظیفه ذاتی دستگاه هاست.
وی افزود: تحقق تعالی فرهنگی نیازمند حضور اهالی فرهنگ و هنر در این عرصه است.
وی بیان کرد: استان کرمان بیشترین طرح آبیاری تحت فشار را در بین سایر استان ها اجرا کرده است.

*نقشه آب استان تهیه و اجرایی شده است
استاندار کرمان گفت: طرح همیاران آب در استان کرمان هم افزایی به وجود آورده و اهمیت آب را مورد توجه همگان قرار داد.
وی افزود: کنترل مصرف آب در بخش های مختلف با اجرای طرح همیاران آب به مرحله اجرا درآمد.
وی گفت: تحول بسیار خوبی در دولت تدبیر و امید در استان کرمان رخ داده و طرح های انتقال آب به استان پس از سال ها انتظار عملیاتی شده که جا دارد از رئیس جمهوری و وزیر نیرو تقدیر شود.

*توزیع امکانات در شهر کرمان نامتوازن است
وی گفت: شهر کرمان در دولت تدبیر و امید به عنوان تنها دوه بعد از انقلاب شاهد تحولات اساسی بوده است.
استاندار کرمان تاکید کرد: به شهر کرمان به عنوان مرکز استان کم توجهی شده و این شهر نیازمند انجام اقدامات زیربنایی و عمرانی است که موجبات رفاه مردم را فراهم کند.
وی افزود: اقداماتی که در استان کرمان در حال انجام است مطابق با زمان بندی در حال اجراست و امیدواریم این طرح ها زودتر از موعد مقرر به بهره برداری برسند.
وی تاکید کرد: کار بزرگی در حوزه شهری استان کرمان در حال انجام است، البته ما طرح های بیشتری در حوزه شهری کرمان داریم و اگر مشکلات و موانع پیش رو که چندان ربطی به مشکلاتی مالی هم ندارند و به طرز تفکر برخی افراد است رفع و تغییراتی در تفکر این افراد ایجاد شود می توان پروژه های بیشتری را در شهر کرمان انجام دهیم.
رزم حسینی تغییرات شهر کرمان را موجب آبادنی این استان دانست و تصریح کرد: در همه شهرهای استان کرمان طرح هایی در دست اجراست و انتظار داریم شوراها و شهرداران دقت بیشتری در هزینه کرد اعتبارات و نظارت بر پروژه ها داشته باشند.
وی گفت: باید بخش عظیمی از اعتبارات شهرداری ها صرف عمران و آبادانی شود نه صرف هزینه های جاری شهرداری ها.
وی افزود: ازدحام نیرو در برخی شهرداری های استان موجب شده بخش اعتبارات در بخش هزینه های جاری مانند حقوق و دستمزد صرف می شود که ناعادلانه است.
نماینده عالی دولت در استان کرمان بیان کرد: مردم مالیات می پردازند تا تاثیر آن را در آبادنی شهر خود ببیند اما اگر این اعتبار در بخش هزینه جاری صرف شود نادرست است.
وی گفت: انتظار داریم تغییراتی در حوزه شوراها و شهر توسط مردم ایجاد شود تا افراد با صلاحیت عضو شورا شوند.
وی بیان کرد: اجرای پروژه هایی شهری در کرمان با جسارت آغاز شد و نباید موسساتی که در شرایط رکود وارد استان کرمان شده اند را از دست داد.

*افزایش آمار گردشگران خارجی
استاندار کرمان گفت: آمار کل گردشگران خارجی استان کرمان قبل از دولت تدبیر و امید 7 هزار نفر بوده در حالی که پیش بینی می شود امسال این آمار به 30 هزار نفر برسد.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون نیز بیش از 16 هزار گردشگر خارجی به استان کرمان سفر کرده اند.
وی گفت: یعنی اینکه آمار گردشگران خارجی این استان 4 برابر نسبت به قبل از دولت فعلی افزایش پیدا کرده است.
رزم حسینی اظهار کرد: هیچ استانی به اندازه استان کرمان طی دولت تدبیر و امید در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری کار نکرده است.
وی افزود: طرح های اجرا شده در حوزه میراث فرهنگی بیشتر توسط بخش خصوصی اجرا شده و دولت در این طرح ها مشارکت اندک داشته است.
وی به بازسازی و احیای باغ فتح آباد، خانه حاج آقا علی رفسنجان، بازار کرمان، فلکه شهدا (مشتاقیه) و غیره اشاره و تصریح کرد: علاقمندم رسانه ها برای رصد اقدامات انجام شده در حوزه میراث فرهنگی، بیش از 100 صورتجلسه این بخش را که در ساعات مختلف شبانه روز انجام شده به استحضار مردم برسانند.
وی گفت: بیش از 85 درصد این صورتجلسات در استان کرمان اجرایی شده و این مهم در هیچ دوره ای سابقه ندارد و می تواند کارنامه خوبی برای دولت باشد.
استاندار کرمان بیان کرد: مردم کرمان نجیب هستند و برخی ممکن است از این نجابت سوء استفاده کنند در حالی که حق مطلب این است که نجابت مردم کرمان را به منظور ارزش بالا تلقی کنیم.
وی گفت: مردم کرمان با شرافت و با عزت هستند و تحمل و صبر بالایی دارند.
وی افزود: باید به گونه کار شود که مسئولانی که به کرمان می آیند از همگرایی، همت، وحدت سیاسی و انگیزه بالای مدیران در آبادنی این استان سخن بگویند.
رزم حسینی افزود: حضور ائمه جمعه و روحانیت در بخش های نظارتی و توسعه ای اقدام مهمی است و کرمان از معدود استان هایی است که ائمه جمعه و روحانیت در بخش توسعه ای مشارکت داده شده اند.
وی به ثبت جهانی روستای میمند، قنوات و کویر استان کرمان در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: این موضوعی بسیار مهم و از افتخارات این دولت است.

*رسانه ها مدیران غیرپاسخگو را معرفی کنند
وی از رسانه ها خواست در صورت پاسخگو نبودن مدیران دستگاه های اجرایی به مسئولان برای درخواست مصاحبه به صورت کتبی اعلام شود و بعد از 3 اعلام کتبی، مدیر مورد نظر را معرفی کنند.
استاندار کرمان گفت: اگر در دولت شفافیت وجود داشته باشد فساد هم کمتر خواهد بود و رسانه ها می توانند به عنوان چشم بیدار جامعه این مهم را اجرایی کنند.
رزم حسینی گفت: معرفی مدیران غیرپاسخگو به رسانه برای اولین بار در این استان کرمان اجرایی می شود.
وی بیان کرد: مردم حق دارند بدانند دولتی را که انتخاب کرده اند چه اقداماتی انجام داده است.
وی گفت: دولت شیشه ای استان کرمان با شفافیت سازی در همه حوزه ها عمل کرده است.
استاندار کرمان افزود: رسانه ها باید از مسئولان بخصوص در حوزه های توسعه ای سئوال و مطالبه کنند و اگر مسئولان بتوانند به رسانه اعتماد، با مردم صادقانه رفتار و با شفافیت صحبت کنند مردم نیز آنها را همراهی می کنند.
وی گفت: رسانه ها نقطه واسط بین نظام و مردم هستند لذا هرچه این حلقه نزدیک تر باشد اعتماد عمومی مردم نسبت به نظام و مسئولان افزایش پیدا می کند.
رزم حسینی گفت: اطلاع رسانی حق مردم است لذا مسئولان باید اطلاعات صحیح را در اختیار مردم بگذارند.
وی تاکید کرد: اگر مردم به مشکلات آگاه باشند قضاوت های درستی هم خواهند داشت.
وی گفت: طی نامه ای به مدیران اجرایی اعلام شود چنانچه در موعد مقرری که رسانه ها از مدیران اطلاعاتی را بخواهند و ارائه نشود رسانه ها حق دارند نام آن مدیر را اعلام کنند تا مردم نیز بدانند.
3029/3028

برچسب‌ها: