به گزارش خبرنگار ایرنا، کردستان یکی از استان های محروم کشور است که علی رغم پتانسیل های فراوانی که در زمینه های مختلف دارد در گذشته و بدلایل مختلف با محرومیت و عقب ماندگی هایی مواجه شده است.
پس از انقلاب تاکنون فعالیت های زیادی در راستای رفع محرومیت از چهره این استان انجام شده اما علی رغم تمامی این فعالیت ها این استان هنوز هم در زمره استان های کم برخوردار و کمتر توسعه یافته قرار دارد.
بدون شک یکی از راههایی که می تواند به رشد و توسعه استان کمک کرده و محرومیت را از چهره این استان بزداید سرمایه گذاری و فراهم کردن زمینه لازم برای جذب سرمایه گذار است.
خوشبختانه در دولت تدبیر و امید گام هایی مثبت در راستای تحول اقتصادی و جذب سرمایه گذاردر استان کردستان انجام شده و هم اکنون فضای کسب و کار در این استان نسبت به گذشته با تغییرات قابل توجهی روبرو شده است.
***راه اندازی مرکز خدمات سرمایه گذاری دستاورد بزرگ دولت تدبیر و امید در کردستان
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مرکز خدمات سرمایه گذاری استان هرچند مصوبه گذشته بود اما فعالیت اصلی این مرکز در دولت تدبیر و امید استارت خورد و در این مدت اقدامات قابل توجهی در زمینه سرمایه گذاری در این مرکز انجام شده است.
حسین دهقانی با بیان اینکه راه اندازی این مرکز آغاز بسیار خوبی برای سرمایه گذاری در استان بود افزود: در این مرکز فرصت های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران تشریح می شود و در مجموع روند صدور مجوزهای سرمایه گذاری تسهیل می یابد.
به گفته وی تمامی اقدامات این مرکز تحت نظارت و راهنمایی های استاندار و رییس مرکز خدمات سرمایه گذاری استان انجام خواهد شد.
وی گفت: با آغاز بکار این مرکز تاکنون چندین هیات خارجی برای سرمایه گذاری وارد استان شده و پروژه هایی را انتخاب و بر روی آن سرمایه گذاری کرده اند که نمونه بارز این پروژه ها را می توان معدن طلای قروه با حجم سرمایه گذاری 103 میلیون دلار عنوان کرد.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی کردستان طرح گردشگری بانه را نمونه دیگری از سرمایه گذاری خارجی در استان ذکر کرد و افزود: مجوز سرمایه گذاری این طرح با 27 میلیون دلار، توسط وزارت اقتصاد صادر وکارهای زیرساختی آن انجام شده و هم اکنون حدود 40 درصد پیشرفت دارد.
وی اظهار کرد: پروژه کارخانه فولاد صاحب سقز نیز که مجوز آن توسط وزارت اقتصاد تایید شده است نمونه دیگری از سرمایه گذاری خارجی در استان با 430 میلیون دلار است.
دهقانی ادامه داد: پروژه کارخانه فولاد صاحب سقز هم اکنون در مرحله تملک و تغییر کاربری زمین قرار دارد و در اینده وارد فاز اجرایی خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین چندین مورد دیگر سرمایه گذاری خارجی در شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران توسط این مرکز در حال انجام است که اقداماتی در این راستا انجام شده و فعلا در حالت انعقاد تفاهم نامه قرار دارد.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی کردستان افزود: هم اکنون مرکز خدمات سرمایه گذاری استان در صدد است که پنجره واحد مجازی سرمایه گذاری را راه اندازی کند و با راه اندازی این مرکز، استعلامات و کلیه خدمات قابل ارائه به سرمایه گذاران بصورت مجازی انجام می شود.
وی اظهار کرد:خوشبختانه در دولت تدبیر و امید فضای کسب و کار در استان بسیار بهتر شده و زمینه های جذب سرمایه گذار فراهم تر از گذشته بوده و در مجموع فضای امیدوار کننده ای بر استان حاکم است.
*** گفتمان توسعه و سرمایه گذاری در ادارات کردستان در حال شکل گیری است
رییس گروه سرمایه گذاری استان کردستان نیز با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید فضای کسب و کار در استان با تغییرات مثبتی روبرو شده است افزود: هم اکنون گفتمان توسعه و سرمایه گذاری در ادارات و سازمان های کردستان در حال شکل گیری است و ادارات استقبال خوبی از طرح های سرمایه گذاری دارند.
امیر پرویز اختری با اشاره به اینکه حرکت های بزرگی در راستای توسعه استان آغاز شده است گفت: از اول سال جاری تاکنون چندین هیات خارجی به استان آمده و برای سرمایه گذاری در طرح های مختلف اعلام آمادگی کرده اند که این مهم می تواند در توسعه استان بسیار تاثیرگذار باشد.
وی طرح راه اندازی مجتمع تجاری در سنندج را یکی از طرح هایی عنوان کرد که توسط سرمایه گذار عراقی انجام می شود و هم اکنون موافقت های اولیه برای اجرای این طرح در حال انجام است.
رییس گروه سرمایه گذاری کردستان افزود: همچنین توسط گروهی آلمانی احداث پروژه دیوارهای پیش ساخته در دیواندره و کامیاران در دست اقدام است وسرمایه گذاری برای هر کدام از این واحدها 15 میلیون دلار است.
وی با بیان اینکه هیاتی آلمانی همچنین برای احداث تلکابین و مجتمع گردشگری آبیدر اعلام آمادگی کرده اند، اظهار کرد: همچنین هیاتی برای احداث دو نیروگاه 10 مگاواتی در شهرستان های قروه و دهگلان با حجم سرمایه گذاری 20 میلیون یورو اعلام آمادگی کرده اند که اقدامات اولیه انجام شده و در مرحله سیکل اداری قرار دارد.
اختری اعلام کرد: هیاتی چینی نیز چندی پیش به استان سفر کردند که طرح های زیر ساختی از جمله راه آهن همدان سنندج، جاده مریوان- سنندج و فرودگاه سقز به آنان معرفی شده و هم اکنون این هیات در مرحله بررسی اطلاعات ما در زمینه این پروژه ها برای سرمایه گذاری هستند.
وی افزود: همچنین چند پروژه داخلی با سرمایه گذاری داخلی در دست اقدام است که پروژه مینی پالایشگاه مریوان با تکنولوژی به روز، یک واحد بتون گازی، طرح پوشش ام دی اف، نیروگاه سیکل ترکیبی سروآباد، پروژه سیمان دیواندره و پتروشیمی در بیجار از جمله این طرح ها است.
رییس گروه سرمایه گذاری کردستان اظهار امیدواری کرد این حرکت رو به رشدی که در سطح استان آغاز شده تداوم پیدا کرده و روند توسعه و پیشرفت استان تسریع یابد و زمینه های بیشتری برای جذب سرمایه گذار در استان فراهم شود.
7348
افسانه گلباغی
دستاوردهای دولت تدبیر و امید در کردستان(23)
خیز بلند دولت برای سرمایه گذاری و تحول اقتصادی در کردستان
سنندج- ایرنا- استان کردستان یکی از استان های دارای ظرفیت و پتانسیل بالا در زمینه جذب سرمایه گذار است و دولت تدبیر و امید در طول سه سال گذشته زمینه های فراوانی را برای جذب سرمایه گذار و تحول بزرگ اقتصادی در استان فراهم کرده است.
صاحبخبر -