شناسهٔ خبر: 14968059 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

ستاری عنوان کرد:

تخریب روحیه کار آفرینی؛ نتیجه تحمیل فرهنگ غرب به جوانان

گروه اجتماعی: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: یکی از مهمترین آثار تحمیل فرهنگ غرب به جوانان، تخریب روحیه کارآفرینی و خاموش کردن استعدادهای این نسل است، امروز اکثر جوانان ما دنبال استخدام دولتی هستند اما همین استخدام‌ها کار آفرینی و خلاقیت جوان را از بین می‌برد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، امروز، 8 شهریورماه، در دیدار با آیت‌الله دری نجف‌آبادی، نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی، گفت: از زمان تشکیل دولت تدبیر و امید به دنبال ابداع فرهنگ جدیدی در حوزه علم و فناوری بودیم.
 ستاری ادامه داد: ما به دنبال استفاده از ایده‌های جوانان در حوزه کارآفرینی هستیم ما ملتی هستیم با 6 هزار سال قدمت که در زمینه تجارت و کارآفرینی تاریخ بزرگی را رقم زده و و ریشه‌دار و مایه افتخار است.
وی افزود: ما در دوره‌ای از تاریخ شاهد ظهور بزرگانی چون ابن‌سینا، فارابی و خوارزمی هستیم، چرا نباید در حال حاضر شاهد بروز چنین استعدادهایی باشیم، این بزرگان با وجود اینکه در شرایط سخت و تحت فشار امرا زندگی می‌کردند توانستند استعداد خود را شکوفا کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: یکی از مهمترین آثار تحمیل فرهنگ غرب به جوانان، تخریب روحیه کارآفرینی و خاموش کردن استعدادهای این نسل است، امروز اکثر جوانان ما دنبال استخدام دولتی هستند اما همین استخدام‌ها  کار آفرینی و خلاقیت جوان را از بین می‌برد.
وی تأکید کرد: ما دارای فرهنگ ریشه‌داری هستیم و باید بتوانیم پیشینه خود را در اموری که سرآمد جهان بودیم دوباره زنده کنیم، این فرهنگ با استخدام دولتی زنده نمی‌شود.
ستاری افزود: در زمینه صنایع دستی و کار آفرینی تجاری، فرهنگ‌سازی کردیم تا بتوانیم به وسیله این ابزارها خود را به دنیا معرفی کنیم، سیستم مدیریتی ما باید در مقوله کارآفرینی تغییر نگرش و روش دهد، البته در بسیاری از حوزه‌های کسب و کار اقدامات فوق‌العاده‌ای انجام شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس‌ جمهور با اشاره به توفیقات تجارت زعفران و فعالیت 145 شرکت نانو در ایران گفت: 94 درصد تولید زعفران جهان به ایران تعلق دارد، ما از صادرات 380 تُن با 450 میلیون دلار صادرات زعفران بهره‌مند هستیم که کشمیر بعد از ایران با 8 تُن صادرات در رتبه بعدی قرار دارد.
ستاری ادامه داد: تنوع اقتصادی در حال ایجاد شدن است باید در این راستا به دنبال قطع وابستگی به نفت باشیم با چنین وابستگی کارآفرینی رشد نمی‌کند، بسیاری از کارآفرینان موفق، فعالیت خود را از زیرزمین و کارگاه‌های کوچک شروع کرده‌اند باید فضای گفتمان‌سازی جدی گرفته شود و جوانان بتوانند با جرأت ایده‌های خود را ارائه دهند و از اظهار نظر ناامید نشوند و خودشان را پی‌گیر امور بدانند و با ورود به حوزه کارآفرینی جایگاهشان را در جامعه پیدا کنند.
وی با تأکید بر نگاه زیست بومی گفت: این فضا با تزریق پول شکل نمی‌گیرد، کشور در حوزه درآمدزایی فوق‌العاه است اما در فضای کسب و کار دچار مشکلات بزرگی هستیم که باید برطرف شوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در پایان افزود: عده‌ای از جوانان دنبال کار می‌روند اما متأسفانه جماعتی به هر طریقی که شده مانند مالیات‌های سنگین، بیمه و سنگ‌اندازی‌های شهرداری دنبال این هستند که کرکره آن کسب و کار را  پایین بکشند مسئولان باید به دنبال ترویج و حاکم کردن فضای کارآفرینی در جامعه و به ویژه در قشر جوان باشند.