شناسهٔ خبر: 14966038 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

«تقریباً هیچ» دستاورد محیط زیستی دولت یازدهم در خوزستان

به اعتقاد مردم خوزستان دولت یازدهم نتوانسته در حل معضلات زیست‌محیطی خوزستان قدم مثبت محسوسی بردارد و آن‌طور که بایدوشاید گام بردارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رهیاب: روز گذشته به مناسبت هفته دولت همایش دستاوردهای دولت یازدهم در خوزستان با موضوع محیط‌زیست برگزار شد. خوزستانی که مجموعه‌ای از معضلات و مشکلات محیط زیستی را با خود یدک می‌کشد و کمتر استانی در کشور با آن‌ها مواجه است.


انتقال آب کارون به فلات مرکزی و آب زهره به بوشهر، شرایط نیمه بحرانی رودخانه کارون و آینده مبهم آن، وضعیت اسفناک هوا در خوزستان که از یک‌سو دستخوش آلاینده‌های صنعتی شده و از سوی دیگر محاصره ریزگردها فرصت نفس راحت کشیدن بر خوزستان‌ها را اندک ساخته، اولویت‌هایی است که درباره آن‌ها تاکنون جواب درستی از در دولت روحانی گرفته نشده است.

به اعتقاد مردم خوزستان دولت یازدهم نتوانسته در حل معضلات زیست‌محیطی خوزستان قدم مثبت محسوسی بردارد و آن‌طور که بایدوشاید گام بردارد.

همایش دستاوردهای دولت یازدهم در حوزه محیط‌زیست خوزستان در حالی برگزار شد که این دولت مجری و مدعی انتقال آب کارون به فلات مرکزی کشور است و این در حالی است که امروز استان خوزستان با معضل کم‌آبی و ریزگردها در حال دست‌وپنجه نرم کردن است.

از سویی دیگر وعده‌های دولت یازدهم برای حل معضل ریزگردها به‌عنوان مشکل اصلی مردم خوزستان تاکنون راه به‌جایی نبرده است و در سال‌های ۹۳ و ۹۴ جهت تأمین اعتبارات برای مقابله با این معضل، با مشکل مواجه بود.
 


همچنین به عقیده بسیاری ناکارآمدی در مدیریت امروز گریبان گیر سازمان محیط‌زیست شده که برون‌سپاری مسئولیت، عدم به‌کارگیری تخصص لازم، سیاسی‌کاری و حاشیه کاری به‌جای پرداختن به محیط‌زیست و مدیریت نمایشی و نمادین ازجمله آسیب‌های مدیریت معصومه ابتکار در این سازمان عریض و طویل و مهم است.

شاید بهترین جمله درباره حال و هوای این روزهای محیط‌زیست خوزستان را معاون عمرانی استاندار در همایش دستاوردهای محیط زیستی دولت یازدهم زده باشد که گفت متأسفانه باوجوداین همه منابع در استان خوزستان اما در مسائل محیط‌زیست کم گذاشتیم.
 


احمد سیاحی تأکید کرد: در تمام دنیا بالاترین قدرت اجرایی در اختیار سازمان‌های محیط‌زیست است اما در کشور ما پس‌ازاینکه کارها تمام می‌شود سراغ محیط‌زیست را می‌گیرند.

این مقام مسئول با اشاره به رغبت ۹۰ درصد مردم به مهاجرت از استان به دلیل مسائل زیست‌محیطی اذعان کرد: این آمار عین فاجعه برای جمعیت ساکن استان است.

معاون عمرانی استاندار خوزستان همچنین بابیان اینکه شرایط  تالاب‌های استان با تالاب‌های استان‌های دیگر و ریزگردهای استان با ریزگردهای سیستان و بلوچستان فرق دارد تأکید کرد: برای حل این مسائل باید نگاه زیست‌محیطی داشته باشیم.

البته در استان در همه دولت‌ها اقداماتی در خصوص جلوگیری از آلودگی بیشتر محیط زیستی خوزستان انجام‌شده است ولی هنوز آن‌طور که باید تأثیرات مطلوبی برای مردم استان در پی نداشته است و بزرگ‌ترین مشکلات مردم در این زمینه پابرجا هستند.
 


در این رابطه استاندار خوزستان در همایش دستاوردهای دولت با تأکید بر این‌که دست‌کاری در محیط‌زیست خوزستان بیش از هر استان دیگری در کشور اتفاق افتاده است، گفت: میزان دست‌کاری که در محیط‌زیست خوزستان انجام‌شده در هیچ استان دیگری انجام‌نشده و دست‌کاری بشر در محیط‌زیست خوزستان بیش از دیگر استان‌های کشور است.

غلامرضا شریعتی اذعان کرد: سدهای عظیمی در استان خوزستان ایجادشده است، پروژه‌های صنعتی مانند پتروشیمی و فولاد و همچنین پروژه‌های بزرگ کشاورزی نیز در خوزستان وجود دارد؛ این کارها را زیر سؤال نمی‌برم ولی به شرطی قابل‌قبول هستند که در آن‌ها مسائل محیط زیستی رعایت و برای افراد ساکن در پیرامون این صنایع، شرایط زیست‌محیطی عادی و حداقلی ایجاد شود.

وی تأکید کرد: اقداماتی در خصوص ساماندهی وضعیت محیط‌زیست خوزستان انجام‌شده است ولی کافی نیست.

استاندار خوزستان افزود: از رئیس‌جمهور و دولت تدبیر و امید این انتظار و مطالبه راداریم که با برنامه‌ریزی مدون، وضعیت محیط‌زیست خوزستان را موردتوجه قرار دهد و احیای کارون که شریان اصلی محیط‌زیست خوزستان است، انجام شود تا وضعیت محیط‌زیست خوزستان به شرایط مطلوب برسد.
 


هفته دولت امسال در خوزستان در حالی برگزارشده است که هنوز ابهامات زیادی در خصوص انتقال آب کارون، صنایع آلاینده در اطراف و محدوده شهرها، معضل ریزگردها، مشکلات تنفسی و ... هنوز پابرجاست.

لذا این ابهامات در مقوله مشکلات زیست‌محیطی خوزستان و بی‌توجهی مرکزنشینان کار را به‌جایی رسانده که حالا می‌توان حق را به مردمانی داد که می‌گویند دستاورد دولت یازدهم در حوزه محیط‌زیست خوزستان «تقریباً هیچ» بوده است.