شناسهٔ خبر: 14965493 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

پشت پرده افزایش قیمت بلیت سینما برای «فروشنده» و مخالفت مؤثر اصغر فرهادی

با توجه به مدت زمان «فروشنده» و کاهش شمار سانس‌های سالن‌های میزبان «فروشنده» از شش سانس به پنج سانس، برخی از صاحبان سینما خواستار افزایش قیمت بلیت فروشنده شده‌اند که این مصوبه بدون هماهنگی با اصغر فرهادی به عنوان تهیه کننده، کارگردان و ذینفع تصویب، ابلاغ و اجرا شده است.

صاحب‌خبر -
پشت پرده افزایش قیمت بلیت سینما برای «فروشنده» و مخالفت موثر اصغر فرهادی
پس از آنکه با هماهنگی سینماداران و شورای صنفی نمایش، بلیت‌‌های فیلم سینمایی «فروشنده» در سالن‌های مدرن 20 تا 50 درصد گران‌تر از سایر فیلم‌های سینمایی قیمت گذاری شده بود و این تصمیم از روز گذشته رسماً اجرایی شد، اصغر فرهادی، تهیه کننده و کارگردان این فیلم سینمایی نسبت به این گران‌فروشی مخالفت کرد تا فروشنده با بلیتی هم‌قیمت سایر فیلم‌های سینمایی عرضه شود.
 
به گزارش «تابناک»، فیلم سینمایی «فروشنده» در شرایطی از چهارشنبه دهم شهریورماه با بیست سالن سینما در تهران و پانزده سالن در شهرستان‌ها آغاز می‌شود که پیش فروش بلیت این فروش از روز گذشته (ِیکشنبه) آغاز و برای این بلیت‌ها یک قیمت‌گذاری بی‌سابقه انجام شده بود. بر اساس این رویه، در حالی که بهای بلیت فیلم‌های سینمایی در بهترین سالن‌ها، 10 هزار تومان است، قیمت بلیت «فروشنده» هزار تومان برای روزهای شنبه تا چهارشنبه و 15 هزار تومان برای روزهای پنجشنبه و جمعه تعیین شد.
 
سخنگوی شورای صنفی نمایش، روز گذشته در همین ارتباط در پاسخ به پرسش «تابناک» مبنی بر اینکه آیا این استثنا صرفاً برای فروشنده در نظر گرفته شده یا قرار است قیمت بلیت به این میزان برای همه فیلم‌ها افزایش یابد، گفته بود: برای هر فیلم سینمایی با توافق صاحبِ فیلم و توزیع کننده، می‌تواند این اتفاق بیفتد. این اتفاق مختص فروشنده نیست و فیلم‌های دیگری هم اگر درخواست داشته باشند، می‌تواند این اتفاق بیفتد.
 
فرجی تأکید کرده بود: توزیع کننده یک اثری می‌داند که یک فیلم ظرفیت بلیت 12 تا 15 هزار تومان را دارد و بعد از توافق با سینمادار، این اتفاق می‌افتد. بنابراین قیمت بلیت در کل سینماها افزایش نیافته اما هر صاحب فیلمی که با سینمادار برای اکران فیلم با این قیمت بلیت به توافق برسد، بر اساس مصوبه شورای صنفی نمایش می‌تواند فیلمش را با این قیمت عرضه کند.
 
پس از موضع‌گیری سخنگوی شورای صنفی نمایش، روابط عمومی فیلم فروشنده، موافقت اصغر فرهادی برای گران‌فروشی بلیت فیلم سینمایی فروشنده را رد کرد و یادآور شد: «در پى مصوبه شوراى صنفى مبنى بر افزايش قيمت بليت به خاطر مدت زمان فيلم و سيستم پخش با كيفيت برتر در سينماهاى پرديس كوروش، آزادى، چارسو، فرهنگ و هويزه مشهد لازم به توضيح است كه سازندگان فيلم «فروشنده» دخالتى در اين افزايش قيمت نداشته و نظر خود را مبنى بر حفظ قيمت‌هاى قبلى به پخش‌كننده و شوراى صنفى اعلام نموده‌اند. اين مصوبه از سوى شوراى صنفى در جهت حقوق سينماداران اتخاذ شده و ارتباطى با گروه سازنده فيلم «فروشنده» ندارد.»
 
پشت پرده افزایش قیمت بلیت سینما برای «فروشنده» و مخالفت موثر اصغر فرهادی 
ظاهراً با توجه به مدت زمان «فروشنده» و کاهش تعداد سانس‌های سالن‌های میزبان «فروشنده» از شش سانس به پنج سانس، برخی صاحبان سینما خواستار افزایش قیمت بلیت فروشنده شده‌اند که این مصوبه بدون هماهنگی با اصغر فرهادی به عنوان تهیه کننده، کارگردان و ذینفع تصویب، ابلاغ و اجرا شده است.
 
اصغر فرهادی روز گذشته (یکشنبه) مخالف شدیدی با این افزایش قیمت 50 درصد قیمت بلیت سینماها برای «فروشنده» داشت و در نهایت پس از تأکید و اصرارِ آقای کارگردان، امروز قیمت بلیت «فروشنده» در سینماها به تعرفه سابق بازگشت و این اصلاحیه از روز شنبه اعمال می‌شود و قیمت بلیت «فروشنده» حداکثر 10 هزار تومان خواهد بود.
 
این اقدام ارزشمند فرهادی در حالی رخ داد که طبیعتاً فروشنده به واسطه سوابق فرهادی و همچنین کششی که نزد مخاطبان ایجاد کرد، فروشی بسیار بالا خواهد داشت و بیش از یک سوم فروش فیلم در نهایت به صاحب اثر بازمی‌گردد؛ بنابراین منطق ایجاب می‌کند، فرهادی با این افزایش قیمت بلیت و گران‌فروشی همراهی کند؛ اما این کارگردان به جای در نظر گرفتن نفع شخصی، طرف مردم را گرفت که باید از این جهت از او قدردانی کرد.
 
داستان فیلم تازه فرهادی از ساختمانی در حال فرو ریختن آغاز می‌شود که ساکنان آن از جمله یک زوج متأهل به نام عماد (شهاب حسینی) و رعنا (ترانه علیدوستی)، برای نجات جان خود با عجله در حال فرار از خانه اند. در نهایت خانه فرو نمی‌ریزد، ولی ترکی عمیق روی دیوار منجر به نشت گاز می‌شود و عماد و رعنا مجبور می‌شوند که خانه‌ی تازه‌ای پیدا کنند.

آنها در نزدیکی خانه شان یک واحد بزرگ قدیمی پیدا می کنند که مستأجر قبلی این خانه نیمی از اثاث منزلش را جا گذاشته و رفته و ظاهراً مستأجر خانم سابق، یک شغل سیاه داشته است. خلاصه آنکه داستان در همین آپارتمان با وقوع یک حادثه که فرهادی به شکلی هیچکاک‌گونه مخاطب را گرفتارش می‌کند، پیش می‌رود و این حادثه سرمنشأ تغییرات جدی در بستر داستان می‌شود.

هرچند فیلم تازه «فرهادی» شباهت‌هایی به آثار پیشینش دارد، روایت متفاوتی را پیش روی تماشاگر قرار می‌دهد که به شدت غافل‌گیرکننده و غیرقابل حدس است؛ به عبارت دیگر، همان گونه که خود آقای کارگردان تأکید کرده، این فیلم در ادامه آثار پیشین است، ولی در عین حال لحنی متفاوت‌تر از دو اثر پیشینش دارد.