شناسهٔ خبر: 14964663 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اجرای 61 طرح عمرانی از مصوبات سفر هیات دولت در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد - ایرنا - اجرای 61 طرح عمرانی، فرهنگی و زیربنایی از مصوبات سفر هیات دولت به چهارمحال و بختیاری، توجه ویژه دولت یازدهم را به رشد و شکوفایی مناطق محروم و کمتر توسعه یافته می رساند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، دکتر حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان و اعضای هیات دولت در مردادماه سال 93 به استان چهارمحال و بختیاری سفر کردند تا بخشی از وعده های انتخاباتی خود را در توسعه زیربناها در مناطق محروم کشور جامه عمل بپوشاند.
84 طرح عمرانی، فرهنگی، زیربنایی و توسعه ای با 2 هزار و 220 میلیارد ریال در سفر استانی کاروان تدبیر و امید به این استان مصوب شد که از این تعداد 61 طرح به صورت کامل اجرایی و به بهره برداری رسیده است.
تکمیل طرح جاده جایگزین کارون 4، طرح تولید فولاد و راه اندازی آهن اسفنجی و تولید ورق، تغییر کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن و استفاده از آبیاری مدرن از مهمترین مصوبات سفر هیات دولت بود که اجرایی شده است.
احداث یا تکمیل طرح های آبرسانی روستایی، مراکز بهداشتی و درمانی، راه روستایی و رفع نقاط حادثه خیز در مناطق مختلف استان، تامین و انتقال آب زراعی، شرب روستایی و عشایری، احداث بیمارستان مالخلیفه و احداث راه عشایری و احداث باند دوم شهرکرد- بن - داران و باند دوم پلیس راه شهرکرد، بروجن به لردگان از دیگر مصوبات این سفر بود که اجرایی شد.
اجرای 17طرح ورزشی از دیگر مصوباتی است که اجرایی و بهره برداری شده و 6 طرح نیز در دست اجراست.
طرح انتقال آب بن - بروجن به عنوان یکی از مصوبات مهم سفر هیات دولت به استان بود که تا پایان دولت تدبیر و امید به اتمام می رسد.
اجرای طرح ونک جهت تامین آب شرب و کشاورزی شهرستان لردگان از مصوبات سفر هیات دولت به استان بود که هم اکنون مطالعات طرح انجام و مجوز وزرات نیرو صادر شده است و سرمایه گذاری بخش خصوصی به منظور اجرای سد و انتقال آب در مرحله اخذ مجوز است.
همچنین در این سفر احداث راه آهن اصفهان - چهارمحال وبختیاری و خوزستان به عنوان یکی از مهمترین مصوبات سفرهیات دولت بود که تاکنون اجرایی نشده و براساس تفاهم نامه با کره جنوبی به عنوان سرمایه گذار در حال پیگیری برای بررسی و انعقاد قرارداد و شروع عملیات اجرایی است.
با اجرای طرح راه آهن تحول بزرگی در جابجایی و حمل و نقل ریلی مسافر و کالا بین استان های بزرگ و صنعتی کشور از مسیر چهارمحال و بختیاری رخ می دهد و فاصله استان های جنوبی تا مرکز کشور را حدود 500 کیلومتر کاهش می دهد.
در عملیات اجرایی قطعه دوم از کیلومتر 42 تا 63 این خط آهن یک ایستگاه و 2 تقاطع غیرهمسطح و یک پل اجرا می شود و در قطعه سوم نیز از کیلومتر 63 تا 90 دارای یک ایستگاه و یک تقاطع غیر همسطح است و 7 کیلومتر باقیمانده شامل راه های دسترسی به ایستگاه هاست.
با راه اندازی این خط ریلی 75 میلیون تن بار از فلات مرکزی ایران به بنادر جنوبی منتقل می شود.
از این تعداد مصوبه هشت طرح از جمله توسعه صنایع دستی، گردشگری و اشتغال 6 هزار نفری در این حوزه، مطالعه و احداث مرکز فرهنگی دفاع مقدس تاکنون اجرایی نشده و پیشرفت فیزیکی هم نداشته است.
اجرای 18طرح در حوزه های مختلف با پیشرفت بین 20 تا 80 درصد از دیگر مصوبات سفر است که دولت تدبیر و امید در سفر خود به چهارمحال و بختیاری از همان ابتدا حضور بخش خصوصی و مردم را در کنار طرح های ملی تعریف کرد تا نشان دهد این طرح برای توسعه استان به واسطه حضور مردم محقق می شود.
6021