عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه اختلاف بین فقها به معنای حرمت موسیقی نیست، گفت: برخی از فقها موسیقی را حرام و برخی دیگر آن را حلال می دانند و این اختلاف فتوا به معنای حرمت نیست بلکه امر بر مقلدان آنها دایر می شود و در کل جامعه نمی توان چنین حکمی را صادر کرد.
به گزارش جماران، حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالفضل موسویان روز دوشنبه خاطرنشان کرد: اگر یک فقیه قائل به حرام بودن موسیقی است نمی توان مقلدان سایر فقها را از شنیدن موسیقی منع کرد.
وی گفت: تعدادی از علما موسیقی را جایز و بلا اشکال می دانند.
وی به عنوان نمونه از اجرای سرود همراه با آهنگ 'ای مجاهد شهید مطهر' به مناسبت شهادت شهید مطهری با حضور امام راحل اشاره کرد و گفت: برخی ابتدا فکر می کردند که امام این شعر را قبول دارند ولی با آهنگ آن مخالف هستند ولی این شعر همراه با آهنگ با حضور امام راحل اجرا و ابعاد مساله نیز روشن شد.
موسویان خاطرنشان کرد: ما جوانان قبل از انقلاب تصورمان این بود که هر نوع موسیقی و آلات آن حرام است و بعد از انقلاب آهنگ هایی از تلویزیون پخش می شد به همین دلیل بنده و چند نفر از دوستان به محضر آیت الله میرزا جواد آقا تبریزی رفتیم و از ایشان سوال کردیم، ایشان فرمودند: آهنگ هایی که زده می شود اشکال ندارد.
وی اظهار داشت: در روایات فقهی نیز آمده است اگر موسیقی در جهت تلطیف روح و تقویت ارزش های دینی باشد و روحیه انسان را در کمک به دیگران و مسیر صحیح هدایت کند از عنوان گفتار باطل خارج می باشد و بیهوده نیست.
کاش دلواپسان کنسرت ها، در مورد اختلاس ها نیز حساس می شدند
استاد حوزه و دانشگاه گفت: کسانی که این همه برای موسیقی و اجرای کنسرت ها دلواپسی دارند زمانی که اموال مردم به غارت می رفت باید صدای آنها بلند می شد، حضرت علی (ع) بیشترین برخورد را با کسانی داشت که به اموال بیت المال دست اندازی کردند.
موسویان خاطرنشان کرد: به صورت طبیعی در دوران امام علی (ع) در جامعه خلاف هایی صورت می گرفت ولی بیشترین نهیب حضرت، مربوط به بیت المال بود.
وی گفت: در زمینه موسیقی و کنسرت ها اگر اختلافی بین فقها باشد و اگر یکی از فقها مخالف باشد فقط باید مقلدان خود را منع کند و در کل جامعه نمی توان چنین حکمی صادر شود.
منبع: ایرنا