به گزارش خبرگزاری موج به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشکی قانونی کشور، دکتر قدیرزاده در نشست خبری داروهای گیاهی لاغری که صبح امروز در سازمان پزشکی قانونی کشور برگزار شد، با اشاره به اینکه ادعاهای مطرح شده توسط فروشندگان داروهای تقلبی گیاهی لاغری یا ترک اعتیاد تصریح کرد: در مورد این داروهای سه ادعا مطرح است نخست آنکه مدعی هستند این داروها صد درصد گیاهی است و ماده افزودنی شیمیایی ندارد در حالیکه بر خلاف ادعای مطرح شده در تبلیغات این نوع داروها بررسی های سازمان پزشکی قانونی کشور نشان داد که در این ترکیبات حداقل یک تا چند داروی شیمیایی وجود دارد.
وی ادامه داد: فروشندگان این داروهای گیاهی تقلبی همچنین مدعی هستند که محصولاتشان تأییدیه FDA آمریکا را دارد و نیز در مدتی کوتاه مثل یک ماه، اثرات داروها دیده می شود در حالیکه هر دو این ادعاها کذب محض است چرا که هر دارویی به راحتی موفق به کسب تأییدیه های رسمی نمی شود و علاوه بر آن داروها به ویژه داروهای ترک اعتیاد به هیچ وجه در مدت زمان کوتاه تأثیرگذار نخواهد بود.
مدیرکل حوزه ریاست سازمان با تأکید بر اینکه مصرف این نوع داروها خود موجب اعتیاد می شود، افزود: آنچه امروزه تحت عنوان داروهای گیاهی تبلیغ می شوند ۴ دسته ترک اعتیاد، لاغری، چاق کننده و افزایش دهنده قوای جنسی است که در آزمایشگاه پزشکی قانونی مورد آنالیز قرار گرفته و وجود ترکیبات شیمیایی در آنها به تأیید رسیده است.
وی درباره اینکه چرا داروهای گیاهی مورد اقبال مردم است گفت: این موضوع که چرا مردم به داروهای گیاهی تمایل بیشتری دارند نیاز به بحثهای جامعه شناسی دارد اما متأسفانه سودجویان با استفاده از این رغبت مردم به دنبال ضعف آگاهی آنان دست به تهیه ترکیبات تقلبی و فروش آن می کنند.
رییس گروه مطالعات اعتیاد مرکز تحقیقات پزشکی قانونی در ادامه تصریح کرد: در فرهنگ ما ین باور وجود دارد که اگر دارویی گیاهی باشد مصرف آن هیج ضرری نخواهد داشت در حالی که اگر داروی گیاهی هم به درستی مورد استفاده قرار نگیرد تبعاتب را به همراه خواهد داشت و فرد را دچار آسیب می کند.
قدیرزاده در مورد گزارش فوت افراد به دلیل استفاده از این نوع ترکیبات گیاهی تقلبی گفت: در سیستم پزشکی قانونی گزارش فوت در این زمینه نداشتیم اما بر اساس گزارش های وزارت بهداشت فردی به دلیل مصرف داروهای لاغری تقلبی به کما رفته و فوت شده است.
وی در ادامه در باره تفکیک داروهای تقلبی از غیر تقلبی خاطرنشان کرد: داروهایی که از طریق مبادی رسمی ارائه می شود یا ساخته شده توسط شرکت های دارویی است یا به کشور وارد شده که همه اینها برچسب و تأییدیه های وزارت بهداشت را دارد، در حالیکه هیچ علامتی روی این داروهای تقلبی دیده نمی شود.
قدیرزاده همچنین در مورد نحوه شکایت مصرف کنندکان این داروها اظهار داشت: این افراد اگر با مصرف داروهای تقلبی دچار مشکل شدند باید به دادسری جرائم پزشکی بروند و مشکل را مطرح کنند تا مراحل شکایت شان بررسی شود و بعد در صورت ارجاع به پزشکی قانونی، سازمان ما رسیدگی می کنند. اما متاسفانه افراد به لیل آنکه نمی خواهند شناخته شوند به دنبال ایجاد عارضه شکایت هم نمی کنند.
وی یادآور شد: اکثر این داروها در کارگاه های زیرزمینی تولید می شوند، تماما ساخت داخل کشور است که در ترکیبات آنها نیز مواد ساده ای به کار رفته است به عنوان مثال متای هندی در داخل ایران تولید می شود، اصلا گیاهی نیست و ماده اصلی آن ترامادول است.
///** انتهای خبر **///
∎