به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، حجت الاسلام و المسلمین روحانی گذشت و فداکاری را از خصایص اصلی شهیدان رجایی و باهنر توصیف کرد.
رئیس جمهور در مراسم گرامیداشت شهید رجایی که امروز دوشنبه در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان اینکه تواضع و خدمت بی منت از خصوصیت های شهید رجایی بود، تصریح کرد: ایشان در همه اوقات ادب و تواضع داشتند و شهید باهنر نیز از چنین خصوصیاتی برخوردار بود.
روحانی افزود: اگر ما در برابر مردم و مراجعه کنندگان تواضع داشته باشیم و پست و مقام را فرصتی برای آزمایش حق بدانیم، می توانیم خود را مومن و سعادتمند بدانیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه تعلق خاطر به نهاد و دستگاهی که در آن کار میکنیم طبیعی است، افزود: این موضوع نباید مانع از همکاری با دیگر نهادها شود و ما را از انصاف دور کند.
روحانی افزود: آن نهاد می تواند مجلس یا یک وزارتخانه باشد اما اظهار نظرها باید دور از تعصب و برای یک هدف واحد باشد.
رئیس جمهور گفت: گاهی ممکن است موضوعی باشد که مثلا محیط زیست، وزارت بهداشت یا سازمان استاندارد بگویند این کار به من ارتباط دارد، اما این نکته نباید باعث صدمه به مردم شود.
رئیس جمهور اضافه کرد: همه نهادها باید به مردم خدمت کنند. این کلمه خدمات باید معنی واقعی خود را پیدا کند و واقعا به مردم، جامعه و کشور خدمت کنیم وگرنه حضور ما و کار ما نامشروع و نامقبول می شود.
روحانی افزود: اگر بخواهیم مسیر دولت تدبیر و امید را در یک کلمه معنا کنیم این است که دولت می خواهد تصمیم گیری هایش خردمندانه، کارشناسانه و با معیارهای دینی و اخلاقی باشد. تلاش ما در این 3 سال همین بوده است و خواستیم در تصمیم سازی هرکسی که نظری دارد بگوید.
رئیس جمهور تصریح کرد: آنقدر این مسیر را باز گذاشته ایم که وقتی دولت میخواهد تصمیم کوچکی بگیرد، تمام جزئیاتش در رسانه ها بررسی می شود. مثلا در مذاکرات هسته ای فکر نمی کنم سابقه داشته باشد که نحوره راه رفتن، نحوه قدم زدن، نحوه لبخند زدن تا برسیم به کلمه ها و متون و پیوست ها در مجامع عمومی، در خطبه ها، در دانشگاه ها و رسانه ها مورد بررسی قرار گرفته باشد و ما باید این را به عنوان سنت حسنه بپذیریم و مانع از صحبت کردن مردم در باره موضوعات دیگر نشویم.
روحانی افزود: البته همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کردند نقد باید منصفانه و توام با راه حل باشد و من فکر می کنم این روش باید همه جا باشد تا بتوانیم تصمیمات دقیق تری را اتخاذ کنیم و بتوانیم کار را پیش ببریم.
ما در بحث عمومی مردم تقدسزدایی نداریم و مردم حق دارند در مورد هر کلام، سخن و تصمیمی در این نظام حرف بزنند و فکر و اظهار نظر کنند. این فضا، فضای خوبی است و فضایی است که باید در جامعه آن را ادامه دهیم.
وی گفت: درمورد سایر قوا، نهادها و ارگان ها نیز باید همین فضا به وجود آید زیرا احترام، ادب، اخلاق، نقد منصفانه و همراه با ارائه ادب باید در همه جا باشد تا بتوانیم تصمیمات دقیق تر، بی ایراد و بدون اشکالی را مطرح کنیم و کار را به پیش ببریم.
رئیس دولت یازدهم در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه نباید مردم در ادارات سرگردان شوند، گفت: مردم باید در ادارات به فقط به یک میز و یک اتاق مراجعه کنند و نباید مراجعه کننده را هر روز از این طبقه به آن طبقه بفرستیم. من در خارج دیده ام که مسائل اداریشان طوری است که مراجعه کننده فقط به یک اتاق مراجعه می کند و چند روز بعد با مراجعه به همان اتاق کارش را پیگیری می کند.
رئیس جمهور افزود: ما فکر کردیم که برای بهتر و دقیقتر شدن کارها دو نهادی را که شاید با روح قانون اساسی نیز سازگارتر باشند ایجاد کنیم؛ یعنی یک سازمان بازوی رئیس جمهور در زمینه برنامه ریزی، بودجه ریزی، اجرای بودجه و نظارت بر بودجه باشد و یک سازمان دیگر به عنوان بازوی دیگر رئیس جمهور در زمینه مسائل اداری و استخدامی حرکت کند.
روحانی اظهار داشت: ابتدا به ذهنمان می آمد که این دو دستگاه برای هماهنگی بیشتر در یک سازمان کار خود را انجام دهند اما با توجه به سختی کارها یعنی اینکه خود برنامه ریزی و بودجه ریزی آنقدر کار سخت و سنگینی است که به این بخش نمی رسد و حتی منابع مالی و البته بالاتر از آن است و از سوی دیگر منابع انسانی نیز موضوع بسیار مهمی است و باید تصمیم گیری شود که چگونه استفاده شود، با چه ابزاری مجهز شود، چگونه نظارت و ارزیابی شود و چگونه به محصول کار توجه کنیم، این تصمیم را گرفتیم.
رئیس جمهور افزود: ادارات دولتی ما معمولاً بر مبنای زمان ورود و خروج محاسبه می شوند، اما این که در این مدت چه کرده و کیفیت کار چگونه بوده مهم است. آیا واقعاً پر کردن ساعت به معنای ارائه خدمت است؟ یا اینکه محصول کار باید نشان دهد که کار ما چقدر دقیق است؟
وی افزود: متاسفانه نظام و سیستم ما به این سمت حرکت کرده و معنایش این است که در قدم اول نظام اداری که مشکلزاست باید مشکل را کم کند زیرا یکی از مسائل مردم پیچ و خم های نظام اداری، دیوان سالاری و بروکراسی است.
رئیس جمهور با اشاره به موضوع چابک سازی تاکید کرد: دولت باید چابک شود اما باید کاری کنیم که مردم برای اهدافشان راحت تر حرکت کنند. خیلی مهم است که ببینیم زواید و پیچ و خم های نظام اداری ما کجاست تا آن را حل کنیم.
رئیس جمهور گفت: همان برنامه جامع اصلاح که تصویب شد، یکی در دولت و یکی در شورای عالی اداری، باید گفت برنامه خوبی است که باید اجرایی و عملیاتی شود.
وی افزود: در برخی موارد باید مقررات زدایی شود، در برخی موارد باید ادغام صورت گیرد، در برخی موارد کوچک سازی دستگاه اداری باید انجام شود و در برخی دیگر نیز باید تغییر آیین نامه ها در دستور قرار گیرد.
آقای روحانی با بیان اینکه معیار برای ما رضایت مردم و مراجعه کننده است اظهار داشت: البته که اصل معیار خداوند است اما معیار برای ما رضایت مردم و مراجعه کننده است تا ببینند چگونه به آنها خدمت داده می شود و در این زمینه هر جا که لازم است باید رقابت ایجاد شود.
وی افزود: هر جا رقابت نباشد و تنها اختصاص و انحصار حرف اول را بزند حتماً ایراد ایجاد شده است و کیفیت پایین می آید.
رئیس جمهور با تاکید بر رقابتی بودن اقتصاد و از بین رفتن انحصار گفت: من نمی گویم دولت های قبلی کاری نکرده اند اما زمانی بود که بانک ها مثل سوهان فروشی های قم که داد می زنند آقا سوهان نمی خواهی، به دنبال مشتری بودند.
رئیس جمهور با بیان اینکه نباید امضای طلایی درست کنیم اظهار داشت: امضای طلایی فسادآفرین و مشکل آفرین است و اگر می خواهیم با فساد مبارزه کنیم باید بدانیم که با بگیر و ببند این موضوع حل نمی شود ، بلکه باید با ریشه های آن برخورد کنیم .
وی گفت: اگر کسی حقوق ناعادلانه نیز گرفته باید به ریشه ها بپردازیم، دولت دارد به ریشه ها می پردازد و معتقد است ذینفع نباید تصمیم گیر باشد و قانون باید شفاف باشد. دولت می گوید دستگاه های نظارتی باید دقیق نظارت کنند و باید مقررات، قانون و چارچوب ها درست شود.
وی اضافه کرد: این ایراد تنها برای دستگاه اجرایی نیست بلکه برای کل کشور است، مشکل یک قوه و دو قوه نیست بلکه مشکل سراسری است و تا زمانی که در کشور ما قوانین شفاف نیست، تا زمانی که پرداخت ها و درآمدها شفاف نیست و تا زمانی که در کشور ما بخش های خصولتی وجود دارد باید بدانید فساد و مشکل هم خواهد بود و حل نمی شود.
رئیس جمهور افزود: باید سیستم را از بنیاد اصلاح کنیم و این وظیفه بزرگ ماست که باید این راه را ادامه دهیم.
روحانی تصریح کرد: با بگیر و ببند فساد حل نمی شود وب اید ریشه ای با آن برخورد کرد. اگر کسی یک حقوق زیادی گرفت نباید در قوه قضائیه صف درست کنیم بلکه دولت در حال بررسی ریشه ای این موضوع است. دولت می گوید باید قانون درست شود و دستگاه های نظارتی باید درست نظارت کنند.
رئیس جمهور افزود: تا زمانی که قوانین شفاف نباشد، فساد هم وجود خواهد داشت.
روحانی فزود: دو نکته باید عرض کنم، نکته اول تشکر می کنم از همه کارکنان دولت در سراسر کشور که این هفته، هفته آنها و هفته ای است که مردم بدانند این کارکنان چه خدماتی به آنها ارائه کرده و می کنند. البته ممکن است در گوشه ای ایرادی نیز وجود داشته باشد که آن ایراد به اکثریت باز نمی گردد.
روحانی در ادامه به تشریح توفیقات دولت پرداخت و گفت: گر دولت در این سه سال کاری جز برجام نکرده بود، بازهم برجام به این معنی است که ما قدرت خود را به رخ جهان کشیدیم. ما قبلا هم قدرت خود را نشان داده بودیم، اما نه به این حد. به یک معنا قدرت سیاسی و دیپلماسی ما در برابر همه قدرت های بزرگ جهانی نشان داده شد. این کار عظیمی است و اینکه دیپلمات های ما بتوانند قطعنامه های شورای امنیت را یکجا لغو کنند سابقه نداشته است. به من بگویید کدام کشور بوده که شش تا هفت قطعنامه فصل هفتی شورای امنیت را بدون اجرا و با قدرت منطق و دیپلماسی لغو کند؟
رئیس جمهور تصریح کرد: اینکه دیپلمات های ما موفق شوند قطعنامه های سازمان ملل متحد را لغو کنند برای تاریخ کشور ما بس است. ما باید به این موضوع افتخار کنیم. اگر از روی حسادت، کفران نعمت کنیم خداوند عذاب خود را بر ما نازل می کند.
روحانی ادامه داد: امروز شرایط بانکی، نقل و انتقال پولی، سرمایه گذاری، صادرات کالا و خدمات و همچنین واردات حداقل سهلتر و آسانتر از گذشته شده و اگر صد مشکل وجود داشت لااقل 80 ، 90 تای آنها حل شده است.
رئیس جمهور طرح تحول نظام سلامت را یکی دیگر از توفیقات دولت دانست و گفت: اکنون مردم ما با عزت بیشتر و با هزینه کمتری درمان می شوند و هزینه 37 درصدی درمان به 3 درصد کاهش یافته است. باید گفت مردم امروز با هزینه کمتر، با عزت و احترام بیشتر و زمانی کوتاهتر و همچنین بدون زحمت طی سفر و در همان بخش، شهر و استان خود از این خدمات استفاده می کنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه 16 میلیون و 300 هزار نفر از طرح تحول سلامت استفاده کردند اظهار داشت: این موضوع یعنی به یک معنا، همه خانواده ها از این طرح استفاده کرده اند.
رئیس جمهور ثبات و آرامش بازار را از توفیقات دیگر دولت توصیف کرد و گفت: می بینید که قیمت ها تغییر زیادی نمی کند و بازار آرامی در بورس، طلا، کالا و خدمات وجود دارد.
روحانی تصریح کرد: اگر در این دولت هیچ کاری جز ثبات و آرامش بازار انجام نشده باشد باید ببینید که قیمت ها از صبح تا بعد از ظهر ، از امروز تا دیروز و از این هفته تا آن هفته تفاوتی نمی کند و اگر هم تفاوتی ایجاد شود، مقدار زیادی نیست.
وی تاکید کرد: یک بازار آرام و باثبات از بورس تا ارز، سکه ، کالا و خدمات در سراسر کشور به وجود آمده است. آیا نباید قدردان این نعمت بزرگ در کشور باشیم؟ چه زمانی در کشور ما بوده است که در طول سه سال، هر ماه تورم ذره ذره پایین آمده باشد؟
آقای روحانی با بیان اینکه تورم از 45 درصد به زیر 8 درصد در نقطه به نقطه پایین آمده است گفت: تورم در دوازده ماهه نیز به 8/7 درصد رسیده است. طبق گزارش مرکز آمار در سه ماهه اول امسال، در بخش رشد آمار ما 4/4 درصد بوده است و تا پایان سال نیز وضع ما بهتر خواهد شد.
رئیس جمهور افزود: : چه زمانی در تاریخ کشور ما سابقه داشته که ماه به ماه نرخ تورم کاهش یابد؟ چرا یک عده ای به امید مردم لطمه می زنند؟ چه سودی می برند؟ با روزنامه ای که از بیت المال است چرا امید مردم را تضعیف می کنند؟ مگر ما دشمن این مردم هستیم؟ بیایید واقعیت را به مردم بگوییم.
آقای روحانی در ادامه با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در جلسه دیدار اعضای هیئت دولت اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب بر مسئله اعتماد و امید مردم به عنوان دو اصل مهم تاکید کردند.
رئیس جمهور با بیان اینکه کشور برای همه است و برای جناح خاصی نیست افزود: آیا این افتخار نیست که در بخش کشاورزی به سمت خودکفایی رسیده ایم و امسال گندم وارد نمی کنیم؟ ما در تولید گندم به خودکفایی رسیده ایم و در انبارهای ما 14 میلیون تن گندم موجود است.
رئیس جمهور در پایان سخنرانی خود از کاهش سود تسهیلات مسکن خانه اولی ها خبر داد و گفت: سود وام مسکن خانه اولی ها که 11 درصد بود یک رقمی شده و به 9 و نیم درصد کاهش یافته است.
روحانی افزود: این رقم برای بافت های فرسوده 8 درصد است.