علیرضا تخت شاهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در چند سال اخیر بیش از 360 میلیارد ریال و 10.3 میلیون یورو برای احداث تصفیه خانه آب، خط انتقال و تصفیه خانه فاضلاب شهری استان کردستان سرمایه گذاری شده است.
وی گفت: هم اکنون شبکه آب شهری کردستان در 25 شهر این استان در مجموع دارای 321 هزار و 47 انشعاب آب بوده و 99.9 درصد جمعیت شهری این استان از آب سالم و بهداشتی بهرمند هستند.
وی اضافه کرد:شرکت آب و فاضلاب شهری استان کردستان در سال 1371 با هدف ایجاد و بهره برداری از تاسیسات مربوط به تصفیه، انتقال ، ذخیره و توزیع آب همچنین جمع آوری ، انتقال و تصفیه بهداشتی فاضلاب در محدوده قانونی شهرهای استان به مرکزیت سنندج تاسیس شده است.
وی اظهار کرد: اکنون جمعیتی افزون بر یک میلیون و 59 هزار و 500 نفر در شهرهای مختلف استان کردستان از خدمات شرکت بهره مند بوده و آب مورد نیاز این شهرها از سدها و دیگر منابع آبی استان تامین شده است.
تخت شاهی با اشاره فعالیت های صورت گرفته در امور زیربنایی در حوزه آب شهری کردستان گفت: گام های موثری در جهت ارائه خدمات مطلوب به شهروندان برداشته شده و با تحول شگرفی که در شاخه های مختلف به منظور تحقق اهداف سازمانی ایجاد کرده و این شرکت با اقدامات انجام گرفته در میان شرکتهای آب و فاضلاب کشور از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی اضافه کرد: سال گذشته همزمان با سفر رئیس جمهوری به استان کردستان تصفیه خانه آب شماره 2 ، فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب و طرح اضطراری تامین آب شهر سنندج از ایستگاه پمپاژ پل شیخ افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی اظهار کرد: به منظور تامین آب شهر سنندج و برای افق سال 1410 و تحت پوشش قرار دادن جمعیت 500 هزار نفری این شهر تصفیه خانه آب شماره 2 شهر سنندج با ظرفیت 100 هزار متر مکعب در شبانه روز در زمینی به مساحت 10 هکتار طراحی و اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کردستان گفت: فرآیند تصفیه این تصفیه خانه از نوع فیلتراسیون مستقیم بوده و از مدرن ترین فرآیندهای تصفیه آب است که آب تصفیه شده، منطبق با استانداردهای آب شرب کشور است.
وی اضافه کرد: در همین مدت طرح آبرسانی شهر سنندج شامل تصفیه خانه شماره 2 با ظرفیت یک هزار و 120 لیتر بر ثانیه که دارای 60 کیلومتر خط انتقال، شش ایستگاه پمپاژ و 80 هزار متر مکعب مخزن ذخیره به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: از قابلیت های این طرح انتقال ثقلی آب از شمال شهر به جنوب و جنوب غربی شهر به شکل ثقلی بوده و تاثیر بسزایی در کاهش انرژی برق مصرفی داشته و برای اجرای آن از محل منابع عمومی به میزان 170 میلیارد ریال و ارزی 7/1 میلیون یورو هزینه شده است.
وی با اشاره به دیگر طرح های این حوزه نیز گفت: بهره برداری از بخش مایع تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندج عملیات اجرای بخش لجن که از سال 1385 شروع شده بود با جدیت و پیگیری ویژه در شهریور ماه 93 به مرحله بهره برداری آزمایشی رسید .
وی اضافه کرد: فرآیند این تصفیه خانه، تصفیه هضم بی هوازی لجن بوده و برای احداث این فاز از تصفیه خانه 150 میلیارد ریال و 3/2 میلیون یورو اعتبار هزینه شده است .
وی اظهار کرد: در این فرآیند روزانه بالغ بر هشت هزار متر مکعب گاز از فرآیند تثبیت لجن حاصل می شود که علاوه بر تامین نیاز سیستم امکان تولید 3/1 مگاوات ساعت برق از گاز حاصله وجود دارد و همچنین روزانه 20 تن کمپوست از جامدات خروجی تولید و در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی در خصوص سومین پروژه طرح اضطراری تامین آب شهر سنندج از محل ایستگاه پمپاژ پل شیخ نیز گفت: با توجه به وقوع خشکسالی های اخیر و به تبع آن کاهش قابل توجه حجم آب ذخیره شده در سد قشلاق، طرح اضطراری پمپاژ آب از سطح دریاچه و بازسازی ایستگاه قدیمی پل سنندج در دستور کار قرار گرفت و با صرف هزینه ای بالغ بر 40 میلیارد ریال و به منظور تامین یک هزار و 760 لیتر در ثانیه بازسازی و توسعه داده شد.
***11 پروژه و 133 کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه فاضلاب در کردستان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کردستان گفت: هم اکنون 13پروژه در بخش فاضلاب در شهرهای مختلف در دست احداث بوده و 133 کیلومتر شبکه فاضلاب شهری توسعه و اصلاح شده است.
علیرضا تخت شاهی افزود: بزرگترین پروژه فاضلاب استان در شهر سقز با 93 درصد پیشرفت فیزیکی در دست احداث بوده که قابلیت تصفیه 32 هزار مترمکعب فاضلاب را در طول شبانه روز دارد.
وی اضافه کرد: این تصفیه خانه فاضلاب دارای 301 کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب و هفت کیلومتر خط انتقال است و سامانه تصفیه آن به صورت لجن فعال است.
وی اظهار کرد: تصفیه خانه فاضلاب شهر قروه نیز با ظرفیت 16 هزار مترمکعب در طول شبانه روز به بهره برداری رسیده و تصفیه خانه شهرهای مریوان و بانه نیز به ترتیب دارای 98 و 95 درصد پیشرفت فیزیکی هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کردستان گفت: تصفیه خانه فاضلاب شهر سروآباد با ظرفیت دو هزار مترمکعب در شبانه روز و تصفیه خانه شهر دهگلان با ظرفیت پنج هزار مترمکعب در شبانه روز به ترتیب با 56 و 51 درصد دارای کمترین پیشرفت فیزیکی هستند.
وی اضافه کرد: فاصلاب شهری کردستان نیز در شهرهای مختلف استان دارای 294 هزار انشعاب فاضلاب بوده و 91.25 درصد جمعیت شهری استان را پوشش می دهد.
تخت شاهی گفت: شبکه و خط انتقال آب شهری این استان در مجموه بیش از چهار هزار و 946 کیلومتر بوده و 17 آزمایشگاه مجهز آب در شهرهای مختلف استان وجود دارد.
وی در خصوص شبکه فاضلاب شهری نیز افزود: طول شبکه فاضلاب شهری یک هزار و 737 کیومتر بوده و هشت آزمایشگاه مجهز نیز در این بخش فعالیت می کند.
3020
دستاوردهای دولت تدبیر و امید در کردستان(21)
360 میلیارد ریال در آب و فاضلاب شهری کردستان سرمایه گذاری شده است
سنندج- ایرنا- سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری استان کردستان گفت: 360 میلیارد ریال سرمایه گذاری در آب و فاضلاب شهری این استان انجام شده و 99.9 درصد از جمعیت شهری کردستان از آب شرب سالم و بهداشتی بهره مند هستند.
صاحبخبر -