شناسهٔ خبر: 14956228 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آرمان امروز | لینک خبر

کوتـــــاه

صاحب‌خبر -

سوءمديريت از مشكلات كشور است

رئيس مجلس گفت: نظام جديدي كه در درون آن قرار داريم با فرض اينكه پشتوانه مالي وجود دارد، بايد آسيب‌شناسي شود. اينكه در كجا نقاط ضعف و مثبت داشته‌ايم و آنها را اصلاح كرده و بتوانيم مدل خوبي ارائه كنيم. علي لاريجاني افزود: اكنون در آستانه بررسي لايحه برنامه ششم هستيم، اين آسيب‌شناسي‌ها مي‌تواند كمك كند كه كار عالمانه‌اي انجام شود و بخش‌هايي كه بايد تقويت شوند مشخص شوند. وي خاطرنشان كرد: يكي از مشكلاتي كه در كشور وجود دارد تا حدودي به نظر مي‌رسد سوء مديريت باشد زيرا خدمات را ارائه مي‌كنيم اما چون به موقع انجام نمي‌شود مردم ناراضي هستند. اگر قبول داريم بايد بودجه آن را هم به موقع آماده كنيم به عنوان مثال گندمكاران محصول خود را به دولت تحويل مي‌دهند اما بعد از چند ماه پول آنها پرداخت مي‌شود. اين بدان معني است كه پول را مي‌دهيم اما با اعمال شاقه و نهايتا مردم را ناراضي مي‌كنيم.

 

انتقاد از تعداد مدال‌هاي المپيك

فرمانده نيروي دريايي سپاه گفت: آيا حد و اندازه يك ملت ۸۵ ميليوني كه ۳۷ سال در خطيرترين صحنه‌هاي عالم دست و پنجه نرم كرده و در اين مسير موفق بوده است، تنها سه مدال طلا در المپيك است؟ متاسفانه برخي مسئولان كشور اعلام مي‌كنند كه حد ما همين است، اما اينگونه نيست و بايد به خودباوري برسيم. سردارعلي فدوي افزود: قطعا اگر كاري را آغاز كنيم، موفق خواهيم شد چراكه خداوند اين حد و اندازه را براي بندگان خود قرار داده است. بر سر مسائل ابتدايي جامعه‌گير كردن نشان از وجود مشكل در بخشي از كار و طي نكردن روال درست امور است.

 

تصويب طرح «عدالت جنسيتي»

عضو اصلاح‌طلب كميسيون فرهنگي مجلس دهم با اشاره به برگزاري نشست يكشنبه اين كميسيون، گفت: در اين جلسه درباره موضوع عدالت جنسيتي در ماده ٣١ برنامه ششم توسعه بحث و گفت‌وگو شد و درنهايت با راي موافق اعضا به تصويب رسيد. حجت‌الاسلام احمد مازني به راي بالاي ۸۰درصد و قاطع نمايندگان در نشست ديروز كميسيون فرهنگي اشاره كرد و افزود: عده‌اي از افراد سعي داشتند كه مساله عدالت را به گونه‌اي غير از آن چيزي كه هست القاكنند اما با خواست خدا و سعي و تلاش نمايندگان اين امر محقق نشد و نمايندگان به عدالت جنسيتي با رعايت موازين شرعي راي قاطع دادند. او با انتقاد از به افراط و تفريط برخي از افراد به طرح عدالت جنسيتي در مجلس، گفت: از منظر اسلام، عدالت يك امر فراگير است كه همه موضوع‌ها و احكام اسلامي را در بر مي‌گيرد و نبايد آن را مختص به مرد يا زن دانست كه در نهايت اين طرح به تصويب كميسيون رسيد.

 

تلاش عربستان براي زمينگير كردن برجام

سفارتخانه‌هاي عربستان در كشورهاي اروپايي ماموريت يافته‌اند اقدامات اقتصادي سفارتخانه‌ها و بازرگانان ايراني را تحت كنترل قرار دهند و ايجاد مانع كنند. مكانيزم كار نيز بدين صورت است كه سفارتخانه‌هاي عربستان در هر كشور اروپايي، با يك يا چند شركت محلي كه به اطلاعات اتاق‌هاي بازرگاني و صنعتي دسترسي دارند قرارداد خريد اطلاعات منعقد كرده‌اند. اين شركت‌ها موظف‌اند هر گونه تماس يا قرارداد ايراني‌ها با شركت‌هاي اروپايي را به اطلاع سفارتخانه‌هاي عربستان برسانند. «دادن پيشنهاد براي معامله پرسودتر با عربستان»، «تهديد شركت‌هاي اروپايي به ممنوعيت معامله با عربستان در صورت همكاري با ايران» و نيز «تهديد به لغو قراردادهاي موجود با عربستان»، سه روش اصلي سفارتخانه‌هاي سعودي براي منصرف كردن اروپايي‌ها از تعامل اقتصادي با ايران است.

 

«ف. ص» مسئوليتي در دفتر هاشمي ندارد

يك مقام آگاه در دفتر آيت‌ا... هاشمي‌رفسنجاني گفت: «ف. ص» كه ديروز خبر بازداشتش منتشر شد، هيچگونه مسئوليتي در دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ندارد. اين مقام آگاه در دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، در تماس تلفني ايرنا اين مطلب را بيان كرد. برخي رسانه‌ها خبر دادند: «ف. ص مشاور رسانه‌اي هاشمي‌رفسنجاني ديروز با حكم مرجع قضائي بازداشت شده است. علت اين بازداشت هنوز اعلام نشده است.»

بالا بردن هزینه‌های تخلف از قانون

از راهکارهای کاهش جرائم است

رئیس قوه قضائیه در جمع اعضای شورای قضائی استان خراسان رضوی ، با گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: امروز نظام اسلامی در جهان مورد اعتناست و تمام قدرت‌های بزرگ ملاحظات‌شان را در منطقه با توجه به مواضع ایران تنظیم می کنند؛ چرا که قدرت جمهوری اسلامی علاوه بر قدرت نظامی و سایر منابع قدرت عمدتا یک قدرت معنوی است که در قلوب مسلمین و حتی غیرمسلمانان تأثیرات خود را گذاشته است، به عنوان نمونه مردم جهان مشاهده می کنند که مردم ایران در طول سال‌های متمادی از مردم بی دفاع و مظلوم فلسطین و سایر مظلومان دفاع کرده و در مسیر حمایت از مظلومان جهان حرکت کرده است؛ همانگونه که کشور ما در طول بیش از ۳۰ سال پذیرای چند میلیون مهاجر افغانی بوده، اما اروپاییها با آن ثروت خود حاضر نشدند تعداد اندکی از پناهندگان را بپذیرند و این نشان دهنده دوگانگی در ادعاهای حقوق بشری در غرب است. آیت الله آملی لاریجانی، قوه قضائیه را یک نهاد مستضعف در بخش نیروی انسانی و بودجه دانست و افزود: متأسفانه در برخی مقاطع بودجه یک وزارتخانه از بودجه ما بیشتر است و در بعضی استان ها مکان های دادگستری استیجاری است و از این جهت مشکلات فراوانی برای دستگاه قضائی به وجود می آید. رئیس قوه قضائیه بالا بردن هزینه های ارتکاب جرم و تخلف از قانون را از جمله راهکارهای کاهش جرایم و تخلفات دانست و افزود: قانون باید مدبرانه و مقتدرانه از جمله در زمینه تصرفات غیرقانونی اراضی ملی و منابع طبیعی به مرحله اجرا درآید و معتقدیم چنانچه قانون به خوبی اجرا شود جلوی بسیاری از مشکلات گرفته می شود.