احداث ۵ هزار مگاوات نيروگاه تجديدپذير
ايسنا| حميد چيتچيان، وزير نيرو در ديدار با وزير محيطزيست فرانسه گفت: در برنامهريزي طرحهاي آب و برق، خود را متعهد به اجراي تعهداتمان در كنفرانس محيطزيستي پاريس در زمينه كاهش انتشار گازهاي گلخانهيي ميدانيم.
حميد چيتچيان وزير نيرو و «سگولن رويال» وزير محيطزيست فرانسه روز گذشته درمورد زمينههاي همكاري مشترك دو كشور در زمينههاي انرژي به بحث و تبادلنظر پرداختند.
وزير نيرو در اين نشست بااشاره به ظرفيتها و توانمنديهاي ايران در صنعت آب و برق، اظهار داشت: ايران در زمينه برق داراي پتانسيلهاي بسيار خوبي است. ايران در حال حاضر داراي بيش از ۷۵هزار مگاوات ظرفيت نصب شده نيروگاهي است كه از اين ميزان حدود ۱۲هزار مگاوات مربوط به نيروگاههاي برقآبي و انرژيهاي تجديدپذير، هزار مگاوات انرژي هستهيي و مابقي نيروگاههاي حرارتي ميشود.
وي افزود: ظرفيتهاي متنوعي در كشور براي همكاري ايران و فرانسه وجود دارد؛ ما در حال حاضر، خود را متعهد به اجراي تعهداتمان در كنفرانس پاريس در زمينه كاهش انتشار گازهاي گلخانهيي ميدانيم.
وزير نيرو تصريح كرد: در همين راستا برنامهريزي شده كه تا سال۲۰۳۰ ميلادي حدود ۷۵۰۰مگاوات نيروگاه تجديدپذير در ايران احداث شود كه از اين ميزان قرار است ۵هزار مگاوات تا ۵سال آينده احداث شود و همين امر ميتواند يكي از زمينههاي همكاري ميان ايران و فرانسه باشد. وي گفت: هماكنون نخستين قرارداد احداث نيروگاه زمين گرمايي با ظرفيت ۵مگاوات را منعقد كردهايم و آمادگي همكاري با كشور فرانسه را نيز در اين زمينه داريم
همكاري ايران و زيمنس در ساخت توربينهاي نيروگاهي
شانا| محسن ميرزايي معاون اقتصادي و مالي گروه مپنا (مديريت پروژههاي نيروگاهي ايران)، در حاشيه مراسم سالگرد عرضه مپنا در بورس در جمع خبرنگاران درباره مشاركت با شركتهاي خارجي در پساتحريم گفت: در ادامه فعاليتهاي پيشين، قرار است با شركت زيمنس همكاريهايي را انجام دهيم.
وي درباره مطالبات اين شركت از دولت، افزود: در پايان سال٩٤ نزديك به ٦٠هزار ميليارد ريال از دولت طلب داشت كه قرار شده است بخشي از آن از طريق انتشار اوراق خزانه، تسويه شود.
ميرزايي درباره واگذاري نيروگاههاي جديد مپنا در بورس نيز تصريح كرد: پيش از اين، نيروگاه عسلويه واگذار شده و قرار است در آينده، نيروگاه سنندج نيز واگذار شود. معاون اقتصادي و مالي گروه مپنا به برنامههاي در دست اجراي اين شركت نيز اشاره و عنوان كرد: بوميسازي توربينهاي كلاس اف (F) را با همكاري زيمنس آلمان آغاز كردهايم و به زودي شاهد نصب آنها در نيروگاههاي كشور خواهيم بود.
همكاري ايران و فرانسه
در بهينهسازي مصرف انرژي
شانا| معصومه ابتكار، رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: ايران و فرانسه در بخشهاي بهينهسازي مصرف انرژي، مديريت منابع آب و مقابله با گرد و غبار و عوارض آن با يكديگر همكاري ميكنند.
ابتكار، رييس سازمان حفاظت محيطزيست، روز گذشته پس از ديدار و گفتوگو با وزير محيطزيست، انرژي و درياهاي فرانسه گفت: وزير محيطزيست فرانسه با دعوت من به ايران آمد و پيرامون همكاريهاي چندجانبه و در زمينه تفاهمنامهيي كه در سفر رييسجمهوري ايران به فرانسه امضا شد، گفتوگو كرديم. وي افزود: در زمينه همكاري براي اجرايي شدن توافق پاريس به شرح مسائلي كه براي ايران از اهميت زيادي برخوردار است، مانند بهينهسازي مصرف انرژي، مديريت منابع آب و مقابله با گرد و غبار و عوارض آن پرداختيم، علاوه بر اين، توافق كرديم كه در قالب تفاهم قبلي در پاريس برنامه عملي تدوين كنيم. ابتكار بااشاره به برگزاري نمايشگاه بينالمللي محيطزيست در اسفندماه امسال، تصريح كرد: مذاكراتي در اين زمينه انجام شد تا زمينه حضور فعال شركتهاي خصوصي و دولتي فعال در محيطزيست كشور فرانسه در اين نمايشگاه فراهم شود. رييس سازمان حفاظت محيطزيست عنوان كرد: برخي شركتهاي بخش خصوصي با وزير محيطزيست فرانسه به ايران آمدهاند و مذاكراتي در زمينه همكاري درخصوص آب و انرژي مطرح كردند و قرار شد زمينه همكاري در اين مباحث چه در بخش خصوصي و دولتي پيگيري شود.
كوتاه از دنياي انرژي
صاحبخبر -