شناسهٔ خبر: 14953156 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مسئول مرمت میراث‌فرهنگی استان سمنان:

عقدنامه‌های قاجاری در سمنان مرمت شد

سمنان - مسئول واحد حفاظت و مرمت اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان گفت: دو سند ازدواج مربوط به اواخر دوره قاجار توسط کارشناسان این اداره کل مرمت شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، راضیه طاهری ضمن اشاره به مرمت عقدنامه‌های قاجاری در سمنان اظهار داشت: با توجه به شرایط نامناسب نگهداری و مرمت‌های نادرست این اسناد آسیب زیادی دیده بودند.

مسؤول واحد حفاظت و مرمت اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان تصریح کرد: بر این اساس، مرمت این اسناد با مستند نگاری و آسیب‌شناسی و ثبت آسیب‌های وارده، پاک‌سازی، باز کردن مرمت‌های قدیمی و استحکام‌بخشی انجام شد.

وی افزود: متن این عقدنامه‌ها با خط‌های تعلیق- ثلث و نسخ، نگاشته و حواشی آن‌ها نیز به تذهیب و نقوش زیبا و مهرها و امضاهای شهود عقد مزین و عناصر به‌کاررفته در این اسناد شامل تسمیه (ذکر نام خدا و یاد خدا)، خطبه، تاریخ و وقوع عقد، تاریخ ثبت، معرفی زوجین، نام و نام خانوادگی، صداق (مهریه)، نوع عقد و شروط و... است.

طاهری گفت: کاغذ به دلیل برخورداری از ماهیت آلی، در معرض آسیب قرار دارد و با تأثیرگذاری عوامل فیزیکی، شیمیایی، زیست‌محیطی به‌راحتی از بین می‌رود و انسان نیز ممکن است ناآگاهانه بر اثر استفاده غیر صحیح، شیوه‌های نامناسب نگهداری و تعمیرات نادرست و ... موجب از بین رفتن این‌گونه آثار شود.

وی یکی از راه‌های پیشگیری و مهار این عوامل مخرب را فراهم کردن شرایط مناسب برای نگهداری کتب و نسخ خطی و ارائه آموزش‌های لازم عنوان کرد.

مسئول واحد حفاظت و مرمت اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان با بیان اینکه اسناد مکتوب بیانگر دانش و هنر هر منطقه هستند، خاطرنشان کرد: میزان تزئینات اسناد با توجه به دوره‌های مختلف، متفاوت است و عقدنامه‌ها نیز از نظر نوع خط، مهر و امضا، شاخصه‌های تزئینی و ... متفاوت و قابل‌توجه هستند.

وی افزود: تا پیش از سال ۱۳۱۰ ه. ش ازدواج و طلاق اشخاص به ثبت نمی‌رسید و در مرداد همان سال قانون ازدواج مشتمل بر ۲۰ ماده که مقررات طلاق را هم در بر داشت در مجلس تصویب و به ثبت رسید.