به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، حسین خواجه بیدختی امروز در جمع خبرنگاران بر ضرورت حفظ و مرمت اسناد تاریخی تأکید کرد و اظهار داشت: در صورت عدم نگهداری مناسب اسناد تاریخی با ارزش به مرور زمان دچار اسیب میشوند.
وی با اشاره به ترمیم این دو سند دوره قاجاری در سمنان گفت: متأسفانه بهعلت عدم نگهداری مناسب به این اسناد آسیب زیادی وارد شده بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان با اشاره مرمتهای انجام شده بر روی این اسناد گفت: ابتدا آسیبهای وارده به این سند مستند شده و بعد از آن کار مرمت این اسناد تاریخی آغاز شد.
خواجه بیدختی با بیان اینکه حفظ آثار تاریخی و از جمله اسناد مهم گذشته که نشان از گذر یک دور تاریخی است ارزشمند است تصریح کرد: باید برای نگهداری این اسناد تاریخی شرایط مناسب فراهم شده و این اسناد را از عوامل آسیب زا دور نگهداشت.
وی با بیان اینکه گاه ممکن است این اسناد بر اثر استفادههای اشتباه از بین برود خاطر نشان کرد: باید در این زمینه اموزشهای لازم ارائه شود.
مدیر کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان با بیان اینکه هر سند تاریخی نشانهایی از دانش و هنر غالب آن زمان را در خود دارد تصریح کرد:به عنوان مثال این دو سند ازدواج که مربوط به دوران قاجار بودند دارای یکسری ویژگیها و نقش و نگارها بودند که هنر آن زمان را نشان میداد و از این نظر این اثر تاریخی ارزشمند است.
خواجه بیدختی افزود: این عقدنامهها نیز از نظر نوع خط، مهر و امضا، شاخصههای تزئینی و ... متفاوت و قابلتوجه بودند.
وی با اشاره به نوع خط و نقش و نگارهای این اسناد ازدواج گفت: متن این عقدنامهها با خطهای ثلث و نسخ، و غیره نگاشته شده و در حاشیههای آن نیز نقوش زیبا و مهرها و امضاهای شهود مشاهده میشد.
به گزارش تسنیم؛ تا پیش از سال 1310 هجری شمسی؛ ازدواج و طلاق اشخاص به ثبت نمیرسید و در مرداد همان سال قانون ازدواج مشتمل بر 20 ماده که مقررات طلاق را هم در بر داشت در مجلس تصویب شد و به ثبت رسید.
انتهای پیام/
∎