به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی ماسال، روز گذشته حمید رضایی بخشدار سابق ماسال، طی جوابیه ای در خصوص اتفاقات اخیر در ماسال توضیحاتی ارائه کرد. سردبیر ماسال نیوز نیز طی یادداشتی، توضیحاتی در خصوص اتفاقات اخیر ارائه کرد؛
بسم الله الرحمن الرحیم
حال که تب جریانات اخیر در حال فروکش است و بسیاری از حقایق مشخص شده است، زمان آن رسیده تا دوباره لب به سخن بگشاییم و سکوت سخت این چند روزه را بشکنیم و توضیحاتی در خصوص اتفاقات اخیر و جوابیه ای که امروز منتشر شد، به مخاطبان عزیز ارائه نماییم؛
1- از همان ساعات آغازین رخداد این اتفاق تلخ، آنچه برای ما مهم بود، آبروی نظام و انتساب چنین حرکاتی به جمهوری اسلامی بود. عده ای از همان ابتدا «حفظ آبروی نظام» را در «سکوت و خفه کردن» اصل ماجرا می دانستند. اما آنچه رخ داد، از دید تیز بین مردم مخفی نبود و نمی ماند. بسیاری از همشهریان ماسالی در صحنه حضور داشتند و بسیاری دیگر هم بزودی مطلع می شدند. راهکار «سکوت»، از دید ما، «محافظه کارانه» و البته «تایید کننده» و «عامل تکرار» چنین اتفاقاتی، دانسته شد. بهترین راهکار این بود که آنچه «واقعیت» بود را به اطلاع مردم برسانیم و از مسئولین بخواهیم، رفتار خارج از عرف یک مسئول را به شدت مورد محکومیت قرار دهند. به یمن انتشار دقیق و واقعی این اتفاق، امروز همه مردم ماسال می دانند که «نظام با کسی شوخی ندارد» و حتی اگر کسی از عالی ترین مسئولین شهرستانی باشد، نمی تواند از حریم قانون تعدی کند. این رسانه ای شدن و این برخورد بجای استاندار گیلان، نشان داد، که «جمهوری اسلامی با کسی تعارف ندارد» و متخلف، در صورت اثبات تخلف، مجازات خواهد شد. اگر ماسال نیوز و رسانه های مشابه مهر سکوت بر لب می زدند، چه پاسخی در برابر مردم، که ولی نعمتان اصلی نظامند، داشتند؟!
2- ماسال نیوز پس از انتشار خبر اولیه ضرب و شتم، خبر دیگری در این خصوص منتشر نکرد تا آن هنگام که خبر عزل ایشان برای اولین بار از سوی باشگاه خبرنگاران جوان کشور منتشر شد. آیا این نشان از عدم وجود اختلافات شخصی و جناحی در کار خبری نبود؟ آیا ما نمی توانستیم بعد از انجام رسالت خبری مان در انتشار ضرب و شتم نوجوان 13 ساله، با مقالات و مصاحبه ها و مطالب متنوع دیگر، ماجرا را آب و تاب دهیم؟ آیا نمی توانستیم بر خلاف تقوا، ماجرا را مستمسک قرار داده و بر دولت و دولتمردان بتازیم؟ آیا حتی یک مطلب، که در آن به دولت و دولت مردان و جناح مربوطه بخاطر جریانات اخیر تاخته باشیم، در ماسال نیوز منتشر شد؟ آنچه ما بر آن نقد داشتیم رفتار یک مسئول – فارغ از جناح و حزب و اسم و رسم – در نظام مقدس جمهوری اسلامی بود و جز این چیزی اگر سراغ دارید، به ما هم نشان دهید.
3- پس از انتشار خبر اصلی ضرب و شتم، ماسال نیوز، تحت شدیدترین فشارها از سوی شخصیت های حقیقی و حقوقی قرار گرفت. فشار برای آنکه این خبر از خروجی سایت حذف شود. در عین حال که از اهرم های فشار به انحای مختلف استفاده می شد، راه های دیگری همچون «ترحم آمیز کردن ماجرا» هم پیگیری شد! ماسال نیوز بر اساس رسالت حرفه ای خود، خبر را که عین حقیقت بود، حفظ نمود.
سوال اساسی این است که اگر خبر دروغ بود چرا شکایتی رخ نداد و اگر راست بود چرا این همه فشار و واسطه و برنامه ریزی برای حذف خبر؟
4- آقای بخشدار سابق در جوابیه شان آورده اند؛
"اگر معتقدید که با چنین اتفاقی آبروی نظام که حاصل خون هزاران شهید است می رود، چرا به سرعت و با تحت فشار قراردادن افراد و بدون مجوز قانونی اقدام به تهیه فیلم و انتشار این واقعه با آن همه آب وتاب و تهمت های ناروا نموده اید"
باید به ایشان گفت که کدام فیلم؟ اساسا فیلم ضرب و شتم توسط حضرتعالی را نه تنها ماسال نیوز منتشر نکرد، بلکه از باز نشر آن هم تا کنون خودداری کرده است. آقایان! مردم هم می فهمند! حرفه ای عمل کردن و رعایت انصاف از سوی یک سایت غیرهم فکر تا کجا؟ خود نیز می دانید که با انتشار خبر اولیه، بسیاری ما را به دروغ گویی متهم کردند. از جمله ایشان در مصاحبه هایشان ماجرای ضرب و شتم را منکر شد. در چنین شرایطی انتشار فیلم ضرب و شتم بهترین راهکار برای اقناع افکار عمومی و دفاع از خود بود. اما ماسال نیوز از چنین کاری امتناع کرد چرا که راه حل را در پیگیری از طریق مقامات حکومتی و قضایی می دانست و اساسا هدفش چیزی ورای تفکرات جناحی بود. انتظار داشتیم آقایان بخاطر این رفتار حرفه ای طلبکار نشوند.
5- پس از انتشار خبر ضرب و شتم، بخشدار سابق ماسال اقدام به مصاحبه با چند سایت خبری نمود. در یکی از سایت ها به نقل از بخشدار سابق نوشتند:
«ناگهان آن نوجوان را سر راه دیدیم. از ماشین پیاده شدم و نوجوان را صدا زدم و او را سوار ماشین کردم تا به خانه شان برویم و با اولیایش صحبت کنیم »
و در سایتی دیگر نوشتند «بنده برای جدا کردن این دو وارد شدم و البته کمی هم در این میان عصبانی شدم و با وی با تندی حرف زدم و این نوجوان را سوار ماشین کردم تا نزد پدرش ببرم و در میان راه وی را نصیحت کردم ولی ضرب و شتمی نبوده است ».
علاوه بر تناقض روایت های آقای بخشدار، تاکید ویژه بر عدم وقوع ضرب و شتم نکته ای است، که برای فضای افکار عمومی سوال اساسی بوجود خواهد آورد؛ آیا صداقت با مردم در این مصاحبه ها رعایت شده است؟ آیا این روایتهای کذب، خود نیاز به عذرخواهی جداگانه از افکار عمومی ندارد؟
6- پس از برکناری بخشدار ماسال، فیلمی نسبتا حرفه ای در فضای مجازی منتشر شد، که روایتگر لحظات خداحافظی وی از بخشداری بود. درباره این فیلم افکار عمومی قضاوت خواهد کرد و ما سخنی نمیگوییم!
7- در مصاحبه های بخشدار سابق و سخنرانی های فرماندار شهرستان در خصوص این اتفاق تلخ، تاکید ویژه ای بر بیهوشی فرزند بخشدار شده است. اینکه اساسا ماهیت دعوای دو نوجوان چه بوده و حق با کیست، موضوعی است که ماسال نیوز به آن نپرداخته و نخواهد پرداخت. چرا که باید در محاکم قضایی رسیدگی دقیق شود. اما این نکته جای طرح دارد که پدر نوجوان 13 ساله ماسالی، داستان بیهوشی را کذب اعلام نموده است. قضاوت در این خصوص در محاکم قضایی صورت خواهد پذیرفت.
8- در مصاحبه ها و تکذیبیه های بخشدار سابق ماسال، بر رضایت پدر نوجوان 13 ساله، و حل و فصل موضوع تاکید ویژه ای شده است. این در حالی است که پیگیری قضایی این موضوع از طرف والدین نوجوان 13 ساله به جد در حال انجام است و پدر نوجوان مذکور، حل و فصل ماجرا را تکذیب نموده است.
9- ماسال نیوز در جریان این اتفاق ناگوار بارها به جناحی عمل کردن و «ماهی گرفتن از آب گل آلود» متهم شده است. پاسخ به این اتهام بسیار ساده است؛ در چند مطلبی که ماسال نیوز منتشر کرد، سخنی از حزب و جناح و تفکرات سیاسی رضایی رفته است؟
10- جای تعجب است که برخی مسئولین، هنگامی که انتقاد بحقی از آنان صورت می گیرد کار را به شکایت از رسانه ها و محاکم قضایی می کشانند. آن چنان که بارها ماسال نیوز را به محاکم دادگاهی کشانده اند و هر بار دست از پا درازتر به نتیجه ای نرسیدند. چگونه است که این چنین افرادی، هنگامی که بزرگترین خطاها را مرتکب می شوند، انتظار دارند رسانه ها مهر سکوت بر لب زده و «مصلحت اندیشی های سیاسی» را بر «جانب داری از حقوق مردم»، ترجیح دهند؟
11- در جوابیه مذکور آمده است؛
" شما و رسانه کم فروغتان و گردانندگان پشت پرده آن که بقول خودتان سنگ مردم را به سینه می زنید اندک پایگاهی درمیان مردم ندارید".
ما به چنینی ادبیاتی عادت داریم آقای بخشدار سابق! قبول! ما کم فروغیم! بی پایگاهیم! بی سوادیم! بی شناسنامه ایم! اما نمی دانیم چرا بودنمان اینقدر برای برخی تلخ است و جانکاه.
12- در جوابیه مذکور آمده است ؛
" شما اینگونه القا کرده اید همانند مدیران طاغوتی برای مقاصد خاصی ازخودروی دولتی استفاده کرده ام ".
این در حالی است که در خبر ماسال نیوز تنها چنین جمله ای آمده است؛ « وی با خودروی پلاک دولتی در مسیر باشگاه ورزشی حاضر شده » و اساسا در این جمله شرح ما وقع با رعایت کامل صداقت صورت گرفته است و هیچ تحلیلی درباره حق بخشدار برای استفاده یا عدم استفاده از خودروی دولتی در آن ساعات ارائه نشده است. ظاهرا این مورد هم، مانند بسیاری از موراد دیگر، با ادعاها و اقدامات سایر رسانه ها خلط شده است. ماسال نیوز توضیح بیشتری در خصوص خودروی دولتی ارائه ننموده است.
13- در جوابیه مذکور، در مقام عذرخواهی نوشته شده است؛ « دراین که رفتار اشتباهی از سوی اینجانب صورت گرفته شکی نیست، هرچند که دلیل آن موجه واحتمال بروز آن از هرکسی متصور باشد ». این هم از عذر خواهی! کدام دلیل موجه؟ این چه سبک نوینی از عذرخواهی است؟ دلیلی موجه داشتید و حالا عذرخواهی می کنید؟
14- ماسال نیوز ماجرای ضرب و شتم نوجوان 13 ساله را پایان یافته می داند. در شرایطی که موضوعات مهمی همچون «تخریب محیط زیست در امامزاده شفیع شاندرمن»، «اعزام زنان باردار ماسالی برای زایمان به شهرستان های همجوار بعلت مشکلات بیمارستان رسالت و خطرات احتمالی این مساله» و «تعطیلی مساجد و مراکز فرهنگی در شهرستان» وجود دارد، رسالت خبری اقتضا می کند، توان و انرژی خود را بیش از این بپای ماجراهای منقضی صرف نکنیم.
انتهای پیام /