شناسهٔ خبر: 14952612 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کاروکارگر | لینک خبر

سخنگوی قوه قضاییه:

دادستان‌های کشور از امحای کالای قاچاق نگران نباشند

صاحب‌خبر -

سخنگوی قوه قضاییه درباره تشکیل نشدن پرونده‌ای درخصوص واگذاری مسکن به مدیران شهرداری، کشف ۱۸ تن مواد مخدر، امحای کالای قاچاق، دستگیری عامل نفوذی در تیم هسته‌ای و آزادی‌اش با وثیقه و احضار فواد صادقی اظهار نظر کرد.
به گزارش کار و کارگر ، صد و یکمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه دیروز با حضور نمایندگان رسانه‌ها و به مدت ۱۲۰ دقیقه برگزار شد. غلامحسین محسنی اژه‌ای در این نشست اظهارداشت: اگر داعش نبود چه بسا مشکل بود جنایات سازمان منافقین را بازگو کنیم و شاید نسل امروز باور نمی‌کرد طرفداران این گروهک و به ظاهر اسلام چه جنایاتی را انجام می‌دهند. وی افزود: منافقین افرادی بودند که خرمن کشاورزان را به آتش می‌کشیدند، اموال عمومی و اموال مردم را تخریب و در مساجد، حسینیه‌ها و نمازهای جمعه مردم نمازگزار را با وسایل انفجاری به خاک و خون می‌کشیدند. اژه‌ای ادامه داد: منافقین افرادی بودند که بر خلاف قوانین بین‌الملل و عادی در زمانی که رژیم صدام به ایران حمله کرد و مردم را به خاک و خون کشید آنها با دشمن هم‌دست شدند و از هیچ کمکی به رژیم بعثی عراق خودداری نکردند.
وی در ادامه گفت: متاسفانه امروز افرادی در مقام تطهیر منافقین هستند اما نسل امروز جنایات آنها را از آن زمان تا امروز نمی‌پذیرد.
دادستان‌های کشور از امحای کالای قاچاق نگران نباشند
غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در ادامه با اشاره به اینکه قاچاقچیان به کشور ضربه می‌زنند، اظهارداشت: براساس انچه در قانون پیش‌بینی شده است، حتی در موضوع قاچاق کالا بحث اعدام نیز وجود دارد.
وی افزود: دادستان‌های کشور با قاچاق کالا و غیر کالا برخورد جدی داشته باشند و اغماضی در این خصوص انجام نشود زیرا قاچاق ضرر و زیان بسیار بالایی برای کشور دارد. اژه‌ای با بیان اینکه باید با قاچاق مبارزه کرد، گفت: دادستان‌های تهران و سایر استان‌ها از امحاء کالاهای قاچاق نگران نباشند و مضایقه نکنند؛ نگویند این ماشین لوکس است و می‌خواهیم عودت دهیم زیرا نمی‌شود و مگر کالای قاچاق را می‌شود مسترد کرد؟! وی افزود: به تمام دادستان‌های کشور می‌گویم حامی شما هستیم و قانون، کشور، مسئولان، دولت و مجلس حامی شما هستند بنابراین کوتاهی نکنید و این مبارزه کمرنگ نشود.
عامل نفوذی در تیم هسته‌ای دستگیر و با وثیقه آزاد شد
 سخنگوی قوه قضاییه همچنین درخصوص وجود یک عامل نفوذی در تیم هسته‌ای اظهارداشت: اصل دستگیری درست است و تحت تحقیب قرار داشت و بعد از چند روز با قرار وثیقه آزاد شد. وی افزود: فرق است بین اینکه فردی تحت تعقیب قرار گیرد با اثبات اتهام و این دو از هم متفاوت است. اژه‌ای درخصوص شیخ استخاره نیز گفت: این پرونده در دادسرای ویژه روحانیت است و از جزئیات آن اطلاعی ندارم اما حکم این فرد اجرا نشده و در زندان است.
وزیر نفت اگر اطلاعاتی دارد به دستگاه قضایی ارائه کند
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص آخرین وضعیت پرونده «ی.ر» هم گفت:‌ این پرونده در حال بررسی است و این فرد با یک قرار وثیقه سنگین در بازداشت به سر می‌برد. محسنی اژه‌ای در خصوص فردی که به رئیس جمهور توهین کرده، گفت: توهین به مقامات از حیث اینکه آن مقام را دارا هستند نیازی به شکایت شاکی خصوصی نیست و مدعی‌العموم وارد می‌شود. وی افزود: فردی که مطرح شده بود توهین کرده چون در صلاحیت دادگاه و دادسرای ویژه روحانیت است دادستان صلاحیت ورود ندارد.
محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سؤال که آیا تاکنون گزارشی در مورد قراردادهای نفتی جدید یا قدیمی از سوی وزارت اطلاعات به قوه قضاییه ارجاع شده است، یا نه، گفت: هنوز چیزی از سوی وزیر نفت به دستگاه قضا ارسال نشده اما در صورتی که وزیر نفت اطلاعاتی دارد که خلاف قانون صورت گرفته مؤظف است آن را به مراجع ذی‌ربط ارائه دهد.
احضار فواد صادقی درست است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این پرسش که آیا آقای فؤاد صادقی مشاور رسانه‌ای رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بازداشت شده است، اظهار داشت: این فرد به دادسرا خواسته شده و این موضوع صحت دارد اما اینکه بازداشت شده یا خیر را اطلاع ندارم. وی افزود: فرد مذکور قبلاً یک محکومیت داشته و نمی‌دانم به خاطر جرم قبلی و یا موضوع دیگری به دادسرا احضار شده است.
اژه‌ای در خصوص واگذاری زمین‌هایی در شمال تهران به برخی افراد هم گفت: تا زمانی که سازمان بازرسی در این خصوص گزارشی تکمیل شده ارائه ندهد پرونده‌ای در قوه قضاییه تشکیل نمی‌شود. مطالبی در این خصوص تهیه شد و منتظر جواب شهرداری هستیم. اژه‌ای در خصوص واگذاری املاک میلیاردی به مدیران شورای شهر و شهرداری آن هم با تخفیفات خاص گفت: خدا را شکر. زمانی که گزارشی به سازمان بازرسی کل کشور ارسال شود اگر جایی حوزه‌ای صلاحیتش باشد وارد می‌شود و یا براساس وظیفه‌ایی که سالیانه دارد بدون گزارش وارد می‌شود و گزارشی هم که تهیه می‌کند چند مرحله دارد. وی با بیان اینکه گزارش‌های سازمان بازرسی طبقه‌بندی شده است، گفت: اگر تخلفی احراز شود برای دستگاهی که تخلف کرده ارجاع می‌شود. اما اگر جرم واقع شده باشد گزارش به دستگاه قضایی می‌رسد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در مورد این موضوع هنوز گزارش رسمی سازمان بازرسی ارسال نشده و هنوز گزارش نهایی نیامده فقط این گزارش را به شهرداری ارسال کردند و گفتند حرف و دفاع شما چیست که تا قبل از ظهر که پرسیدم گفتند هنوز جواب شهرداری نیامده است.
خبرنگار دیگری در مورد پرونده بانک ملت و اقدام قوه قضاییه در مورد فردی به نام مالامیری که گفته می‌شود ۳ هزار و ۷۰۰ میلیون وام گرفته و معوقه‌اش به اندازه وام شده سؤال کرد که اژه‌ای گفت: قبلاً ۴ نفر بازداشت بودند که جدیداً یک نفر دیگر هم بازداشت  شد. وی گفت: اقدام سو دیگری که صورت گرفته این است که ۴۲۰ میلیارد وجوهی که این افراد برده بودند توقیف شده و در حال حاضر در اختیار است. من بارها گفته‌ام که اگر این افراد برگردند به نفع‌شان است تا اینکه غیابی محاکمه شوند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت:‌کارمند بانک هم در بین این افراد بوده است.
تشریح شکایات مردم و مجلس از «احمدی نژاد»
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این پرسش که آیا قوه قضاییه تا امروز محمود احمدی‌نژاد را احضار کرده و موارد اتهامی چیست، اظهارداشت: موضوعات مربوط مجلس دو جور است که نخست گزارشی تهیه می‌شود و سپس در مجلس قرائت می‌شود و به قوه قضاییه می‌رود اما یک پرونده‌ای هم داریم که کمیسیون اصل ۹۰ گزارشاتی به دستش رسیده باشد و آنها را به قوه قضاییه می‌فرستد که این ۲ موضوع از لحاظ حقوقی متفاوت است. وی افزود: بعضی چیزها تخلف است و اگر تخلف باشد و در مورد سایر افراد باشد دستگاه قضایی به تخلف رسیدگی نمی‌کند بلکه به جرم رسیدگی می‌کند.
اژه‌ای با اشاره به اینکه اگر تخلفی مربوط به رئیس جمهور باشد خاطرنشان کرد: اگر رئیس جمهور مرتکب تخلف از قانون شود به دیوان عالی کشور می‌رود و چنانچه احراز تخلف شده باشد می‌تواند رأی به عدم صلاحیت او بدهد؛ جرم در دادگستری رسیدگی و به دادگاه می‌رود و به دادسرا نمی‌رود.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به موارد علیه رئیس جمهور سابق تصریح کرد: برخی شکایت شاکی خصوصی است، یک مورد از کمیسیون اصل ۹۰ امده است و ۲ مورد هم از مجلس آمده است. وی افزود: اینها در شعبه خود در حال رسیدگی است و هنوز منجر به نتیجه نهایی نشده است زیرا در برخی موارد نیاز به تحقیقات دارد.
اژه‌ای با بیان اینکه به غیر از دو مورد شکایات علیه رئیس جمهور سابق مابقی مرتبه پایینی از نظر بنده دارد، گفت: در یکی از موارد رئیس جمهور سابق به یکی از شهرها رفته بود که خودروی خود وی یا همراهانش پای فردی را له کرده است که او شکایت کرده است. معاون اول قوه قضاییه افزود: شکایت دیگری نیز در یکی از استانها وجود دارد که گفته شده لفظ به کار برده شده توسط رئیس جمهور سابق توهین به تمام مردم بود و فرد مذکور شکایت کرده است. وی با اشاره به شکایاتی که از طرف مجلس شورای اسلامی از رئیس جمهور سابق ارسال شده است، تصریح کرد: وزارت ورزش ۳ ماه در آن زمان سرپرست داشت و مطابق قانون باید وزیر معرفی می‌شد که این اتفاق نیفتاد و این تخلف را مجلس ارائه کرده است.. سخنگوی قوه قضاییه افزود: مورد دیگری که مربوط به شکایت مجلس است در مجلس تصویب و به مجمع تشخیص مصلحت نظام آمد که موضوع آن از این قرار بود که در آن زمان باید مبلغی به متروی تهران داده می‌شد که این مصوبه را دولت اجرا نکرده است.
اژه‌ای با اشاره به اینکه به دنبال بررسی این شکایت‌ها هستیم،‌خاطرنشان کرد: رئیس جمهور سابق تاکنون احضار که به دادگاه برود نشده و در یک مورد قاضی در مراحل اول به خاطر شکایات خصوصی وی را خواسته بود که شاکی در نهایت رضایت داد. وی در پایان تصریح کرد: اکنون دیوان عالی کشور رأی عدم صلاحیت وی را می‌دهد.