به گزارش ایرنا، سبحان رجب پور ظهر یکشنبه در نشست مطبوعاتی خود به مناسبت هفته دولت، با ابراز نگرانی از خطرات ناشی از مصرف غیر مجاز گاز مایع، افزود: حل این موضوع نیازمند کمک بیشتری از سوی دستگاه های نظارتی است.
وی با بیان اینکه برای استفاده از گاز طبیعی در جایگاه های CNG نیز باید ضوابط ایمنی شدیدی رعایت شود، گفت: پیاده شدن سرنشینان از خودرو، ممنوعیت استفاده از تلفن همراه و استعمال دخانیات، باز بودن درب صندوق عقب و خاموش بودن خودرو از جمله این موارد است.
رجب پور اضافه کرد: انجام سوخت گیری باید حتما توسط کارگزارمربوطه انجام شده و کارگران جایگاه ها نیز باید به مشتریان هشدارهای لازم را بدهند.
مدیر پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود میزان گاز مایع توزیع شده در سال 94 را 17 هزار تن اعلام کرد و گفت: در پنج ماهه نخست امسال نیز هفت هزار تن توزیع شده است.
رجب پور در خصوص استانداردسازی جایگاه های CNG نیز یادآور شد: انجام این کار باید حتما به وسیله شرکت های مورد تأیید اداره کل استاندارد استان انجام شود و هر جایگاهی که برای استانداردسازی اقدام کند، 10 درصد کارمزد بیشتری دریافت خواهد کرد.
وی افزود: به دلیل اهمیت موضوع استاندارد سازی و حفاظت از جان مردم، به تازگی نسبت به تعطیلی تعدادی از جایگاه های استان که استاندارد سازی نکردند، اقدام شده و از طریق دستگاه قضایی نیز پیگیری می شود.
رجب پور گله ای نیز از شهرداری ها داشت و گفت: زمین تعداد زیادی از جایگاه های CNG متعلق به شهرداری ها است اما انتظار می رود با توجه به سرمایه ای که در اختیار دارند، برای نگهداری از آن نیز کمک کنند.
وی همچنین در خصوص سوخت در جایگاه های CNG تصریح کرد: پارسال 114 میلیون کیلوگرم در 40 جایگاه استان توزیع شده و امسال این رقم تاکنون به 49 میلیون کیلوگرم رسیده است.
مدیر پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود آمار توزیع دیگر فرآورده ها را نیز اعلام کرد.
به گفته رجب پور در سال گذشته بنزین، نفت گاز، نفت کوره و نفت سفید هریک به ترتیب به میزان 283، 576، 43 و 20 میلیون لیتر توزیع شده است.
وی اضافه کرد: در پنج ماهه نخست امسال نیز بنزین معمولی و سوپر 129 میلیون لیتر و نفت گاز 205 میلیون لیتر پخش شده است.
وی با بیان اینکه نفت کوره نیز چهار و نفت سفید 2.5 میلیون لیتر توزیع شده، گفت: کم شدن این رقم به این دلیل است که بیشترین میزان مصرف این دو نوع سوخت در نیمه دوم سال انجام می شود.
رجب پور همچنین به توسعه گازرسانی و صادرات محصولات نفتی اشاره و تصریح کرد: بیش از 70 درصد نیروگاه ها از گاز به عنوان سوخت مصرفی خود استفاده می کنند و نفت کوره به خارج از کشور صادر می شود.
وی درخواستی نیز از رسانه ها برای افزایش اطلاع رسانی به مردم برای استفاده بهینه از گاز داشت و گفت: متأسفانه تصور عامه مردم بر این است که می توانند از گاز به میزان زیاد استفاده کنند در حالی که با مصرف بهینه می توان سهم استفاده صنایع از گاز را افزایش داده و در عوض سوخت مایع را بیشتر صادر کرد.
مدیر پخش فراورده های نفتی مطقه شاهرود همچنین به مصرف کنندگان عمده گاز طبیعی توصیه کرد در نیمه نخست سال به اندازه مصرف 15 روز خود سوخت ذخیره کنند.
وی در ادامه بیان کرد: این هشدار هر ساله به مصرف کنندگان عمده داده می شود چراکه در زمان اوج مصرف انرژی در زمستان برای تأمین سوخت مصارف خانگی، به ناچار سوخت بخش های صنعتی و تولیدی قطع می شود.
رجب پور این موضوع را خطاب به خانوارهای روستایی مصرف کننده نفت سفید نیز بیان کرد.
وی با باین اینکه پارسال در هفت مرحله کالابرگ نفت سفید اعلام شده، گفت: این میزان معادل سه هزار و 200 لیتر برای هر خانوار بود و امسال نیز تاکنون دو مرحله به میزان 900 لیتر اعلام شده است.
مدیر پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود به طرح پیمایش عرضه نفت گاز به خودروهای ترابری نیز اشاره و تصریح کرد: با انجام این طرح و با نصب GPS بر خودروهای دیزلی بر اساس میزان پیمایش خود سوخت دریافت می کنند.
رجب پور اضافه کرد: این طرح از سال پیش آغاز شده و با انجام مرحله به مرحله تا پایان شهریور ماه، از نیمه دوم سال تنها بر اساس میزان پیمایش سوخت تحویل خودروها داده می شود.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح تاکنون 15درصد یعنی بین 30 تا 40 میلیون لیتر در مصرف نفت گاز استان صرفه جویی شده، گفت: با انجام کامل طرح این میزان صرفه جویی به 50 درصد خواهد رسید.
همچنین مبارزه با قاچاق سوخت بخش دیگر صحبت های مدیر پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود بود. وی با بیان اینکه تخلف عرضه خارج از شبکه بیش از قاچاق در استان روی می دهد، ابراز داشت: در سال 94 هفت هزار مورد بازدید از مصرف کنندگان عمده و عرضه کنندگان سوخت صورت گرفته و 350 مورد نیز به طور مشترک با همکاری دیگر دستگاه های نظارتی انجام شده است.
وی میزان سوخت مایع غیر مجاز کشف شده را 375 هزار لیتر عنوان کرد و گفت: در پنج ماهه نخست امسال نیز 33 هزار لیتر کشف شده است.
رجب پور یادآور شد: پارسال 300 کارت سوخت نیز کشف شد که با توجه به اینکه دیگر بنزین با کارت عرضه نمی شود، این میزان امسال کاهش یافته است.
مدیر پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود با اشاره به ایجاد جایگاه های عرضه سوخت در قالب برندها، یادآور شد: از این پس شرکت های دارای صلاحیت، مجوز ساخت جایگاه های عرضه سوخت را دریافت خواهند کرد و جایگاه های فعلی نیز به صورت پلکانی ذیل هر یک از برند ها قرار خواهند گرفت.
رجب پور ارایه خدمات بهتر و رقابتی شدن کار را ازمزایای این کار دانست و افزود: به این ترتیب نظارت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نیز کاهش یافته و فقط تأمین کننده سوخت خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به گشایش دو جایگاه جدید در نیمه امسال، از گشایش 9 جایگاه سوخت در استان تا پایان سال خبر داد و گفت: در دولت تدبیر و امید تاکنون هشت جایگاه عرضه سوخت در استان راه اندازی شده و بیشترآن ها در قالب مجتمع های خدماتی رفاهی هستند.
رجب پور با بیان اینکه هم اکنون 55 محل عرضه در استان وجود دارد، افزود: با بهره برداری از جایگاه های جدید این تعداد به 64 مورد رسیده و رفاه حال شهروندان و زائران حرم مطهر رضوی را افزایش می دهد.
مدیر پخش فرآوده های نفتی منطقه شاهرود همچنین به اجرای قانون تنظیم یارانه ها اشاره کرد و گفت: تنها فرآورده ای که تاکنون شامل اجرای این قانون شده، بنزین است و دولت همچنان برای باقی فرآورده ها یارانه سنگینی را پرداخت می کند.
رجب پور در ادامه گفت: سال پیش برای 922 میلیون لیتر فرآورده های مایع و 15 هزار و 411 تن گاز مایع، در مجموع 990 میلیارد تومان یارانه در استان پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: در پنج ماه امسال نیز برای 361 میلیون لیتر فرآورده و هفت هزار و 370 تن گاز مایع، 217 میلیارد تومان یارانه پرداخت شده است.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود(استان سمنان) مسئولیت تأمین، نگهداری و توزیع انواع فرآورده های مایع را با استفاده از سه انبار عملیاتی سمنان، دامغان و شاهرود برعهده دارد.
65 دستگاه نفت کش جاده پیما، شش تأسیسات گاز مایع، 162 محل عرضه سوخت شهری و روستایی ترابری و کشاورزی شامل 55 محل عرضه بنزین و نفت گاز ترابری، 107 فروشندگی روستایی، شش تأسیسات مادر گاز مایع، 123 نمایندگی توزیع سیلندر گاز مایع روستایی و شهری و 41 جایگاه سی ان جی، چهار ناحیه عملیاتی گرمسار، سمنان، دامغان و شاهرود را تحت پوشش قرار داده اند.
7359/6167
مدیر پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود:
بیش از 60 درصد گاز مایع توزیعی استان به صورت غیر مجاز استفاده می شود
شاهرود- ایرنا- مدیر پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود گفت: بیش از 60 درصد گاز مایعی که در سطح استان برای مصارف خودرویی توزیع می شود، به صورت غیر مجاز استفاده می شود.
صاحبخبر -