شناسهٔ خبر: 14949972 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

تبعات منفی زیست محیطی برخی طرح های اقتصادی قابل جبران نیست

خبرگزاری شبستان: معاون عمرانی استانداری خوزستان با تاکید بر ضرورت توجه به مسائل زیست محیطی در استان اظهار کرد: متاسفانه تبعات منفی زیست محیطی برخی فعالیت های اقتصادی در استان غیر قابل جبران است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز،‌ احمد سیاحی، معاون عمرانی استاندار خوزستان، امروز(7 شهریور) در همایش دستاوردهای دولت در حوزه محیط زیست گفت: با اشاره به 15بند سیاست‌ های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست نقشه راه، اتمام حجت و فصل الخطاب فعالیت ها است.

 

وی همچنین با اشاره به توجه دولت یازدهم به مقوله های زیست محیطی افزود: حفظ اصول زیست محیطی جزو اولویت های دولت تدبیر و امید در خوزستان بوده و در این راستا تلاش های بسیاری صورت گرفته است.

 

معاون عمرانی استاندار خوزستان، خاطر نشان کرد: در راستای این تلاش ها تاکید شده تا همه پروژه های عمرانی در بخش های مختلف مجوز های لازم از سوی سازمان محیط زیست دریافت کنند.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه با همه ظرفیت های موجود در این استان در زمینه محیط زیست با چالش های بسیار جدی مواجه هستیم، ادامه داد: براین اساس تمام دستگاه های اجرایی خوزستان باید در زمینه فعالیت های زیست محیطی آمار خود را به صورت شفاف ارائه دهند.

 

وی با تاکید براینکه مسائل محیط زیست در حوزه استانداری حرف اول و نصب العین تمام کارها و اقدامات است، اذعان داشت:  ما می ‌خواهیم آب مناسب و بهداشتی، شبکه فاضلاب بهداشتی، راهداری مناسب و ایمن در استان، بنادر پر رونق، پایانه‌ ها با رونق اقتصادی، فعالیت ‌های کشاورزی مطلوب، پتروشیمی و... را محقق کنیم اما تحقق این موارد بدون در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی، رضایت مندی مردم را تامین نمی‌کند.

 

سیاحی، با بیان اینکه تامین این رضایت مندی حق مردم است و اگر مردم دچار مشکل شوند، مسئولان باید پاسخگو باشند، ادامه داد: با وجود شاخص های مطلوب استان در بهره برداری از منابع اما حقوق مردم در مسائل زیست محیطی لحاظ نشده و در این زمینه کم گذاشتیم.

 

معاون عمرانی استانداری خوزستان، به وضعیت رودخانه کارون اشاره کرد و گفت: آلودگی روخانه کارون باعث به وجود آمدن ضررات جبران ناپذیر و نارضایتی مردم شده است که باید در رفع آن اقدام اساسی شود.

 

وی با اشاره به تبعات منفی احداث سدها در استان خوزستان بیان کرد: سد گتوند نمونه ای از این سدها می باشد که ساخت آن تبعات جبران ناپذیری داشته به طوری که اکنون باید میلیاردها پول صرف علاج بخشی سد کنیم در حالی که سالانه 800 تن نمک از این سد وارد اراضی کشاورزی استان می‌ شود.

 

وی همچنین به مشکلات ناشی از کاشت برخی گونه های گیاهی در خوزستان اشاره کرد و گفت: کاشت برخی گونه گیاهی در استان بدون در نظر گرفتن تبعات زیست محیطی و تاثیر آن در آلودگی هوا بوده و اکنون مجبوریم برای هرس کردن این گونه گیاه و جلوگیری از مشکلات تنفسی اعتبارات بسیاری هزینه کنیم.

 

سیاحی، با تاکید بر نارضایتی مردم استان از وضعیت زیست محیطی خاطر نشان کرد: 90 درصد مردم استان به دلیل مسائل زیست محیطی و مشکلات به وجود آمده در این خصوص تمایل به مهاجرت دارند که این وضعیت فاجعه ای برای استان است.

 

وی تصریح کرد: وضعیت هورالعظیم و خشک شدن این تالاب به دلیل فعالیت های نفتی از دیگر مواردی است که معضلات زیست محیطی را در استان رقم زده وفعالیت های نفتی در این تالاب اگرچه منجر به اشتغالزایی نبوده شده اما تبعات منفی آن قابل جبران نیست.