شناسهٔ خبر: 14949949 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: هدانا | لینک خبر

شبکه ملی اطلاعات بدون زیرساخت‌ها، معنا نداشت

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمود واعظی در حاشیه مراسم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز کار بزرگی انجام شده که فقط مربوط به وزارت ارتباطات نیست، افزود: با مجموعه‌ای عظیم از بخش خصوصی، سه اپراتور همراه، شرکت مخابرات ایران، FCP‌ها و شرکت‌های تولید محتوا در کشور هستند که در این هشت ماه گذشته جلسات منظمی داشتیم و آنها هر کدام در داخل شرکت خود کمیته ویژه‌ای برای شبکه ملی اطلاعات تشکیل دادند و نتیجه‌اش چیزی است که امروز به بهره‌برداری رسیده است.

وی ادامه داد: همه محتوایی که مردم در داخل کشور نیاز دارند تا قبل از این در تهران بود، ما این محتوا را به مصرف‌کننده نزدیک کردیم، در نتیجه با کیفیت بالاتر و سرعت بیشتر می‌توان محتوا را دریافت کردو کار دیگری که انجام دادیم امنیت اینهاست، زیرا وقتی محتوا در داخل باشد امنیت بالاتری دارد و همچنین کسانی که از محتوای داخلی استفاده می‌کنند هزینه کمتری پرداخت می‌کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در ادامه با اشاره به تولید محتوای داخلی اظهار کرد: ما تولید محتوا را برای کسی که محتوا تولید می‌کند به عنوان درآمد تلقی کردیم و برای این کسی که از محتوای داخلی استفاده می‌کند تعرفه را کاهش دادیم که برایش اقتصادی باشد. البته اگر در گذشته مردم برخی از نیازمندی‌های خود را از اینترنت خارجی تامین می‌کردند، الان هم می‌توانند و ما هیچ محدودیتی برای هیچ کاربری ایجاد نکردیم.

واعظی با اشاره به درآمدزایی و صرفه‌جویی در درآمدهای کشور گفت: امروز زندگی عادی مردم، شرکت‌ها و سازمان‌ها با بحث اینترنت عجین شد، طبیعی است که وقتی نمی‌توانند نیازمندی‌های خود را در داخل کشور تهیه کنند به خارج از کشور می‌روند. اما هنگامی که شما از پهنای باند خارجی استفاده می‌کنید ما باید رقم بسیار بالایی را به کشوری که از آن خدمات دریافت می‌کنیم، می‌پردازیم، بنابراین با استفاده از شبکه ملی اطلاعات، هم دولت و هم مردم صرفه‌جویی زیادی می‌کنند.

وی در ادامه ایجاد شغل را از دیگر مزایای شبکه ملی اطلاعات دانست و افزود: وقتی در کشور نهضت تولید محتوا و خدمات و اپلیکیشن‌نویسی راه می‌افتد، طبیعی است که شغل ایجاد می‌شود. این‌که امروز در چند سال گذشته 120 هزار اپلیکیشن نوشته شده یعنی جوان‌ها و فارغ‌التحصیلانی در بخش‌های مختلف دانشگاه‌ها این اپلیکیشن‌ها را نوشتند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه  بیان کرد: همچنین می‌بینیم که در حال حاضر مردم به فیلم‌های ویدئویی داخلی دسترسی دارند و اگر تا دیروز برای دیدن یک فیلم سینمای داخلی باید 10 تا 15 تومان پرداخت می‌کردند الان می‌توانند با 1500 تومان آن فیلم را ببینند.

واعظی خاطرنشان کرد: تلاش ما براین است که با راه‌افتادن شبکه ملی اطلاعات ضمن این‌که مردم احساس کنند آنچه که نیاز دارند به راحتی در اختیارشان قرار می‌گیرد، بتوانیم در حوزه ICT شغل ایجاد کنیم و پیش‌بینی ما این است که شبکه ملی اطلاعات فضایی به وجود بیاورد که هم در تولید محتوا هم شرکت‌های دانش‌بنیان کسب‌وکارهای زیادی راه بیفتد. ما هم امیدواریم به راه‌اندازی این شرکت‌ها کمک کنیم.

برچسب‌ها: