شناسهٔ خبر: 14949154 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آناج | لینک خبر

بناب؛ غرق در کباب/برگزاری دومین جشنواره ملی کباب در این شهرستان

کباب بناب غذای سلطنتی دوران قاجار امروزه به یک غذای سنتی در سراسر کشور تبدیل شده و درحالی بهترین برند کباب ایرانی محسوب می شود که با پیگیری های صورت گرفته سال گذشته به عنوان اثر ناملموس فرهنگی به ثبت ملی رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش آناج به نقل از انعکاس بناب، با ثبت ملی این غذای سنتی نامی در آثار ناملموس فرهنگی، کباب بناب برای دومین بار در قالب جشنواره در این شهر برگزار می شود و کباب پزان بنابی شهر را غرق در کباب های خوش طعم خود کرده اند.

گرچه جشنواره کباب بناب در دومین دوره برگزاری خود مورد حمایت خوب مسئولان استانی نبوده و حضور آنها در این مراسم کمرنگ بود اما اهالی شهر بناب و گردشگران استقبال خوبی از این جشنواره کرده و کباب پزان برتر شهر را مورد حمایت خود قرار داده اند.

عرضه کباب سنتی بناب توسط کباب پزان برتر شهرستان به همران تخفیف ویژه برای گردشگران و مسافران با کیفیت بسیار عالی سرو می شود.

جشنواره ملی «کباب بناب» با استقبال گسترده مردم این شهرستان روز گذشته آغاز شد و تا هفتم شهریور سال جاری در محل پارک ملت شهرستان بناب پذیرای علاقمندان خواهد بود.

بناب، شهر کبابی های سنتی

گرچه پیشینه کباب بناب به دوران قاجار مربوط می شود اما سابقه طبخ نوع جدید آن به ۷۵ سال پیش باز می گردد و سیخ ها در آن زمان کوتاه و پهن و کباب ها سنگکی شکل و تا حدی گرد و پر ادویه بوده و در حدود ۱۳ سانت پهنا داشتند و با سبزی های معطر می پختند که این شیوه پخت این روزها در برخی موارد رایج نیست.

این غذای محبوب تاریخ و نامش با مردم بناب گره خورده و با ورود به بناب آنچه که در نگاه نخست بیش از هر چیز دیگری توجه هر تازه واردی را به خود جلب می کند، تکرار تصاویر مشابه از همسایگی کباب پزی ها و قصابی هایی است که صف به صف همچون قطار از سر هر خیابان و کوچه بازاری کنار هم چیده شده اند.

در شهر کمتر غذا خوری یا فست فودی دیده می شود و هر چه هست کباب پزی است که در آن جز کباب چیز دیگری سرو نمی شود.

بناب، شهری با ۱۰۱ کبابی است و شاید تعداد فست فودهای این شهر به تعداد انگشتان دست هم نرسد!

کباب غذای ثابت مردمان بناب بوده و کباب پزی ها همواره شاهد رفت و آمد مشتریان همیشگی خود هستند و علی رغم افزایش روز افزون تعداد کباب پزی ها در این شهر، هیچگاه در خاطرات “کبابی ها” کسادی بازار ثبت نشده است.

کباب های رایجی که در بناب پخت می شود آجی کباب ( کباب تند)، کباب با گوشت مرغ و گوشت گوساله بوده که بزرگی و پهن بودن و شیوه ساتوری کردن گوشت، باعث تمایز کباب این شهر با کباب های سایر شهرها شده است.

“کباب بناب” فرصتی برای جذب گردشگر به بناب

علی رغم اینکه با تلاش مسئولان استانی کباب بناب به عنوان غذای سنتی در آثار ناملموس فرهنگی ثبت شد اما جا دارد که زیرساختهای لازم برای ساماندهی شهر بناب نیز فراهم شود تا به یمن این جشنواره و اثر فرهنگی و ملی زمینه جذب گردشگر در این خطه بیش از گذشته بالا رود.

شهر بناب فضای جالب و منحصر به فردی برای جذب گردشگر به این شهر می تواند داشته باشد تا هر تازه واردی را در تماشای تصاویر تکراری از آلبومی که بناب به تصویر کشیده مجذوب و متحیر کند.

تکرار تصاویر مشابه از همسایگی کباب پزی ها و قصابی ها در هر خیابان و کوچه بازاری به نمایش گذاشته است که با ساماندهی مناسب کباب پزی ها و فراهم آوردن شرایط مناسب برای پذیرایی از گردشگران، می تواند در توسعه صنعت گردشگری و ترویج فرهنگ و سنت های این خطه از ایران زمین همت بگمارد.

علاقمندی گردشگران برای صرف این غذای سنتی در بناب، بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی که حتی مقصد سفرشان این شهر نیست به این شهر می کشاند سری به کباب پزی های این شهر زده و سپس راهی مقصد خود می شوند.

اما با سرمایه گذاری در این بخش می توان جذابیت های شهر را افزایش داده و فرصتی برای ایجاد یک شهر توریستی فراهم کرد تا بناب نه تنها شاهد حضور روز افزون گردشگران به این منطقه باشد بلکه بستری فراهم شود تا زین پس به عنوان مقصد گردشگری شناخته شده و در توسعه صنعت گردشگری فعالتر حضور پیدا کند.

گزارش تصویری از جشنواره

photo_2016-08-28_13-27-56 photo_2016-08-28_13-28-28 photo_2016-08-28_13-28-39 photo_2016-08-28_13-28-44 photo_2016-08-28_13-28-49 photo_2016-08-28_13-28-52 photo_2016-08-28_13-28-56 photo_2016-08-28_13-28-59 photo_2016-08-28_13-29-02 photo_2016-08-28_13-29-06 photo_2016-08-28_13-29-12

برچسب‌ها: