شناسهٔ خبر: 14948878 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پرزیدنت | لینک خبر

مولاوردی در همایش نقش زنان در اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار:

زنان می توانند در مسیر پیشرفت کشور موتور پیشران باشند/ تاکید بر نقش زنان در مسیر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با مقایسه نرخ مشارکت بیش از 50 درصدی زنان در جوامع توسعه یافته و زیر 14 درصد در کشورمان، تصریح کرد: دولت تدبیر و امید اصلاح این روند را آغاز کرده و امیدواریم زنان همانطور که به تعبیر امام راحل و مقام معظم رهبری پیشران انقلاب اسلامی بودند، پیشران توسعه کشور نیز باشند.

صاحب‌خبر -

شهیندخت مولاوردی روز یکشنبه در همایش نقش زنان در اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار با گرامیداشت هفته دولت گفت: چنین تریبون هایی فرصت مغتنمی است برای تبیین عملکرد و پرداختن به موانع و چالشهای پیش روی دولت در سه سال گذشته تا با علم به این چالشها، بتوانیم ارزیابی درستی از عملکرد دولت ارائه دهیم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه از تشریح شرایطی که دولت یازدهم در آغاز فعالیتش تحویل گرفت، می گذرم، هر چند همچنان نیاز است تشریح کنیم که کجا بودیم، چه کردیم و به چه دست یافته ایم، افزود: مقام معظم رهبری در سالهای اخیر بر لزوم توجه به اقتصاد در تعیین شعارهای سالیانه تاکید کردند و در عین حال بر لزوم همگرایی و هم افزایی توان همه دستگاهها و بخشهای قوای سه گانه و بهره گیری از مشارکت مردم برای دستیابی به اهداف کشور نیز تاکید مضاعف داشتند.

مولاوردی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید اهدافی چون ایجاد رونق و تحرک اقتصادی، خروج از رکود و مهار تورم را از ابتدای فعالیت خود در یک چارچوب مشخص پیگیری کرده است، اظهار داشت: مقام معظم رهبری تحقق مجموع این اهداف را در قالب سیاستهای اقتصاد مقاومتی به عنوان نسخه شفابخش اقتصاد بیمار کشور ارائه کردند.

معاون امور زنان ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت تدبیر و امید تحقق شعارهای اصلی دکتر روحانی مبنی بر آرامش در سیاست، آسایش در اقتصاد و امنیت در فرهنگ را از طریق نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل موثر و سازنده با جهان پیگیری کرد و امروز در بخش های سیاست خارجی و اقتصاد موثری برداشته شده است که نشانه های آن را در فضای اقتصاد کشور شاهد هستیم.

مولاوردی در ادامه درون زا و برون گرایی، مردم گرایی، عدالت مداری و دانش بنیان بودن را مولفه های اصلی سیاستهای اقتصاد مقاومتی برشمرد و خاطرنشان ساخت: در تک تک این مولفه ها جای پای زنان قابل مشاهده است. بدون مشارکت زنان به عنوان نیمی از سرمایه انسانی کشور تحقق این سیاستها و حتی دیگر سیاستهای کلان نظام محقق نخواهند شد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نقش زنان در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی را در دو بعد قابل توجه ذکر کرد و در توضیح این ابعاد گفت: زنان در بعد فرهنگ سازی به عنوان همسر و مادر خانواده، نقش موثر در روی آوری به مصرف کالاهای داخلی و اصلاح الگوی مصرف دارند و در بعد دوم نیز نقش زنان به عنوان عوامل تولید، نقش مهمی است که متاسفانه تا به حال به این بخش توجه کافی نشده است.

مولاوردی اضافه کرد: از سوی دیگر برخی نگرانی ها درباره ویژگی برون گرایی مدنظر دولت در اقتصاد مقاومتی ابراز می شود مبنی بر اینکه نکند دروازه های کشور به شکل بی رویه به روی کالاهای خارجی گشوده شود، اما دولت در پیشبرد این راهبرد سیاستهای اقتصاد مقاوممتی نتیجه برد – برد اقتصادی را دنبال می کند به این ترتیب که در واردات رویکرد غالب وارد کردن دانش فنی و تکنولوژی و همکاری و تعامل فناورانه با جهان است.

معاون امور زنان رییس جمهوری با اشاره به تغییر نرخ رشد کشور از منفی 6.8 درصد به 4.4 درصد مثبت، آن را گواه رونق اقتصادی و خروج از رکود دانست و اظهار داشت: سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی جز با همکاری و هم افزایی همه قوا و همه مردم تحقق نخواهد یافت. از سوی دیگر ویژگی های عدالت مداری و مردم محوری این سیاستها اقتضا می کند که همه به ویژه زنان که نیمی از سرمایه انسانی کشور را تشکیل می دهند، در اجرای این سیاستها نقش موثر ایفا کنند.

مولاوردی اصلاح رویکردها و نگاهها به نقش و سهم زنان در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی را نیازمند پویشی عمومی و اجتماعی دانست و تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی جز با تکیه بر مشارکت همه آحاد جمعیت و سرمایه انسانی کشور محقق نمی شود و اقتصادهایی مقاوم شده اند که به جای تکیه بر سرمایه های فیزیکی به سرمایه های انسانی خود تکیه کرده اند.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه بی شک زنان در مسیر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی می توانند نقشهای مختلف و متنوع در توسعه زیرساختهای اقتصادی، اصلاح الگوی مصرف، تغییر سبک زندگی، حمایت از تولید داخلی و توجه به کیفیت تولید داشته باشند، خاطرنشان ساخت: اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی و نیز سایر سیاستهای کلی نظام بدون مشارکت هوشمندانه زنان محقق نخواهد شد. زنان نقش کلیدی در مربیگری جامعه دارند.

مولاوردی گفت: البته تاکید بر نقش تربیتی زنان نباید باعث غفلت از حوزه های دیگر نقش آفرینی آنها از جمله نقش آفرینی به عنوان عوامل تولید شود، گفت: میدان دادن به ذهنهای پرورش یافته و انسانهای رشد یافته است که با ایجاد تغییرات و انعطاف پذیری در روشها، فرصت های جدیدی را برای تولید ثروت خلق می کنند. زنان از جمله آن بخش سرمایه انسانی هر جامعه هستند که با هوشمندی و تعهد ذاتی توانمندی های سازنده ای در مسیر پیشرفت جوامع خود دارند.

معاون امور زنان رییس جمهوری با تاکید بر اینکه برای رسیدن به این باور عمومی که زنان می توانند فراتر از سهم فعلی شان، وارد کارزار توسعه کشور شوند، نیاز است با گفتمان سازی، ساختارهای ذهنی و نگاهها به نقش زنان در جامعه اصلاح شود، اضافه کرد: وضعیت مشارکت زنان در کشورمان اگر چه نسبت به منطقه بهتر است، اما همچنان رضایت بخش نیست و در صورت فراهم شدن بسترها استعدادهای خوبی از سوی این بخش از سرمایه انسانی کشور شکوفا خواهد شد.

مولاوردی اظهار داشت: یکی از پرشتاب ترین نرخ های رشد دانش آموختگی زنان متعلق به جمهوری اسلامی ایران است، اما سهم اشتغال زنان در سطوح مدیریتی و دیگر عرصه های اقتصادی و اجتماعی هیچ تناسبی با نرخ رشد دانش آموختگی زنان ایران ندارد. آمار میزان اشتغال و حضور زنان در عرصه مدیریت کشور امروز برابر با زمان پیروزی انقلاب اسلامی است و این یعنی در این زمینه در 37 سال گذشته تحول خاصی روی نداده است.