شناسهٔ خبر: 14948313 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

معاون تنوع زیستی محیط زیست خبر داد

پرداخت 132 میلیون تومان خسارات مربوط به دام و تلفات پلنگ

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست گفت: کلیه پرونده‌های تکمیل شده خسارات مربوط به دام و تلفات پلنگ تا کنون با مبلغی بالغ بر 132 میلیون تومان به افراد و ادارت کل حفاظت محیط زیست در وجه صندوق ملی محیط زیست زیان دیده پرداخت شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس، فرهاد دبیری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص پیشرفت اجرای برنامه بیمه جامع پلنگ ایرانی، گفت: به منظور اجرایی کردن بیمه نامه جامع پلنگ ایرانی که 26 اسفندماه 1394 بر اساس تفاهم نامه سه جانبه میان سازمان حفاظت محیط زیست، شرکت بیمه ما و صندوق ملی محیط زیست و در راستای برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ ایرانی منعقد شد، ساز و کاری مشخص تعریف و بر همان اساس، اقدام شد.

دبیری با بیان اینکه، نخست برای تعیین کارشناسان معتمد بیمه از سوی ادارات کل حفاظت محیط زیست و به منظور تشخیص و شناسایی خسارات ناشی از حمله پلنگ و یا گرگ، همچنین اعلام موارد تلفات پلنگ، بنا به خواست بیمه گر و بیمه گذار اقدام شد، افزود: این افراد با تشخیص و تأیید شرکت بیمه و صدور گواهینامه به عنوان کارشناس معتمد شناخته می‌شوند.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با ذکر این مطلب که از اهداف برنامه حاضر، تجمیع ظرفیت‌های اجرایی و تخصصی سازمان حفاظت محیط زیست و ادارات تابعه با ظرفیت‌های صنعت بیمه برای ساماندهی موضوع پرداخت خسارات است، اظهار داشت: در همین راستا، از استان‌ها درخواست شد که دو یا چند نفر از نیروهای مهارتی و اجرایی خود را که پیشتر نیز در مناطق تحت پوشش به بازدید از گزارش‌های تعارضات و تکمیل فرم‌های تشخیص خسارات می پرداخته اند، همچنین دسترسی لازم به زیستگاه‌های پلنگ در مناطق تحت پوشش را دارند، بر اساس شرایط بومی و منطقه‌ای به اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست معرفی کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد ضمن معرفی به شرکت بیمه ما، به عنوان کارشناس معتمد بیمه شناخته شده و فرم‌های تعیین خسارات توسط این افراد تکمیل و تایید می‌شود.

این مقام مسئول در خصوص تدوین شیوه نامه تکمیل مدارک هم ضمن تأکید بر این موضوع که این اقدام در راستای ایجاد ساز و کار لازم به منظور نحوه اجرای تعیین خسارات به گونه ای که بتواند تأمین کننده مدارک و مستندات مورد نیاز برای شرکت بیمه جهت پرداخت خسارات باشد، صورت گرفته، تصریح کرد: با مشارکت شرکت بیمه، شیوه نامه‌ای مشتمل بر کلیه فرم‌ها و مدارک مورد نیاز برای تشکیل و تکمیل پرونده در خصوص موضوعات تحت پوشش بیمه نامه همچون خسارات وارد شده به محیط زیست به دلیل تلفات پلنگ، خسارات دام، خسارات احتمالی انسانی تدوین و برای کلیه استان ها ارسال شد.

دبیری اضافه کرد: کارشناسان معتمد بیمه، پس از اعلام اولیه خسارات، ضمن تهیه مدارک بر اساس شیوه نامه و بررسی و تأیید اولیه از سوی شرکت بیمه، اقدام به ارسال اصل مدارک می‌کنند و متعاقبا، خسارات مربوط به دام و یا خسارات احتمالی انسانی، مستقیما به افراد خسارت دیده و خسارات وارد شده به محیط زیست به دلیل تلفات پلنگ به صندوق ملی محیط زیست پرداخت می‌شود.

وی در خصوص نحوه هزینه کرد مبلغ واریزی ناشی از خسارات به صندوق ملی محیط زیست، گفت: مطابق تفاهم نامه فی مابین، مورد دوم با نظارت اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید، در راستای بهبود وضعیت حفاظتی و از بین بردن عوامل تهدید پلنگ در زیستگاه آن هزینه می‌شود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست اشاره‌ای هم به تشکیل کارگروهی به منظور اطلاع رسانی با رویکرد حفاظتی داشت و افزود: با توجه به ماهیت وظایف سازمان حفاظت محیط زیست که موضوعات حفاظتی مرتبط با گونه های حیات وحش را در بر می گیرد، کارگروهی متشکل از نماینده روابط عمومی شرکت بیمه، نماینده مدیریت بیمه های مسئولیت شرکت بیمه، نماینده اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید و نماینده اداره کل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شد.

دبیری وظیفه این کارگروه را بررسی کلیه موضوعات مرتبط به حوزه اطلاع رسانی با رویکرد حفاظتی و تعیین شیوه اجرای موضوعات اطلاع رسانی دانست.

این مقام مسئول اشاره‌ای هم به مراسم برگزار شده برای پرداخت سری اول خسارات تحت پوشش بیمه جامع پلنگ ایرانی داشت و  خاطرنشان کرد: مطابق با اهداف حفاظتی تعیین شده در خصوص برنامه بیمه و به منظور اطلاع رسانی هر چه وسیع تر پرداخت خسارات به افراد زیان دیده از طریق شرکت بیمه ما، برنامه ای تحت عنوان مراسم پرداخت اولین سری خسارات تحت پوشش بیمه جامع پلنگ ایرانی در کارگروه تشکیل شده، طرح ریزی و در تاریخ 13 مردادماه 1395 در استان بوشهر اجرایی شد.

دبیری افزود: در این مراسم، کلیه پرونده‌های تکمیل شده خسارات مربوط به دام و تلفات پلنگ با مبلغی بالغ بر 132 میلیون تومان به افراد و ادارات کل حفاظت محیط زیست (در وجه صندوق ملی محیط زیست) زیان دیده پرداخت شد.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: علاوه بر ساماندهی موضوع پرداخت خسارات زیان دیدگان که در حال حاضر از طریق شرکت بیمه ما انجام می شود، لازم است به منظور کاهش میزان تعارضات ساز و کاری در نظر گرفته شود که بتواند مکمل برنامه بیمه یاد شده بوده و در کاهش تعارضات میان دام های اهلی و گوشتخواران بزرگ جثه، بالاخص پلنگ، اثرگذار باشد.

وی افزود: بر این اساس، برنامه پایلوتی به منظور ساماندهی تعارضات در یکی از مناطق آزاد استان بوشهر، در دست اقدام است که قابلیت الگوسازی و بهره برداری برای مناطقی با شرایط مشابه را نیز دارا است.

دبیری با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته می‌تواند برای حفاظت از زیرگونه در معرض خطر انقراض پلنگ ایرانی نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد، گفت: برنامه جامع بیمه پلنگ ایرانی به عنوان یکی از عوامل مهم کاهش تعارضات به شمار می‌آید.

انتهای پیام/