شناسهٔ خبر: 14948300 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سازمان محیط زیست طرح های انتقال آب بدون مجوز را متوقف کرده است

اهواز - ایرنا – مدیرکل مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: سازمان حفاظت محیط زیست اجرای طرح های انتقال آب را تا زمان تعیین تکلیف مطالعات ارزیابی زیست محیطی آن متوقف کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا محمد درویش یکشنبه در سومین روز همایش خوزستان و دولت یازدهم با محوریت عملکرد دولت در حوزه محیط زیست که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، اظهار کرد: توقف طرح های انتقال آب میان حوزه ای و سدسازی استراتژی سازمان محیط زیست در دولت یازدهم بوده است.
وی تاکید کرد: دوره بیشتر طرح های سدسازی و انتقال آب میان حوزه ای در کشور به اتمام رسیده و کشاور ما ظرفیت اجرای طرح های جدید را ندارد.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در سه سال گذشته نشان داد که به طور جدی کار می کند و اهل معامله نیست که نمونه آن جلوگیری از فعالیت 18 سد در کشور است.
درویش با بیان اینکه نباید خطاهای راهبردی گذشته را تکرار کنیم، تصریح کرد: با تقویت تفکر سازه ای بر مدیریت منابع آب در کشور، کاری نکنیم که فرصت ها به تهدید تبدیل شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه خوزستان می تواند قطب تولید کشور در کشاورزی، گردشگری و انرژی باشد اظهار کرد: وقوع 'سیلاب های شکلاتی' در خوزستان، خاک حاصلخیز برای آن به ارمغان آورده و سیل اخیر در این استان توان تاب آوری و زیست پالایی خوزستان را جان دوباره داده است.
این فعال محیط زیست تاکید کرد: ارتقای سایر بخش های کشور و کاهش وابستگی به منابع آب و خاک می تواند چراغ روشن پایداری کشور باشد.
وی با اشاره به سیاست های وزات نیرو در دولت یازدهم گفت: افزایش پنج برابری خرید برق از نیروگاه های انرژی های نو و توسعه این نیروگاه ها می تواند چراغ راه باشد.
درویش تصریح کرد: وزیر نیرو پارسال افشاگری و اعتراف شجاعانه ای داشته و گفته برای مهار 76 میلیارد مترمکعب آب، در کشور سد ساخته شده این در حالیست که ظرفیت ما 46 میلیارد مترمکعب بوده به این معنی که برای 30 میلیارد مترمکعب آب نداشته سد ساخته یا داریم می سازیم.
وی افزود: توسعه کشاورزی نباید به ازای از دست رفتن آبادانی در بخش دیگری از کشور باشد.
وی در ادامه افزایش روزهای پاک در کلانشهرها را نیز از دستاوردهای دولت تدبیر و امید دانست.

* پهلوانی محیط بانان در کتاب های درسی
مدیرکل مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شهادت سه محیط بان در تیر امسال و افزایش شهدای محیط بان کشور به 119 نفر گفت: تعارض جامعه محلی با محیط بانان باعث این اتفاقات شده و در صورت استفاده از مردم بومی و رفع این تعارض می توانیم شاهد حل این مساله باشیم.
وی تاکید کرد: قصه پهلوانی و رشادت های محیط بان ها باید وارد کتاب های درسی شود.
درویش افزود: تندیس محیط بان ها باید در شهرها نصب و خیابان ها به نام آنها نامگذاری شود تا هزینه اجتماعی شکار و تخریب طبیعت بالا برود و دیگر شاهد این نباشیم که کسی با افتخار خود را شکارچی معرفی کند.
وی با بیان اینکه خوزستان همیشه در جنبش های مدنی در کشور جایگاه بسزایی داشته است، تشکل های مردم نهاد را بازوهای محیط زیست دانست و گفت: سازمان محیط زیست و سازمان آب و برق خوزستان تفاهم نامه ای امضا کرده اند تا با استفاده از ظرفیت تشکل های مردم نهاد در 11 استانی که حوضه آبریز رودخانه های خوزستان هستند تالاب های این استان احیا شود.
درویش اضافه کرد: خوزستان می تواند در این طرح آزمایشگاه بزرگ کشور باشد تا اتفاقات تلخی که در تالاب های دیگر افتاده تکرار نشود.
وی اظهار کرد: با وجودی که برآوردها نشان می دهد با افت سرمایه های اجتماعی روبه رو هستیم اما پس از آمدن ابتکار به سازمان حفاظت محیط زیست تعداد NGOها از 416 به بیش از 800 افزایش یافته که این نشانه اعتماد مردم بوده است.
به گفته وی، در تدوین برنامه ششم توسعه، دو نفر از نمایندگان تشکل های مردم نهاد حضور داشتند و شبکه تشکل های مردم نهاد استان ها در سال های اخیر راه اندازی شده تا در شوراهای برنامه ریزی استان ها شرکت داشته باشند.
این مقام مسئول، مدارس طبیعت، برنامه ستاد بهینه سازی مصرف انرژی برای کاهش سرانه مصرف و استفاده از ظرفیت های مردمی برای حفاظت از قرق های اختصاصی را از فرصت های بوجود آمده برای فعالیت سازمان های مردم نهاد عنوان کرد.
وی همچنین یکی از نمونه های موفق NGOها را راه اندازی 'کمپین سه شنبه های بدون خودرو' دانست و گفت: این کمپین در 165 شهر اعلام وجود کرده و تشکل های مردم نهاد با راه اندازی این کمپین نشان دادند که مدیران به جای ساخت آزادراه و توقفگاه برای خودرو، باید به فکر زیرساخت های دوچرخه سواری در شهرها باشند.
این فعال محیط زیست تاکید کرد: تاکنون در هیچ دولتی به اندازه دولت یازدهم به تشکل های مردمی بها داده نشده است.
در این همایش از سید ناصر موسوی، مهدی زبید، مهدی بن رشید، رضا قپانچی و احمد دهیمی به عنوان محیط بانان نمونه خوزستانی تقدیر شد. همچنین دکتر سید محمد رادمنش به عنوان فعال محیط زیست، انجمن رفتگران طبیعت خوزستان، انجمن دوستداران طبیعت ایذه و دهدز، و انجمن درختکاری شوش به عنوان تشکل های فعال محیط زیست تجلیل به عمل آمد.
7151/ 6037