شناسهٔ خبر: 14948158 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

نشست برخی از نخبگان حمیدیه با فرماندار برگزار شد

نشست جمعی از فعالان فرهنگی، علمی، روحانی، اجتماعی، هنری و سیاسی شهرستان حمیدیه با حضور برخی از مسئولان و فرماندار این شهرستان،در محل جلسات فرمانداری برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ۹مهر؛ نشست جمعی از فعالان فرهنگی، علمی، روحانی، اجتماعی، هنری و سیاسی شهرستان حمیدیه با حضور برخی از مسئولان و فرماندار این شهرستان، روز چهارشنبه در محل جلسات فرمانداری برگزار شد.

۲۰۱۶۰۸۱۷_۱۲۴۲۳۱

مشاور فرهنگی فرماندار شهرستان حمیدیه: این جمع حاضر کل نخبگان شهرستان حمیدیه نیستند. کسانی دیگر هستند که ممکن است ما آن ها را نمی شناسیم و یا فراموش کردیم که آنان را مطلع کنیم و الان حاضر نیستند. «سیدریحان مصطفایی» ادامه داد: این اولین جلسات است و انتظار داریم، به اطلاع این دوستان برسد که در جلسات بعدی همه، حاضر شوند.

مصطفایی گفت: نخبه به فردی گفته می شود که در جامعه تاثیر گذار باشد. نخبه با هوش، خلاقیت و کار آفرینی خود، موجب سرعت بخشیدن به رشد جامعه می شود.

شرایط فراهم نشده؛ استعداد داریم

مدیر مسئول ماهنامه مهر خوبان حمیدیه، در تشریح وضعیت کنونی شهرستان حمیدیه عنوان کرد: بعد بیش از ۲۵ سال تدریس در حمیدیه، دارم می بینم که شرایط برای ما فراهم نشده است. ولی استعدادهای زیادی داریم. مثال ها زیاد هستند، افراد زیادی داریم که از این امکانات بسیار کم و صفر توانستند خود را بالا بکشند. شهرستان حمیدیه هیچ امکاناتی ندارد.

 

ستاد نخبگان تشکیل شود؛ مسئولیت پذیر باشیم

مصطفایی در ادامه عنوان کرد: مردان و جوانان حمیدیه ثابت کردند که اهل این کار هستند و این توانایی را دارند که در جامعه تغییر ایجاد کنند. مهم ترین کارهایی که انجام دادن آن حائز اهمیت است، تشکیل کمیته نخبگان فرهنگی، هنری، روحانی، کشاورزی و غیره است. برای این کار باید حس مسئولیت داشته باشیم.

او با اشاره به اهمیت تحصیل و اشتغال جوانان در حمیدیه گفت: بچه های ما در حمیدیه از ابتدایی تا دانشگاه را باید در خود شهرستان تحصیل کنند. مسئولیت شهرستان را باید خود آن ها در دست بگیرند.

 

تشکیل ستاد عشایر ضروری است

مشاور فرهنگی فرماندار حمیدیه با اشاره به زحمت ها و کوشش های سران عشایر، در حل و فصل مشکلات، اما وجود نهاد عشایر بر گرفته از اشخاص حقوقدان و تحصیل کرده را ضروری دانست و گفت: ستاد عشایر در شهرستان حمیدیه برای حل معضلات، مشکلات طایفه ای و قبیله ای در حمیدیه ضروری است. در این ستاد افرادی باید انتخاب شوند که هم از لحاظ علمی و هم مقبولیت اجتماعی دارای جایگاه باشند.

سیدریحان مصطفایی در ادامه عنوان کرد: موسسه خیریه که برای تحصیل و ازدواج جوانان کمک کند، تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور که چند سال است غیر فعال مانده، این ها ضروری است که پیگیری شوند.

بچه های ما مستعد هستند؛ موسسات علمی نداریم

استاد و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: حمیدیه از لحاظ موسسات فرهنگی سخت در مضیغه است. نه موسسات آموزشی، نه فرهنگی و نه علمی داریم. یک نکته را باید خوب توجه کرد، بچه های ما مستعد هستند.

«دکتر عاطی عبیات» با اشاره به نقش آفرینی ورزشکاران حمیدیه در بسیاری از زمینه‌های ورزشی اظهار کرد: جوانان ما در زمینه های ورزشی فوتبال، کاراته و بسیاری از زمینه های ورزشی دیگر، افتخارات زیادی کسب کردند که این ها را باید ذکر کرد.

دکتر عبیات عنوان کرد: حمیدیه از لحاظ دانشگاه ها و مراکز علمی فقر زیادی دارد. حداقل می توان امتیاز یک دانشگاه علمی کاربردی را جذب کرد. در حمیدیه باید کارهای پژوهشی صورت گیرد.

از فعالان حمایت نمی کنند؛ با دید مثبت نگاه شود

فعال میراث فرهنگی و رسانه گفت: برخی از مسئولان در حمیدیه نسبت به فعالان فرهنگی دید تنگ نظرانه‌ای دارند. بسیاری از فعالان فرهنگی و هنرمندان حمیدیه در سطح استان و کشور حرفی برای گفتن دارند اما در حمیدیه جایگاهی ندارند. از هنرمندان حمیدیه حمایت نمی‌شود.

«احمد جعفری ماجد» اظهار کرد: نسبت به کسانی که کار فرهنگی می کنند با دید مثبت نگاه نمی کنند.

در جامعه فرهنگ سازی شود

مداح اهل البیت (ع) با اشاره به تعریف نخبه گفت: کسی نخبه است که در کار خود موفق و قابل توجه باشد. این نشست ها باید برای هدف مستمر و ادامه دار فعالیت کند.

«خالد منابی» در ادامه گفت: کار باید طوری باشد که هدف آن رسیدن مردم منطقه به سطح نخبگی جامعه ایده آل باشد و در همه زمینه ها فرهنگ سازی کند.

با چشم کیمیا نگاه کنیم؛ شهرستان ما امکانات شهر را ندارد

فعال فرهنگی شهرستان حمیدیه گفت: یکی از فیلسوفان در یکی از برنامه ها می‌گفت، قبلا کمیا را ماده ای می پنداشتند که بر هر چیزی که قرار بدهند آن را طلا می کند. این فیلسوف می گفت در حال حاضر باید چشم های ما کیمیا باشند.

«محمد منابی» عنوان کرد: این جلسه را به فال نیک می گیریم. اما شهرستان ما در حد یک شهر امکانات دارد. باید واقع بین باشیم و فعالیت کنیم تا بتوان تغییر را ایجاد کرد.

مشکلات زیادند؛ تیتر وار می گویم

فرهنگی و هنرمند شهرستان حمیدیه گفت: مشکلات ما بسیار هستند. پس آن ها را تیتر وار عنوان می کنم.

«علی طرفی طاهریان» ادامه داد: امکانات بهداشتی، بیمارستان، متخصص، استخر، پارک مجهز، عدم توجه به جوانان بومی در استخدام ها، کمبود فضای آموزشی در کوی انقلاب، عدم توجه به اسفالت خیابان ها توسط شهرداری، عدم وجود فاضلاب سر پوشیده برخی مناطق، عدم توجه به تیراندازی ها در شهر، افزایش اعتیاد و عدم جلوگیری از پخش مواد مخدر، افزایش اماکن قلیون فروشی و عدم برخورد قاطع، بی امنیتی و سرقت در برخی مناطق، تردد موتور سواران و ایجاد مزاحمت، عدم فعالیت فرهنگ و ارشاد و عدم وجود تعاونی فرهنگیان از جمله مواردی است که می توان به آن ها اشاره کرد.

کافی است به دور خود نگاه کنیم؛ اکثر مسئولان از مشکلات باخبرند

مدرس دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان گفت: شهرستان حمیدیه از مشکلات عدیده اقتصادی، فرهنگی و آموزشی بسیاری رنج می برد. کافی است کمی به دور خود نگاه کنیم. این ها همه قابل لمس هستند.

«دکتر کریم یعقوبی‌راد» با اشاره به اهمیت وجود برنامه مشخص در بازه زمانی مشخص، اظهار کرد: داشتن برنامه مشخص در یک بازه زمانی معین، می تواند تاثیر گذار واقع شود.

یعقوبی‌راد ادامه داد: اکثر مسئولان با مشکلات آشنایی دارند. ما در این جلسات ضمن طرح مشکل باید راهکار هم ارائه بدهیم. این نشست ها باید ثمره داشته باشد و تنها به عکس گرفتن محدود نشود. اگر این اعتمادی که مردم کردند، نتیجه ندهد موجب بد بینی می شود. برخی از مسئولان، یا عزم برای انجام کار نداشتند یا اگر بوده استهیچ برنامه‌ای نداشتند.

نخبه های ما را نکشید؛ آقایان پارتی‌بازی بس است

شاعر و خادم اهل البیت(ع) گفت: صحبت هایی که باید گفت، زیاد هستند. شاید مهمترین آن ها قضیه فرهنگ و ارشاد شهرستان حمیدیه است. قبلا رییس این اداره می گفت، ما از خیرین کمک می گیریم. مگر می شود؟! فرهنگ و ارشاد، فرهنگ شهرستان را سامان می دهد. استعداد ها را کشف و متبلور می کند.

«علی صالحی طرفی» با اشاره به معضل سالن فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان عنوان کرد: کارهای فرهنگی در حمیدیه حمایت نمی شوند. در حمیدیه نخبه ها کشته می شوند. نخبه کشی نشود، نخبگان خودمان را نکشیم. فرصت ها را از آن ها نگیریم. به شخصیت هنرمندان، فعالان فرهنگی و نخبگان اهمیت دهیم. خیلی ها را می شناسم که لیاقت بسیار دارند اما مسئول نمی شوند یا نمی گذارند. خیلی از ادارات حمیدیه بدون لیاقت استخدام می کنند. تنها یک کلام، پارتی بازی بس است آقایان!

 

 

هزینه ها مشکل ماست؛ مسئولین توجه کنند

هنرمند و مربی گروه سرود شهرستان حمیدیه گفت: هزینه های اقتصادی یکی از مهمترین مشکلات اساسی ماست. در حال حاضر مسابقات کشوری داریم و باید شرکت کنیم. اما هزینه ها را نداریم.

«علی دیروندی» با اشاره به اهمیت تامین بودجه برای فعالیت های فرهنگی ادامه داد: باید به معضل اقتصادی توجه شود که یکی از مسائل عدم پیشرفت است. مسئولین توجه کنند.

زمینه پیشرفت مهیا شود؛ خیلی ها حاضرند آموزش بدهند

فعال فرهنگی و هنری حمیدیه گفت: خیلی از فعالان حمیدیه بدون چشم داشت کار کردند. در زمینه تاتر گروه نور را بر پا کردیم، ولی با مشکلات زیادی روبرو شدیم. افراد با استعداد زیادی داریم که نیاز دارند زمینه پیشرفت آن ها مهیا شود.

«میترا غرباوی» با تاکید بر لزوم آموزش در حوزه های فرهنگی و هنری اظهار کرد: آموزش نیاز به هزینه دارد. با وجود این که مدرسان فرهنگی هنری هستند که گفتند بدون هیج هزینه ای می آیند و آموزش می دهند. حداقل باید کریه ها را تامین کنیم. دست جوانان را بگیرید.

 

نخبه یک نظریه پرداز نیست؛ باید فعالیت کند

 فعال اجتماعی حمیدیه با توضیح نظریه یکی از فیلسوفان گفت: نخبه کسی نیست که در خانه بشیند و نظریه پردازی کند. این که برخی فقط فکر کنند و نظریه پردازی کنند وضعیت ما همین می شود.

 

از این که از فعالان فرهنگی در حمیدیه حمایت نمی شوند خجالت زده می شوم

«ندا الهایی سحر» افزود: حمیدیه بین سنت ها و مدرنیته قرار گرفته است. بعضی وقت ها که به من می گویند فعالان فرهنگی در حمیدیه حمایت نمی شوند خجالت زده می شوم. در واقع باید کمیته نخبه گری تشکیل شود. در شهرستان ما مقالات علمی را در سطل زباله جای میگیرند و به جای آن وعده و وعید تحویل می دهند.

 

کتابخانه حمیدیه منابع علمی ندارد

الهایی سحر ادامه داد: کتابخانه شهرستان حمیدیه از فقر منابع علمی و تحصیلی بسیاری برخوردار است. حمیدیه باید کتاب خانه برای کارهای پژوهشی و علمی داشته باشد. هیچ سند و منبع علمی در کتابخانه حمیدیه نداریم.

حمیدیه پارک تفریحی ندارد؛ چرا حمیدیه استخر بانوان ندارد؟

مدرس و کارشناس ارشد زیست شناسی گفت: باید به استعداد جوانان توجه شود. خیلی از جاها درس دادیم، مقام آوردیم. اما وضعیت ما همان بود.

«مینا منبوهی» با اشاره به اهمیت اشتغال برای قشر جوان افزود: برای اشتغال باید اهمیت قائل بود و به این مسئله توجه شود. کودکان ما را مجبور هستیم برای تفریح ببریم اهواز یا جاهای دیگر. حمیدیه هیچ مکان تفریحی یا پارک که مجهز باشد نداریم. چرا برای خانم ها استخر نداریم؟

استعداد یابی حمیدیه برای سنگ اندازی است

فعال فرهنگی و قرآنی حمیدیه گفت: در این مدت که فعالیت فرهنگی کردیم، چرا های بسیاری در ذهن برای ما پیش آمد. استعداد یابی باید به گونه ای باشد که اصل و نسب ملاک این اختیارها قرار نگیرد.

سخت است در شهر خودمان جایگاهی نداشته باشیم

«نرگس عبیاتی» عنوان کرد: در حمیدیه اگر هم استعداد یابی شود آن را برای سنگ اندازی انجام می دهند. من اگر کاری انجام دادم یا فعالیتی کردم، با کمک پدر کشاورزم انجام دادم. سخته که در شهر خودمان جایگاهی نداشته باشیم.

 

عملکرد فرهنگ و ارشاد ضعیف است؛ برای مسئولین بد است

فعال هنری و تاتر گفت: دیگر حتی انتظارات نداریم، کار فرهنگ و ارشاد ضعیف است. متاسفانه مشکلات زیادی داریم. تاتر خیلی تاثیر گذار است باید به آن توجه شود.

«رزاق طرفی» ادامه داد: هیچ جایی را نداریم که برنامه های خودمان را عرضه کنیم. خیلی بده یک فعال فرهنگی و هنری سال است که بی کار بماند. سعید الحایی ۳۰ سال است که فعالیت هنری می کند اما بیکار است. این برای مسئولین خیلی بد است.

مشکل ازدواج را حل کنید؛ اگر مشکلات ریشه‌کن شوند

شاعر و هنرمند حمیدیه گفت: بیکاری مهمترین معضل هنرمندان است و مشکلات ازدواج آن ها باید حل شود. این ها خیلی از جوانان را به خود درگیر کرده است.

«علی عنصری» افزود: مسئولین باید حمایت هایی را انجام دهند. اشتغال باید صورت بگیرد. چقدر خوب است اگر مشکلات ما ریشه کن شوند!

به آموزش توجه شود

فرهنگی و کارشناس تاریخ گفت: نخبه ها باید به آموزش توجه کنند. آموزش حرف اول را می زند. تقاضا دارم فقط حرف نزنیم وعمل هم صورت بگیرد.

«سیدعلی موسوی معین» عنوان کرد: کارها باید درست انجام شوند و دست در دست هم بدهیم.

متاسفم!

«سعید الحایی»، بازیگر و فعال هنری در یک کلمه گفت: فقط می گویم که: «متاسفم!»

 

فرهنگ و ارشاد حمیدیه مشکلات زیادی دارد؛ کسانی که ظرفیت فرهنگی ندارند مسئول نشوند

فعال فرهنگی و هنری با اشاره به عدم توجه مسئولان حمیدیه به فعالان فرهنگی گفت: سالن آمفی تاتر شهرستان حمیدیه مشکلات عدیده ای دارد. مشکل ما حتی این سالن را برای اجرای برنامه به ما نمی دهند. جواب آن ها این است که «اینجا حمیدیه است». این جواب مسئولان است. مگر ما کجا زندگی می کنیم. آن ها حتی نامه فرمانداری را قبول ندارند.

«مرتضی داغری» ادامه داد: کسانی که ظرفیت فرهنگی ندارند و نمی توانند فعالیت فرهنگی کنند را نباید در حمیدیه مسئول کرد.

نخبه برای ضرورت دعوت می شود؛ ما می توانیم این کار بکنیم

روحانی، فعال فرهنگی و اجتماعی حمیدیه گفت: نخبگان برای موارد ضروری مهم دعوت می شوند و آن ها باید این خلا را پر کنند. اگر دولت نتواند مشکلات ما را حل کند و یا کمک کند. ما می توانیم این کار کنیم. باید جامعه خیرین ایجاد کنیم.

انتقاد خوب است؛ با چشم خوب

«حجت الاسلام والمسلمین شیخ فاضل طالبی» اظهار کرد: باید خوب فکر کرد و ببینیم که چطور این مسائل را حل کنیم. انتقاد کردن خوب است اما باید با چشم خوب هم ببینیم.

کمیته پنج‌نفره نخبگان با وزرا جلسه بگیرد؛ این تبعیض ها به ما می شوند

عضو سابق شورای اسلامی شهر حمیدیه و فعال سیاسی گفت: مسئولان ما همه مشکلات را می دانند. پیشنهاد می کنم فرماندار، شهردار و چند مسئول دیگر یک کمیته ۵ نفره از نخبگان حمیدیه انتخاب کنند، هزینه های سفر آن ها را تامین کنند و به تهران بروند، آن جا مشکلات را مطرح کنند. این تبعیض ها در همه شهرستان های ما وجود دارد. می شود با وزرا جلسه گرفت و راه حل پیدا کرد.

 

همه نمی توانند ورود کنند؛ نخبگان عصاره مجتمع هستند

فرماندار شهرستان حمیدیه در پایان نشست گفت: انتظارات زیاد است. ما هم اتقاد داریم که اگر بخواهیم کاری انجام شود تمام اقشار را باید دعوت کنیم. همه افراد جامعه نمی توانند حاضر شوند و ورود کنند. دعوت ما از نخبگان به دلیل این بود که عصاره مجتمع هستند.

برای خدمت، باید مطالبات مردم را بدانیم

«عبدالرضا سعیدی نیا» افزود: اگر بخواهیم خدمتی را انجام دهیم باید بدانیم که مطالبات چی هستند. اگر با شما ارتباط نگیریم، از خیلی موضوعات غافل می مانیم. انتظارات و مطالبات باید متناسب با امکانات و وضعیت موجود سنجیده و مطالبه شود.

سعیدی نیا افزود: اگر مدیری بومی باشد اما نتواند مشکل آن بخش را رفع کند، نه به درد ما می خورد نه به درد شما می خورد.

 

چرا باید آب شرب حمیدیه آلوده باشد؟  

عالی ترین مقام اجرایی شهرستان حمیدیه عنوان کرد: چرا باید مردم شهرستان حمیدیه از آب غیر سالم استفاده کنند.به خاطر این که یک فرد ناراحت نشود؟ بنای ما به کار کردن است. اگر مسئولی کمک کند و کار کنند ما ممنون آن هستیم.

 

حمیدیه بالاترین تراکم دانش آموزی استان را دارد

«عبدالرضا سعیدی نیا» با اشاره به وضعیت غیر قابل قبول آموزش و پرورش شهرستان اظهار کرد: شاید خیلی ها ندانند، اما شهرستان حمیدیه بالاترین تراکم دانش آموز در سطح استان را دارد.

 

کیفیت شاخص خانه بهداشت ها پایین است

سعیدی نیا ادامه داد: هم چنین در خصوص مسئله بهداشتی در کل شهرستان کیفیت خانه بهداشت ها، پایین است. بیمارستان به ما نمی دهند و نمی شود. اما می توان متخصصین را به شهرستان آورد و مشکلات را حل کرد.

او با اشاره به پیگیری ها صورت گرفته عنوان کرد: این موضوع را پیگیری کردیم. گفتند جا نیست. مشکل جا را حل کردیم، منتظریم و نقشه های فنی نیز دنبال شده است.

 

وضعیت فرهنگی جوانان حمیدیه بی نظیر است

سعیدی نیا با تاکید بر حضور پر شور جوانان و فعالان فرهنگی بیان کرد: در چندین شهرستان کار کردم. آن شهرستان ها از حمیدیه هم بزرگ تر بودند اما وضعیت حمیدیه و حضور فعال جوانان بسیار خوب و مناسب است.

 

همین کارهای شما را مدیران نمی توانند انجام دهند؛ حمیدیه از لحاظ زیر ساختی، هنوز بخش است

فرماندار شهرستان حمیدیه ادامه داد: از نظر فرهنگی حمیدیه پیشرفت کرده است. وقتی که آمدم بسیار از این فعالیت ها تعجب کردم. جالب توجه بوده است. این ها همه فعالیت های مجموعه ها بوده است. حمیدیه از لحاظ زیر ساختی هنوز بخش است.

 

چه کسی می گوید مشکل آموزشی نداریم؟

عبدالرضا سعیدی نیا با اشاره به وضعیت آموزشی شهرستان حمیدیه گفت: برخی گفتند که حمیدیه هیچ مشکل آموزشی ندارد. ما پیگیر موضوع شدیم و دیدیم که چنین نیست.

۲۰۱۶۰۸۱۷_۱۲۵۲۲۳ ۲۰۱۶۰۸۱۷_۱۲۴۲۳۱ ۲۰۱۶۰۸۱۷_۱۳۰۴۰۴ ۲۰۱۶۰۸۱۷_۱۳۰۶۱۳