شناسهٔ خبر: 14946968 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

سنگ نگاره های ایرانی هنوز بانک اطلاعاتی ندارند

تخریب بیش از 3۰۰۰ سنگ‌نگاره در خمین/بی توجهی مسئولین، نابودی هویت ملی را رقم می زند+تصاویر

پژوهشگر سنگ نگاره‌ها گفت: اگر سنگ‌نگاره‌ها همین‌طور مورد بی‌توجهی قرار بگیرند در سال‌های آینده به دلیل عوامل مختلف از بین می‌روند این در حالی است که این آثار جبران‌ناپذیر هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد ناصری فرد پژوهشگر در حوزه سنگ‌نگارها در گفتگو با خبرنگار خمین نیوز با اشاره به سنگ‌نگاره‌های تیمره خمین گفت: در شهرستان خمین حدود ۲۱ هزار نوع سنگ‌نگاره با قدمتی ۴۰ هزار ساله وجود دارد که گویای هویت ملی کشور است.

وی اظهار کرد: با توجه به تهاجم فرهنگی که اکنون در جامعه وجود دارد این سنگ‌نگاره‌ها باید حفظ و به عنوان یک هویت ملی به نسل‌های آینده معرفی شوند.

نابودی بیش از 3 هزار سنگ نگاره در خمین در سایه بی توجهی مسئولین

ناصری فرد ادامه داد: متأسفانه در ایران این آثار تاریخی از سوی مسئولین مورد بی مهری قرار گرفته‌اند و نمونه آن را می‌توان در تخریب بیش از 3۰۰۰ سنگ‌نگاره در جاده‌سازی، عملیات معدن کاران و اقدامات دیگر در خمین مشاهده کرد.

هنوز سنگ نگاره های ایرانی بانک اطلاعاتی ندارند

وی افزود: سنگ‌نگاره‌ها تنها آثار تاریخی در دنیا هستند که بانک اطلاعاتی دارند و بسیاری از کشورها نمونه‌های خود را در آن ثبت کرده‌اند اما هنوز کشور ما چنین اقدامی را انجام نداده‌ است.

درآمد سالانه ۲ میلیارد دلاری برخی کشورها از سنگ نگاره ها

این پژوهشگر سنگ نگاره‌ها با اشاره به درآمدزایی کشورهای دیگر از این آثار تاریخی گفت: کشور قزاقستان با ۸۱۹ نمونه سنگ نگاره سالانه ۲ میلیارد دلار درآمدزایی دارد اما کشور ایران با وجود ۵۰ هزار نمونه، نتوانسته درآمدی از این آثار ارزشمند داشته باشد.

ناصری فرد افزود: در برخی از کشورها از جمله عربستان با استخدام کارشناسانی از کشورهای دیگر به بررسی این آثار تاریخی پرداخته‌اند که این امر نشان دهند توجه ویژه‌ آنها به سنگ‌نگاره‌ها است.

وی ادامه داد: نبود زیرساخت‌های کافی در محل سنگ‌نگاره‌ها باعث شده تا توانایی جذب گردشگر را نداشته باشیم این در حالی است که گردشگران خارجی با مشاهده این آثار تاریخی و سفر به ایران، هر کدام می‌توانند سفیرانی برای معرفی هویت ایران در کشورهای دیگر باشند.

ناصری فرد تصریح کرد: در برخی از روستاهای شهرستان خمین آثار بسیاری وجود دارد که می‌توان با آموزش جوانان به عنوان راهنما و ساخت اقامتگاه در این روستاها ایجاد اشتغال و درآمدزایی کرد و همچنین از مهاجرت روستائیان جلوگیری کرد.

ناصری فرد جاده‌سازی، ساخت کمپ، تهیه وسیله مناسب برای گردشگران و همچنین آماده‌سازی محیط مناسب با امکانات مورد نیاز را از زیرساخت‌های اولیه و مهم برای این امر دانست.

ضرورت نگاه ویژه دولت به گردشگری

وی ورود مسئولان استانی به این زمینه را ضروری دانست و افزود: مسئولان استانی بویژه استاندار باید در تهیه زیرساخت‌ها برای ورود گردشگران تلاش بیشتری کنند و دولت نیز به این مسئله نگاه ویژه‌ای داشته باشد.

پژوهشگر سنگ نگاره‌ها بی‌توجهی به این آثار را شروعی برای تخریب و از بین رفتن آنها خواند و بیان کرد: اگر این آثار ارزشمند همین‌طور مورد بی‌توجهی قرار بگیرند در سال‌های آینده به دلیل عوامل مختلف از بین می‌روند این در حالی است که این آثار جبران‌ناپذیر هستند.

انتهای پیام/