حسینعلی ابراهیمی کارنامی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور شناخته شده است و برخورد با صنایع آلاینده آن به عنوان مطالبات مهم مردمی مطرح است.
وی بیان کرد: از سال 92 تاکنون برخورد با صنایع آلاینده و کاهش روزهای آلوده در دستور کار محیط زیست بود و با تلاش های صورت گرفته ، شمارایام آلوده در کلانشهر اراک در سال 94 نسبت به سال 93 با کاهش 26 درصدی همراه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: انجام 700 مورد خود اظهاری در پایش صنایع استان در سال 94، توسعه فضای سبز شهر اراک به میزان 340 هکتار، گازسوز کردن کوره های آجرپزی شهرستان اراک، تامین بیش از 95 درصدی گاز مصرفی نیروگاه حرارتی شازند در سه سال اخیر، توزیع بنزین یورو چهار در کلانشهر اراک از سال 1393 تاکنون، اتمام عملیات راه اندازی مرحله نخست شهرک 31 هکتاری صنوف مزاحم شهری (شهرک خودرو)، ساخت، تجهیز و راه اندازی مرکز کنترل هوشمند ترافیک اراک و آغاز مطالعه به روز رسانی طرح جامع کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک از دیگر اقدام های مهم در مهار آلاینده هوا در این شهر بوده است.
ابراهیمی کارنامی عنوان کرد: در مدت سه سال فعالیت دولت روحانی، آزمایشگاه های معتمد محیط زیست این استان 50 درصد و واحدهای خوداظهاری کننده مطابق بند ب ماده 192 قانون برنامه پنجم توسعه کشور بیش از 40 درصد افزایش یافته و سامانه پایش بر خط هوا در بیش از 11 واحد صنعتی و تولیدی نصب و راه اندازی شده است.
وی گفت: نصب و راه اندازی سامانه پایش برخط فاضلاب در سه شهرک صنعتی دارای سیستم تصفیه فاضلاب، افزایش 30 درصدی تصفیه خانه های فاضلاب در واحدهای صنعتی بالقوه آلاینده، تجهیز آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط زیست به دستگاه های روز برای سنجش انواع آلاینده های هوا و آب و کسب عنوان صنعت سبز توسط پنج واحد صنعتی استان و دو واحد صنعتی در خور تقدیر در سال 94، از دیگر اقدام های صورت گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: نظارت مستمر بر مراکز دفن پسماندهای عادی شهری و روستایی، نظارت مستمر بر پسماند های عفونی بیمارستان ها و پسماند های صنعتی و ویژه، تجهیز بیشتر بیمارستان های استان به سیستم اتوکلاو، تهیه برنامه عملیاتی و بانک اطلاعاتی پسماند های صنعتی و ویژه، پیگیری ساماندهی مرکز دفن پسماندهای شهری اراک، آغاز فعالیت مجدد مجتمع فن آوری پسماند زیست ساوه برای امحا پسماندهای ویژه و صنعتی، راه اندازی سایت تولید کمپوست خمین، تجمیع 50 درصد مراکز دفن پسماند های شهری و روستایی و تعیین یک محل در هر شهرستان برای این منظور از مهمترین اقدام ها در حوزه پسماند استان مرکزی بوده است.
ابراهیمی کارنامی اظهار کرد: در حوزه طبیعی نیز در سه سال اخیر،محیط بانان مناطق استان به وسایل انفرادی مجهز شده اند، تجهیزات اطفای حریق در مناطق تحت مدیریت استان 100 درصد و تجهیزات تیمار حیات وحش نیز 100 درصد افزایش یافته است.
وی عنوان کرد: مهار بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک (ppr) و کنترل و پیشگیری از بیماری های مشترک بین دام های اهلی و حیات وحش، برگزاری دوره های آموزشی ویژه شکارچیان و برگزاری همایش های استانی درنا از دیگر فعالیت های صورت گرفته در این حوزه بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: در این مدت 55 هکتار از کانون های فرسایش بادی در اراضی حاشیه تالاب میقان که منشاء تولید گرد و غبار شهر اراک است، تثبیت شد، برنامه مدیریت جامع تالاب میقان در چهار کارگاه مشارکتی با حضور ذی نفعان با هدف تدوین کتاب برنامه مدیریت جامع تالاب تدوین و تالاب میقان به عنوان یکی از هفت تالاب اولویت دار سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای تهیه برنامه مدیریت زیست بومی انتخاب شده است.
ابراهیمی کارنامی گفت: ساخت یکی از بلندترین برج های پرنده نگری کشور در حاشیه تالاب میقان به منظور ایجاد و توسعه گردشگری پایدار در این منطقه، اجرای پروژه های آب رسانی در مناطق تحت مدیریت به منظور حفاظت از حیات وحش در مقابله با خشکسالی، پیگیری حقابه تالاب میقان با بررسی اثرات سدها و بندهای ایجاد شده در بالادست و افزایش سهمیه از پساب تصفیه شده اراک، آزاد سازی یکهزار و 600 هکتار از اراضی منطقه امن منطقه حفاظت شده 70 قله و رفع یکی از مهمترین تعارض آن، بهبود شرایط زیستگاهی برای حیات وحش 70 قله از طریق خروج دام از مراتع در خارج از فصل چرا و مقابله با تصرفات اراضی ملی در مناطق تحت مدیریت و معرفی متخلفان به مراجع قانونی و قضایی، بخش دیگری از فعالیت های این نهاد در سه سال اخیر بوده است.
وی یادآور شد: در این مدت، روند اجرایی کردن ماده 188 قانون برنامه پنجم توسعه در سال 1394 پیگیری، طرح های ارزیابی اثرات زیست محیطی واحدهای مشمول و ارایه راهکارهای مناسب در روند اجرا بررسی و بانک اطلاعات زیست محیطی در بخش آب، هوا و خاک تکمیل و به روز رسانی شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: جلوگیری از استقرار پراکنده صنعت و هدایت به شهرک های صنعتی و ممنوع کردن استقرار صنایع بالقوه آلاینده مثل سرب، قیر و تصفیه دوم روغن در کارگروه کاهش آلودگی هوا از دیگر اقدام های صورت گرفته است.
ابراهیمی کارنامی بیان کرد: آموزش ضمن خدمت کارکنان این نهاد در سال 94 نسبت به سال 91 با افزایش 64 درصدی، آموزش همگانی در این مدت با افزایش 116 درصدی، آموزش های ضمنی توسط رسانه ها در سال 94 نسبت به سال 91 با افزایش 94 درصدی و آموزش سازمان های مردم نهاد زیست محیطی استان با افزایش 50 درصدی همراه بوده است.
وی گفت: انعقاد پنج تفاهم نامه با ادارات، سازمان ها و دانشگاه ها در راستای اهداف زیست محیطی، کسب یک عنوان جایزه ملی محیط زیست و سه عنوان قهرمان تالاب توسط سمن های زیست محیطی استان مرکزی، ایجاد و راه اندازی سه مدرسه جامع محیط زیستی(جم)، اجرای طرح های محیط یار، معلمان و مروجان سبز و برگزاری جشنواره فیلم سبز و جشنواره هنرهای تجسمی در استان از دیگر اقدام ها بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: در بخش حقوقی نیز در سه سال گذشته با تلاش های صورت گرفته، تخلف شکار و صید با کاهش پنج درصدی همراه شد.
ابراهیمی کارنامی بیان کرد: تقدیر از دادستان مرکز استان و قاضی برگزیده زیست محیطی استان در همایش ملی حقوق محیط زیست، برگزاری سالانه نشست مشترک با مسئولان قوه قضاییه استان و تبیین مشکلات موجود در حوزه محیط زیست، بخش دیگری از فعالیت های انجام شده در بخش حقوقی است.
وی گفت: ساخت و تجهیز مرکز پایش آلودگی کلانشهر اراک، راه اندازی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اراک و ساخت سه پاسگاه محیط بانی در داودآباد اراک، چنار خمین و چکاب ابراهیم آباد، از دیگر اقدام های این نهاد در دولت تدبیر و امید در این استان بوده است.
از دوم تا هشتم شهریورماه به عنوان هفته دولت نامگذاری شده است.
3005/6013/
برخورد با صنایع آلاینده پیشانی سیاست دولت در استان مرکزی
اراک - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: کشف و برخورد با صنایع آلاینده در این استان به عنوان سیاست اولویت دار دولت روحانی در سه سال اخیر دنبال شده و عملکرد این حوزه 40 درصد افزایش دارد.
صاحبخبر -