به گزارش ایسنا، محمدرضا طلایی در مراسم افتتاح 48 پروژه بخش کشاورزی که در روستای سفت بخش خلجستان برگزار شد با بیان اینکه زمینهای کشاورزی استان قم 0.48 درصد زمینهای کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: کشاورزان توانستهاند با استفاده از این ظرفیت محدود 0.67 درصد تولیدات این حوزه را رقم بزنند که این آمار نشان از عملکرد مطلوب استان قم در بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه استان قم با بحران کمآبی مواجه است، اظهار کرد: کشاورزان در شرایط سختی فعالیتهای خود را دنبال میکنند و به همین علت به سمت کاهش مصرف آب حرکت کرده، چراکه باقیماندن کشاورزی در استان نیازمند مدیریت منابع آب است.
وی با اشاره به اینکه جایگاه آبیاری پرفشار استان قم در پایان مرداد از رتبه 31 کشور به رتبه 9 رسیده است، تصریح کرد: در سطح 6000 هکتار سیستم آبیاری پرفشار در قم وجود داشت که اکنون 3300 هکتار به این آمار اضافه شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با تاکید بر اینکه کاشت یونجه در استان قم 16 درصد کاهش داشته است، گفت: کشاورزان در کاهش کاشت محصولات آب بر مشارکت مطلوبی داشتهاند و اکنون به جای یونجهها کاشت گیاهان دارویی در دستور کار قرار گرفته و تاکنون در سطح 6700 هکتار کشت پسته در قم انجام شده است.
طلایی با بیان اینکه ایجاد باغها نیازمند ایجاد سیستم آبیاری قطرهای است، عنوان کرد: توسعه صنایع تبدیلی تکمیلی مورد توجه مسؤولان استان قم قرار گرفته چراکه تنها عامل مهاجرت روستاییان به شهر، مسئله اشتغال بوده و در راستای رفع این مشکل کارگروه مشخصی در استان قم تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه امیدواریم پروژههای جهاد کشاورزی را در دولت تدبیر و امید به پایان برسانیم، تصریح کرد: طی دولت یازدهم 272 پروژه با اعتباری بالغ بر 193میلیارد تومان در مناسبتهای مختلف در بخش کشاورزی استان قم افتتاح شده است. افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی از دستاوردهای سازمان جهاد کشاورزی استان قم بوده و مجموع اعتبارات دولتی برای 272 پروژه مذکور 30 میلیارد تومان بوده و هزینههای دیگر با ارائه تسهیلات بانکی و آورده سرمایهگذاران تامین شده است.
انتهای پیام