شناسهٔ خبر: 14946692 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

مدیرکل عشایری خراسان جنوبی درگفت وگو با قدس آنلاین:

عشایر خراسان جنوبی ۵۹ درصد محصولات دامی وصنایع دستی را تولید می کنند

قدس آنلاین- بیرجند: مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۸۱ هزار نفر از جمعیت استان را عشایر تشکیل می دهند گفت: این جامعه سخت‌کوش ۳۴ درصد از تولیدات دامی و ۲۵ درصد از صنایع دستی خراسان جنوبی را تولید می‌کنند.

صاحب‌خبر -

غلامرضا قوسی در گفت‌وگو با خبرنگار قدس آنلاین دربیرجند افزود: یکی از مهم‌ترین مأموریتهای اداره کل امور عشایری تأمین آب به عشایر است که در این راستا بخشی از اعتبارات به این امر اختصاص یافته است.

وی  بیان کرد: با توجه به خشکسالهای اخیر کم آبی برای عشایر و دامهای آنها از مشکلات اساسی است و از ابتدای امسال تا پایان مردادماه 65 هزار متر مکعب آب شرب برای عشایر خراسان جنوبی حمل شده است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: همچنین در این مدت دو هزار کیلومتر مرمت ایل‌راه‌های عشایری انجام شد که در ایام سال در چند مرحله مرمت ایل‌راهها انجام می‌شود.

قوسی به پروژه‌های هفته دولت اشاره کرد و افزود: بیشتر پروژه‌های امور عشایری در هفته دولت مربوط به آبرسانی، تأمین منابع آب شرب انسان و دام است که در این راستا 15 ریز پروژه با اعتبار بیش از 890 میلیون تومان بهره‌برداری شد.

وی اظهار داشت: بیش از 981 خانوار عشایری از مزایای این 15 پروژه‌ها بهره‌مند شدند و از مبلغ 890 میلیون تومان، مبلغ هفت هزار و 720 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی، 750 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و مابقی به صورت خودیاری عشایر تأمین شده است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: 81 هزار نفر از جمعیت استان را عشایر تشکیل داده و این جامعه سخت‌کوش 34 درصد از تولیدات دامی و 25 درصد از صنایع دستی خراسان جنوبی را تولید می‌کنند.

وی اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون بیش از 10 هزار تن تولیدات مختلف شامل 9 هزار تن شیر و فرآورده‌های لبنی، 300 تن کرک و مو و هزار تن گوشت قرمز توسط عشایر خراسان جنوبی تولید شد.

وی تصریح کرد: در این مدت 800 میلیارد ریال ارزش تقریبی تولیدات عشایر خراسان جنوبی بود.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی افزود: خشکسالیهای 17 ساله زندگی عشایر را تحت تأثیر قرار داده و به دنبال تنوع بخشی به فعالیتهای جامعه عشایری هستیم.

قوسی با بیان اینکه در حال حاضر فعالیتهای عشایر از دامداری به بخشهای مشاغل خرد و زراعت سوق داده شده است گفت: اما هم‌چنان آموزش به خانوارهای عشایری لازم است.

نظر شما