شناسهٔ خبر: 14946689 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

ضرغام در مراسم تجلیل از رتبه‌های برتر کنکور:

هسته‌های حمایت از دانشجویان در دانشگاه شریف، تهران و خواجه نصیر تشکیل شد/ همکاری بنیاد ملی علم ایران با آکادمی علوم چین

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران گفت: ما از دانشجویان کارشناسی حمایت می‌کنیم و در سه دانشگاه تهران یعنی دانشگاه شریف، تهران و خواجه نصیر حمایت‌های خود را بر این اساس تدوین کردیم.

صاحب‌خبر -

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نصرت الله ضرغام، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران در مراسم تجلیل از رتبه های تک رقمی کنکور سراسری سال 95 که به همت کانون فرهنگی آموزش در سالن همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است، گفت: در اساسنامه بنیاد ملی نخبگان به استعدادهای فرزندان این سرزمین اهمیت زیادی داده شده و خواسته شده تا این استعدادها شناسایی و پرورش و هدایت و شکوفا شوند و در خور توان تخصص و استعداد این فرزندان برای آنها شغل ایجاد کنیم.

 

وی افزود: در حال حاضر 80 درصد دارایی ها در دنیا دارایی های فکری است و 70 درصد دارایی شرکت های بزرگ نیز سرمایه های فکری هستند. بعد از جنگ جهانی دوم در آمریکا سیاستی تدوین شد تا تعداد دانشمندان این کشور را افزایش دهند و از استعداد کل کشور برای جذب دانشمندان استفاده کنند. در این کشور 49 درصد دانشجویان، آمریکایی نیستند و یک سوم اشتغال این کشور توسط مهاجرین آن انجام می شود. 42 درصد پزشکان شاغل در آمریکا نیز از خود کشور آمریکا نیستند.

 

ضرغام با بیان اینکه سرمایه های اصلی هر کشوری سرمایه های انسانی و فکری است، گفت: دنیا با تدوین برنامه های مختلف به دنبال حمایت از استعدادها هستند. ما نیز در بنیاد ملی علم ایران براساس نظریه گاردنر که انسان ها دارای ده استعداد هستند، ده کار مطالعاتی را شروع کرده ایم.

 

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران افزود: کاری که در این بنیاد انجام می شود در راستای مردمی کردن و اشتغالزایی دانشی است و اعتقاد داریم که اگر سطح دانشگاه ها کیفیت بهتری یابد، زمینه بیشتری برای توسعه علم و فناوری در کشور به وجود می آید.

 

وی بیان داشت: مدیریت خانواده و اقتصاد خانواده باید با تاکید بر پرورش استعدادها انجام شود، چرا که فرزندان این کشور توسط والدین خود تربیت می شوند. اگر والدین بدانند که چگونه رفتار علمی توام با دانش و آگاهی داشته باشند، فرزندان بهتری تحویل جامعه می دهند؛ به همین جهت بنیاد علم ایران به سمت پژوهش سراهای مدارس سوق پیدا کرده است.

 

ضرغام در ادامه با اشاره به اینکه باید سرمایه های اجتماعی شناخته شود، گفت: باید متوجه شد که امید در جامعه چه نقشی خواهد داشت و اعتماد، شادابی و نشاط می تواند به توسعه کشور کمک کند. ما به سراغ پژوهش سراها رفتیم و برنامه هایی تدوین کردیم که از پژوهش سراهای دانش آموزی حمایت کنیم، چرا که معتقدیم باید فرهنگ کار تیمی در کشور رشد کند و از تمام ظرفیت های علمی کشور بالقوه و بالفعل استفاده کنیم.

 

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران بیان داشت: ما از دانشجویان کارشناسی حمایت می کنیم و در سه دانشگاه تهران یعنی دانشگاه تهران، شریف و خواجه نصیر حمایت های خود را براین اساس تدوین کردیم؛ که هر استادی ۱۰ تا ۱۲ دانشجو تحت پوشش قرار دهد و ما هزینه های آن را پرداخت می کنیم. هم چنین در مقطع ارشد در پروژه های تحقیقاتی نیز حمایت می کنیم که سال گذشته 717 پروژه مصوب داشتیم.

 

وی تاکید کرد: دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا همکار استادان شده و در کنار آنها پروژه های تحقیقاتی را انجام می دهند. هم چنین از دانشجویان دکترا برای انجام پروژه های رساله دکترا حمایت می کنیم؛ که تاکنون 833 درخواست برای ما ارسال شده است و ما هر اقدامی که به گسترش مرزهای دانش کمک کند را حمایت می کنیم.

 

ضرغام تصریح کرد: سال گذشته از 27 استان و 59 مرکز علمی کشور بازدید کردیم و به خدماتی که ما می توانیم در این مراکز ارائه دهیم، پرداختیم.

 

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران با تاکید بر تحقیقات میان رشته ای گفت: این تحقیقات اهمیت زیادی دارد و ما از آن حمایت می کنیم، چرا که موضوع امسال نشست جهانی شورای پژوهش نیز انجام تحقیقات میان پروژه ای بود ؛که ما نیز کارگروهی برای آن تشکیل دادیم. هم چنین این بنیاد از اختراعات نیز حمایت می کند.

 

وی در ادامه بیان داشت: سال گذشته نیز اولین نشست مدیریت استعدادهای کشور را برگزار کردیم و امسال نیز درصدد برگزاری دومین همایش مدیریت استعدادها هستیم.

 

ضرغام تصریح کرد: سال گذشته 171 کارگاه آموزشی در کشور برگزار کردیم و در کنار آن نیز پنج همایش در کشور داشتیم که در مجموع 3086 نفر در این کارگاه ها شرکت کردند.

 

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران گفت: برای استفاده از ظرفیت خارج از کشور نیز با مراکز علمی خارج تفاهم نامه همکاری امضا کردیم که در همین زمینه همکاری های ما با آکادمی علوم چین آغاز شده است.

برچسب‌ها: