شناسهٔ خبر: 14946618 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

پناهندگی یکی از وزرا به کردستان برای فرار از خطر استیضاح!

وزیر آموزش و پرورش روز گذشته به استان کردستان سفر کرد و مدعی موفقیت وزارت خانه مربوطه خود در دولت یازدهم شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، اما این در حالی است که 77 نماینده مجلس شورای اسلامی طرح استیضاح وی را امضا کردند.

 

علی اصغر فانی روز گذشته در سفر کاملا سیاسی خود به استان استراتژیک کردستان به تشریح اقدامات سه ساله دولت در حوزه آموزش و پرورش در جلسه شورای اداری استان پرداخت.

 

رشد میانگین حقوق بازنشستگان، افزایش نزدیک به سه درصدی بودجه وزارت خانه مربوطه، نیروی انسانی به عنوان یک نیروی مهم و ارزشی، تاکید بر تدریس در مناطق دو زبانه با زبان مادری و از همه مهمتر هزینه بر بودن دانش آموزان لازم التحصیلی که در مدرسه حضور ندارند! از مهمترین مواردی بود که فانی به آن اشاره کرد.

 

این حرکت نمایشی وزیر آموزش و پرورش و سفر به کردستان در حقیقت یک اقدام به نفع او بود تا از استیضاح احتمالی که پیش رو دارد خود را برهاند، البته باید یادآور شد که آموزش و پرورش در ابتدای سرکار آمدن دولت یازدهم 24 برنامه کاربردی را برای ارتقاء حوزه آموزش کشور در لیست برنامه های خود قرار داده بود!

 

و اگر فانی بتواند اعتماد اکثریت مجلس را برای ماندن در وزارتخانه کلیدی آموزش و پرورش جلب کند می تواند تا پایان کار دولت یازدهم سکانداری وزارت آموزش و پرورش را به عهده بگیرد.

 

البته باید در نظر داشت که فانی یکی از پر رکوردترین وزرا در کابینه دولت است که دارای کارت زرد و استیضاح از مجلس شده است! عملکرد ضعیف فانی در وزارت آموزش و پرورش در حقیقت وی را تبدیل به یکی از چهره های ماندگار این حوزه کرده که توانسته یکی از رکوردها را با پنج استیضاح و دریافت چهار کارت زرد از آن خود کند!

 

به نظر توضیحات و شرح ماوقعی که فانی در جلسه شورای اداری در کردستان مطرح کرد، در مبرا کردن او و عملکردش در وزارت آموزش و پرورش تا حدود زیادی موثر و قابل قبول بود، یعنی نمایش پرونده و کارنامه ای درخشان که اگر بتواند با همین قدرت بیان بالا و البته ارائه مستند آن به مجلس خود را از خطر بزرگی که در پیش رو دارد برهاند.

 

متن استیضاح وزیر آموزش و پرورش با امضای 77 تن از نمایندگان مجلس شامل 10 بند به شرح زیر است:

 

هیئت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام، به ‌استناد ماده 222 و 223 آیین‌ نامه داخلی مجلس و در اجرای اصل 89 قانون اساسی بدین وسیله طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش برادر گرامی جناب آقای دکتر فانی با 64 امضا تقدیم می‌گردد.

 

نظر به مشکلات زیر در حوزه وظایف وزیر، اینجانبان امضاکنندگان درخواست اعلام وصول استیضاح وزیر محترم آموزش و پرورش را داریم:

 

ناتوانی وزیر در جلب توجه دولت به اهمیت و نقش آموزش و پرورش

 

ناتوانی وزیر در جلب توجه دولت جهت تأمین منابع مورد نیاز برای هزینه‌های موجود مدارس و تبدیل مدارس کشور به مدارس خودگردان براساس اصل 30 قانون اساسی

 

ناتوانی وزیر در جلب توجه و عنایت عملی دولت در افزایش فضای آموزشی در مناطق محروم کشور که سرانه فضای آموزشی آنها به‌مراتب از متوسط کشور کمتر است

 

ناتوانی وزیر در جلب نظر دولت جهت تأمین معیشت فرهنگیان شاغل و بازنشسته به امتیازاتی مشابه سایر ارگان‌ها و دستگاه‌ها به فرهنگیان

 

ناتوانی وزیر در حذف تفاوت حقوق و مزایای فرهنگیان نسبت به سایر دستگاه‌ها و ارگان‌هایی که نسبت به آموزش و پرورش از حساسیت کمتری برخوردارند.

 

عدم اقدام جدی و مؤثر در جهت تدوین و ارائه نقشه راه و برنامه‌ریزی عملیاتی برای اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش علی‌رغم اعلام در برنامه پیشنهادی خویش

 

عدم وجود رویکرد جدی و برنامه‌محور به دانشگاه فرهنگیان با عنایت به اهداف بلند این دانشگاه

 

نداشتن برنامه مدون، مؤثر و عملیاتی برای غنی سازی و ارتقای بهره‌وری برنامه‌های آموزشی و پرورشی و کیفیت بخشی در محتوای آموزشی و استقرار و توسعه نظام آموزشی به‌خصوص در مدارس شبانه‌روزی، چندپایه، ابتدایی و پیش‌دبستانی در مناطق محروم، روستایی،‌ عشایری و مرزی

 

نداشتن برنامه و نظام مشخص و مؤثر در استقرار نظام پویا و جامع رصد، نظارت،‌ ارزیابی و پایش مستمر برنامه‌ها و نتایج آنها در ابعاد آموزشی، پژوهشی و کیفی نیروی انسانی.

 

باید دید علی اصغر فانی بعد از آغاز به کار مجلس شورای اسلامی و با پایان تعطیلات سه هفته ای نمایندگان می تواند گلیم خود را از آب بیرون بکشد و نمایندگان مردم در مجلس را قانع کند؟ بعد از اتمام سفر نمایشی وزیر آموزش و پرورش به کردستان و راهی شدن مجدد وی به سوی تهران، خبرهای رسیده از بهارستان شنیدنی خواهد بود.

 

انتهای پیام/م