به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، شبکه ملی اطلاعات پیش از ظهر امروز با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری، افتتاح شد. محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به وضعیت زیرساخت کشور در دورههای گذشته گفت: زیرساخت کشور در شأن ملت نیست و از سوی دیگر در مقایسه با کشورهای همتراز خودمان عقب هستیم. دولت آقای روحانی نگاهشان به آیسیتی متفاوت از دولتهای گذشته بود.
وی افزود: تشکیل منظم جلسات شورای عالی فناوری اطلاعات با حضور آقای جهانگیری، قوت قلبی برایمان شد تا بتوانیم تا به امروز اقداماتی را انجام دهیم. همچنین از دولت و مجلس برای اختصاص اعتبارات مناسب تشکر میکنم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: متأسفانه درباره شبکه ملی اطلاعات تبلیغات منفی صورت میگیرد مبنی بر اینکه شبکه ملی اطلاعات محدودیت دارد درحالی که اینچنین نیست و ما از رسانهها درخواست میکنیم که این موضوع را به مخاطبانشان اعلام کنند که شبکه ملی اطلاعات نه تنها هیچ محدودیتی برای کاربران ندارد بلکه خدمات وسیعتر، با کیفیت مناسب، سرعت بالاتر و تعرفه ارزان دریافت خواهند کرد.
وی افزود: برای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات 623 میلیارد تومان از درآمد سال 95 ما کم شد و ما این موضوع را به جان خریدیم تا مردم با تعرفه کمتری، خدمات بیشتری را دریافت کنند.
قوانین باید بازنگری شوند
در ادامه نصرالله جهانگرذ، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به روند راهاندازی شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: اقدامات در جهت توسعه محتوا و خدمات داخلی شامل کاهش هزینه پهنای باند داخل و هزینه دسترسی، راهاندازی مراکز تبادل ترافیک داخلی و راهاندازی شبکه توزیع محتواست.
وی بیان کرد: برای اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات نیازمند بازنگری و تصویب مقرراتی است که باید با کمک مجلس این اقدام را به سرانجام برسانیم.
قدرت اصلی که میتواند ما را از هر نظر مقاوم کند، قدرت فرهنگی است
در ادامه اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور گفت: ما در عرصه تحولات باید از نظر فرهنگی و اجتماعی توانمندسازی کنیم و در مقابل همه تحولات، قدرت اصلی که میتواند ما را از هر نظر مقاوم کند، قدرت فرهنگی است.
وی افزود: همه فرصتهای بزرگ تهدیدهایی به همراه دارد؛ بنابراین مهم است که چگونه در مقابل تحولات منفعل و سردرگم نباشیم، دچار شیفتگی نشویم و در نهایت گریزان و دلواپس نباشیم بلکه بتوانیم به موقع دست به انتخاب بزنیم و برایش برنامهریزی و سیاستگذاری کنیم
فعالیت شبکه ملی اطلاعات در همه زمینهها
وی افزود: معتقدیم از طریق شبکه ملی اطلاعات میتوانیم امکان تولید قدرت در دنیا را داشته باشیم یعنی در چارچوب شبکه بتوانیم خدماتی را به دیگر کشورها ارائه دهیم؛ همانطور که تا کنون آمریکا این خدمات را در اختیار کشورها میگذاشت و به اعمال قدرت میپرداخت. ما باید قدرت بازدارندگی سایبری به واسطه شبکه ملی قدرتمندی داشته باشیم.