به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی فرمانداری، محمدعلی توحیدی، فرماندار کرمان در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، شهرستان کرمان را یکی از شهرستان های موفق کشور در عرصه مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد و میزان بالای کشفیات را مهمترین دلیل این مدعا دانست و با بیان اینکه بحث درمان از اهم مؤلفه های فعلی جامعه است؛ به راه اندازی مرکز درمان و همچنین کاهش آسیب ماده 16 قانون ویژه زنان اشاره کرد و بخش قابل توجهی از پاکسازی خیابان ها را براساس همین ماده قانونی بیان کرد.
وی با قدردانی از زحمات همه مسئولین و ذکر این نکته که به رغم تمامی تلاش های صورت گرفته اما این میزان، کافی نیست؛ خاطر نشان کرد: با وجود تمامی زحمات و تلاش های صورت گرفته نمره مناسبی به خودمان نمی توانیم بدهیم، از ظرفیت بزرگ مردم، از آگاهی به آنان، تریبون ها و ... اگر استفاده می کردیم در حال حاضر وضعیت به مراتب مناسب تر بود.
توحیدی گرفت: برای بهتر شدن شرایط باید از تمام ظرفیت های موجود اعم از نظام و مردم از جمله شوراهای اسلامی شهر و روستا استفاده کنیم، تلاش و جدیت مضاعف برای این کار نیاز است، از مردم، روحانیون، شوراها و از تمامی ظرفیت های محلی و منطقه ای باید در راستای حل معضل مواد مخدر استفاده کنیم.
وی در ادامه به معضل حاشیه نشینی و ارتباط مستقیم آن با موضوع مواد مخدر پرداخت و با اشاره به بحث درمان در موضوع مواد مخدر تصریح کرد: اگر در مکانی بوستان ساخته می شود یا کاری نظیر این انجام می شود همگی در راستای سلامت مردم و جامعه صورت می گیرد، تمام امکانات و رفاهیات در یک منطقه در جهت رفاه حال مردم است، افرادی که به هر دلیل گرفتار شده اند از همین مردم هستند، باید کمک شوند و با استفاده از امکاناتی که نظام در اختیار ما قرار داده باید برای درمان و برگشت آنان به خانواده و جامعه تلاش شود.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان کرمان، راه اندازی مراکز درمان مردان و ماده 16 قانون ویژه زنان را فرصت مناسبی برای آسیب دیدگان مواد مخدر دانست و با اشاره به هزینه های سنگینی که نظام در موضوع مبارزه و درمان مواد مخدر اعم از معنوی، انسانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... کرده است از دهیاری ها، بخشداری ها و ائمه جمعه خواست نقش تأثیرگذارتری در بحث مواد مخدر به ویژه موضوع درمان قشر آسیب دیده داشته باشند و با نظارت بیشتر و مؤثرتر از هر طریق ممکن ماندگاری درمان را در افراد پاک شده از آلودگی حفظ کنند.
در ادامه سردار چناریان، دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سخنانی با قدردانی از تلاش های فرماندار کرمان و جدیتی که درخصوص هماهنگی و پیگیری در موارد مربوط به موضوع مبارزه با مواد مخدر دارند گفت: جمهوری اسلامی در عرصه مبارزه با مواد مخدر سرمایه های انسانی و معنوی فراوانی هزینه کرده ، تقدیم ۴ هزار شهید در این راه به خوبی گویای این مدعاست و تمامی اینها به غیر از هزینه های اجتماعی و اقتصادی و ... است که به هیچ عنوان قابل قیاس نیست.
وی برنامه های مبارزه با موادمخدر را در دو حوزه عرضه و تقاضای موادمخدر عنوان کرد و افزود: عرضه موادمخدر یک تهدید بزرگ است و تکلیف شرعی ما درحوزه عرضه، مبارزه با سوداگران مرگ است که تا کنون ۴ هزار شهید را در این راه تقدیم کرده ایم و قطعاً نظام از انجام هیچ کاری در مبارزه با عرضه مواد مخدر دریغ نخواهدکرد.
سردار چناریان، نگرش عامه مردم استان را در خصوص مواد مخدر نگرش صحیح و قابل قبولی ندانست و گفت: این نگرش باید تغییر کند و نیاز به تلاش مسئولین دارد، ما باید در حوزه فرهنگی و اجتماعی مواد مخدر نیز کار کنیم 70 درصد علل آلودگی در جامعه به مسائل اجتماعی ارتباط دارد و همین میزان باید در کاهش عرضه تلاش شود که اگر چنین کردیم آن وقت می توان ارزیابی کرد.
وی با بیان اینکه رویکرد و سیاست جدید نظام از رویکرد مقابله ای صفر به رویکرد اجتماعی تغییر کرده است؛ خاطر نشان کرد: تلاش ما در سال جاری این است که حوزه ها را هم راستا کنیم و تمام ظرفیت ها را به کار گیریم، مرزها بسیار دقیق کنترل می شوند اما به دلیل تقاضای بالا، عرضه هم بالا می رود.
فرمانده سابق انتظامی استان کرمان، انجام کار فرهنگی را در مبارزه با مواد مخدر ضروری و تأثیرگذار دانست و با تشریح پروسه درمان افراد آسیب دیده و شرایط حساس آنان اظهار کرد: جامعه ما نیاز به کار فرهنگی دارد، اگر بخواهیم فرد آسیب دیده ای را به جامعه برگردانیم به آموزش، پشتوانه گرم مردمی، کار و اشتغال نیاز است، افراد آسیب دیده از مواد مخدر افراد حساس و در عین حال در این خصوص بسیار آسیب پذیر هستند.
∎