به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آفتاب دل، چربی و فشار خون که افزایش می یابد، اولین راه چاره را کم کردن روغن خانگی خود می دانند، افرادی که روغن پالم را ضرری برای بدنشان عنوان می کنند به دنبال راه چاره ای می گردند.
روغن یکی از مواد غذایی اصلی در سبد غذایی روزانه مردم جامعه می باشد و کیفیت و سالم بودن آن نقشی عمده در سلامت جسمی مردم ایفا می کند.روغنهای گیاهی امروزه جایگزینی مناسب برای روغنهای با منشا حیوانی محسوب می شوند.
در شهرستان سنندج، دو جوان مبتکر لرستانی چند صباحی است که روغنکشی از دانههای و محصولات روغنی از کنجد، سویا، زیتون، نارگیل و... را در سطح شهر رونق داده و با تبلیغات وسیع مردم را به سمت خود می کشانند.
مغازه ای سنتی تحت عنوان «روغن کشی در حضور مشتری» که روغن کاملا خالصی از دانهها و میوههای روغنی تهیه میکنند و برای اعتماد بیشتر مشتریان، اجازه میدهند آنها شخصا فرآیند روغنگیری را انجام دهند.
شغل ابتکاری این 2 جوان به جز هزینه تأمین دستگاهها و اجاره مغازه، هزینه دیگری ندارد و جالب است که عدهای از مشتریان صنعتی برای خرید ضایعات تولیدی کارشان با آنها قرارداد همکاری بستهاند.
در انتهای میدان آزادی سنندج که به سمت ژاندارمری حرکت می کنیم، یک فروشگاه کوچک و جمع و جور توجه خیلیها را به خود جلب میکند. یک دستگاه کوچک در طرف ورودی این مغازه قرار دارد که در حضور مشتری از دانههای روغنی، روغن خالص و طبیعی استخراج میکند.
شیوه کار دستگاهها ساده به نظر میرسد و مشتری به راحتی میتواند فرآیند روغنگیری را با چشمان خود ببیند و از اصل بودن محصولی که خریداری میکند کاملا مطمئن باشد.
این موضوع برای مشتریان زیادی، جالب و حتی باورنکردنی بهنظر میرسد آنقدر که در اولین مواجه با این مغازه، میتوانی مردمی را ببینی که درحال بررسی دقیق دستگاه روغنکشی از تمام زوایای آن هستند
عدهای از مشتریان نیز با کنجکاوی فروشندهها را سوالپیچ میکنند تا از طرز کار دقیق دستگاهها سر دربیاورند.
فرید پور امرانی تنها 24 سال سن دارد و اهل لرستان و دانشجوی رشته ی مهندسی مکانیک است، حدود دو ماه است که با کمک دوستش این مغازه را راه اندازی کرده است و می گوید این سومین شعبه روغن گیری فرابکر تندرست در ایران است که تصمیم گرفتیم آن را در سنندج راه اندازی کنیم.
وی می گوید ؛ سالها پیش و در ابتدای ورود محصولاتمان به بازار با یک پرسش مهم از سوی مشتریان مواجه شدیم: از کجا میتوان به اصالت و کیفیت روغن پی برد؟!
میدانستیم پاسخ به این پرسش ساده نیست زیرا تشخیص این موضوع از عهده مشتریان خارج است و تنها آزمایشگاههای مجهز میتوانند اصالت و کیفیت یک روغن خوب را تشخیص دهند. از طرف دیگر اعتماد مشتریهای بازار ایران به اندازهای آسیب دیده بود که هر تولید باکیفیت که مسلما هزینهبردارتر از تولیدات تقلبی و بیکیفیت است با یک چوب رانده میشد و ضرر این موضوع تنها به کسانی میرسید که اصل صداقت در کار را رعایت میکردند.
این بود که تصمیم گرفتیم اصالت تولید خود را به مشتری ثابت کنیم. بهترین راهکاری که به ذهنمان رسید " روغن کشی در حضور مشتری " بود ما میخواستیم این ماکتها را به فروشگاهمان منتقل کنیم و در حضور مشتری کار روغنگیری را انجام دهیم.
وی گفت: طرز تهیه ی این روغن کشی به این صورت است که محصول را درون دستگاه press cold می کنیم و دستگاه با فشار 15 متر بر ثانیه روغن آن را گرفته و در حضور مشتری روغن را به آنها می دهیم.
وی بیان داشت؛ این چنین " روغن کشی هایی با مواد گیاهی نه تنها ارزش غذایی خود را از دست نمی دهند بلکه با خواصی از جمله کمک به کاهش فشار خون و چربی خون، جلوگیری از ریزش مو، تقویت حافظه، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، عروقی، رفع خشکی و چین و چروک پوست و ... می تواند موثر باشد.
این تولیدکننده روغن های ارگانیک گیاهی گفت: محصولاتی که وارد کشور می شوند و تولید آنها در داخل کشور کمتر است، بهتر است تکنولوژی تولید آنها در داخل کشور راه اندازی شود تا وابستگی اقتصادی به خارج از کشور از بین رود یا کم شود و به تحقق اقتصاد مقاومتی بیانجامد.
در فروشگاه آنها انواع روغن کنجد، فندق، سیاهدانه، بادام تلخ، بادام شیرین، هسته انگور و... به چشم میخورد. هر نوع روغن قیمت متفاوتی دارد. نرخ ماده اولیه و میزان مادهای که مورد استفاده قرار میگیرد نقش مهمی در تعیین قیمت روغنها دارد. قابلیت روغندهی دانه مشخصکننده میزان ماده اولیهای است که برای تهیه یک کیلوگرم روغن لازم است.
یکی از شهروندان سنندجی که مشتری دائمی این نوع روغن هاست می گوید؛ روغن و روغن مالی در طب سنتی و درمان های آن نقش خیلی مهمی دارد لذا هیچگاه از آن غافل نمیشوم.حالا چه از این در حضور مشتری ها چه شرکتی ها و چه عطاری ها.....بخرید و از فوایدش لذت ببرید...من خودم مصرف روغن سیاه دانه ام بالا ست و خیلی بهش اعتقاد دارم.
انتهای پیام/م