به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، محمدمهدی مهدوی ظهر امروز در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته دولت اظهار کرد: 42 پروژه گازرسانی به روستاهای استان همدان در هفته دولت به بهرهبرداری رسید و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
وی تصریح کرد: در هفته دولت 32 پروژه گازرسانی به روستاها از توابع شهرستانهای همدان، ملایر، نهاوند، اسدآباد، کبودراهنگ و تویسرکان به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل شرکت گاز استان همدان خاطرنشان کرد: برای این تعداد روستا بیش از 183 میلیارد ریال هزینه صرف شده و حدود 2 هزار و 150 خانوار جدید روستایی به مصرف کنندگان استان افزوده شد.
وی یادآور شد: به مناسبت هفته دولت گازرسانی در 10 روستای دیگر نیز از توابع شهرستانهای نهاوند و ملایر با پیشبینی اعتباری بالغ بر 27 میلیارد ریال کلنگزنی شده است که 230 خانوار روستایی را در برمیگیرد.
مهدوی افزود: تأسیسات و حجم پروژهها بالغ بر 206 هزار متر خطوط شبکه تغذیه، 2 هزار و 400 علمک و 6 ایستگاه تقلیل فشار را شامل میشود.
*ضریب نفوذ 98.5 درصدی برخورداری روستاها از گاز طبیعی
وی ادامه داد: با احتساب روستاهای به بهرهبرداری رسیده در هفته دولت تعداد روستاهای گازدار استان به 965 روستا میرسد و نفوذ گاز در جمعیت روستایی استان نیز به 98.5 درصد ارتقا مییابد.
مدیرعامل شرکت گاز استان همدان اضافه کرد: با گازدار شدن 38 روستای فعال در سال جاری در پایان امسال تعداد روستاهای گازدار استان به یکهزار و سه روستا و نفوذ گاز در خانوار روستایی استان نیز به 99.5 درصد ارتقا خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری تمام روستاهای استان که دارای 15 خانوار به بالا هستند، از نعمت گاز طبیعی بهرهمند خواهند شد زیرا این روستاها در مسیر روستاهای پرجمعیت بودند و نخواستیم از گاز بیبهره بمانند.
مهدوی با بیان اینکه تمام شهرهای استان همدان از نعمت گاز برخوردار هستند، گفت: در بخش روستایی 98 درصد روستاها از نعمت گاز بهرهمند هستند.
وی با اشاره به اینکه برخورداری از گاز در بخش شهری 98 درصد و در بخش روستایی 69 درصد است، یادآور شد: اعتبار 42 پروژه هفته دولت در همدان 210 میلیارد ریال است.
*ناحیه 2 شرکت گاز همدان راهاندازی شد
مدیرعامل شرکت گاز استان همدان با بیان اینکه یکی از پروژههای دیگر راهاندازی ناحیه دو گازرسانی شهرستان همدان است، اظهار کرد: در راستای بهرهمندی مناطق پایین شهر از خدمات گاز در ابتدای بلوار بهشت 3 هزار متر فضا وجود داشت که راهاندازی ناحیه دو شرکت گاز شهرستان مد نظر قرار گرفت.
وی با بیان اینکه اکنون اداره گاز به دو ناحیه یک و 2 تقسیم شده است، افزود: کار ناحیه 2 گاز شهرستان همدان یک هفتهای است که به صورت مقدماتی شروع شده و در هفتههای بعد ظرفیت خدماترسانی افزایش خواهد یافت.
مهدوی در ادامه با اشاره به اینکه در سال جاری بیش از یکصد و 10 کیلومتر شبکه روستایی و شهری ایجاد شد، اضافه کرد: در سال جاری 3 هزار و 300 علمک نصب شد، بیش از 6 هزار مشترک جدید جذب شد و 5 هزار و 70 خانوار و 52 واحد صنعتی و کشاورزی نیز اضافه شد.
وی با اشاره به اینکه مصرف گاز نسبت به سال قبل 32.5 درصد رشد داشته است، خاطرنشان کرد: این مصرف بیشتر در بخش نیروگاهی اتفاق افتاده است.
*افزایش 6 برابری مصرف گاز در نیروگاه شهید مفتح
مدیرعامل شرکت گاز استان همدان یادآور شد: سال گذشته مصرف روزانه نیروگاه مفتح کمتر از یک میلیون متر مکعب بود که امسال به بیش از 6 میلیون متر مکعب افزایش یافت و مصرف آن 6 برابر سال قبل افزایش یافته است.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر نیروگاه مفتح درخواست افزایش ایستگاه گاز را دارد، گفت: سال گذشته متوسط مصرف گاز استان 4 میلیون متر مکعب بود اما امسال متوسط مصرف روزانه به حدود 8.5 میلیون متر مکعب رسید.
مهدوی با بیان اینکه مصارف نیروگاهی در کشور 72 میلیارد متر مکعب است، افزود: مصرف گاز در سال 93، 50 میلیارد متر مکعب اضافه شد.
وی سهم روستاهای برخوردار از گاز استان همدان را 35 درصد دانست و گفت: در استان همدان 555 هزار مشترک وجود دارد.
مدیرعامل شرکت گاز استان همدان با بیان اینکه هشت هزار و 700 کیلومتر شبکه شهری و روستایی در استان همدان ایجاد شده است، اضافه کرد: از این میزان 68 درصد متعلق به روستاهاست.
وی با اشاره به اینکه 306 هزار و 600 علمک گاز در سطح استان نصب شده است، افزود: 46 درصد سهم روستاهای استان همدان است.
*تنها شهرک صنعتی فاقد گاز، گازدار شد
مهدوی با بیان اینکه 11 شهرک صنعتی از نعمت گاز بهرهمند است، افزود: تنها شهرک مواد غدایی بهاران بود که فاقد گاز بود که آن هم امسال با اجرای تأسیسات داخلی در آن در آینده نزدیک از نعمت گاز برخوردار خواهد شد.
وی با بیان اینکه هفت ناحیه صنعتی از نعمت گاز بهرهمند هستند، گفت: از 45 جایگاه CNG که 43 مورد آن فعال است و 480 هزار متر مکعب مصرف روزانه آنهاست.
مدیرعامل شرکت گاز استان همدان مطالبات معوقه شرکت گاز را 136 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: این میزان مطالبه معوق با 49 میلیارد تومان بدهی نیروگاه مفتح 185 میلیارد تومان میشود.
وی یادآور شد: 40 میلیارد تومان از مطالبات معوقه شرکت گاز مربوط به واحدهای صنعتی است که به لحاظ ایجاد اشتغال و رونق تولید در واحدهای تولیدی تسامح میشود تا این واحدها احیا شده و پس از رونق اقدام به پرداخت بدهی خود کنند.
مهدوی بدهی بخش گاز مشترکان خانگی را 55 میلیارد تومان دانست و گفت: بخش کوچکی از بدهی مشترکان منجر به قطع انشعاب شده اما باز مشترکان اقدام به پرداخت بدهی خود نکردهاند.
*بدهی 14.5 میلیارد تومانی جایگاههای CNG ملایر و نهاوند
وی اضافه کرد: در بخش حمل و نقل نیز بیش از 20 میلیارد تومان مطالبه معوق از جایگاههای CNG وجود دارد که از این میزان 14،5 میلیارد تومان به جایگاههای CNG در شهرهای ملایر و نهاوند است.
وی بالاترین بدهی استان را 8.5 میلیارد تومان مربوط به دو جایگاه CNG ملایر که متعلق به شهرداری است، دانست و گفت: جایگاه CNG نهاوند نیز 5 میلیارد تومان بدهی معوقه دارد.
مدیرعامل شرکت گاز همدان با بیان اینکه گازبها تغییری نکرده است، بیان کرد: افزایش تعرفه گاز طبق مصوبهای از سوی هیأت دولت صورت میگیرد اما تاکنون افزایشی نداشتیم و مطابق تعرفه سال قبل محاسبه میشود.
وی با بیان اینکه تخلفات در دستکاری انشعاب گاز هر سال رو به کاهش است، اظهار کرد: سال گذشته 550 مورد پرونده تخلف در این بخش صورت گرفت و امسال نیز 100 مورد پرونده تخلف داشتیم که این موارد در دستگاه قضا رسیدگی میشود.
مهدوی خاطرنشان کرد: از سال گذشته با همکاری مدیرکل دادگستری شعبههای ویژهای در هر شهرستان افتتاح شده که با این شعبههای ویژه ضمن تصویربرداری از تخلفات، پرونده قضایی ایجاد شده و نیاز به مراحل مقدماتی ندارد.
وی با اشاره به اقدامات شرکت گاز در اقتصاد مقاومتی یادآور شد: از مصادیق مهم اجرای اقتصاد مقاومتی در شرکت ملی گاز ایران، بهرهمند کردن روستاها از گاز طبیعی است و سوخت گاز طبیعی جایگزین شود.
انتهای پیام/89003/ط40
∎